DS723 vs DS923

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS723 vs DS923

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2024.08.29. 13:48

kalo977 írta:Ti csak nagyker vagytok?

Ahogy írtam – és ahogy látod a Synology weboldalán is –, mi vagyunk az egyik disztribútor, az importőr. Mi csak nagykereket és kiskereskedőket szolgálunk ki az országba általunk behozott termékekkel. A rajtuk keresztül értékesített Synology NAS-okhoz és routerekhez működtetjük ezen weboldalt, hogy a használat során segítséget kapjanak a hazai vásárlók. A „belépő” hozzánk a regisztrációs kártya, amely minden NAS mellé ajándék, amely tőlünk keresztül került a viszonteladóinkhoz, de külön is megvehető (szintén a partnereinknél), ha valaki más forrásból, akár külföldről vásárolt Synology-t. Vásárolj tehát tőlünk származó terméket, amihez ajándék a kártya, és meg is köszönted a segítséget :) Mi meg segítünk ingyen utána, amíg csak megvan Neked a NAS-od, routered.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalo977 » 2024.08.29. 13:23

Gandalf írta: (mi vagyunk a NEON Multimedia Kft.), .

Ti csak nagyker vagytok?
Köszi minden segítséget.
kalo977

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2024.08.28. 11:32

kalo977 írta:...Ha a (moderálva).hu-nál szeretném megvenni, akkor ha jól látom nem reg. kártyával adják el...

ITT mindent leírtunk a regisztrációs kártya kapcsán, mire jó, miért érdemes tőlünk származó Synology-t venni (amihez van ilyen kártya). ITT megtalálod a főbb viszonteladóinkat, de máshol is lehet, hiszen nagykereskedéseknek is szállítunk. Javaslom a főbb partnerekből választani, mert ők értenek is a termékhez, egyéb tanácsot is tudnak adni, illetve a tőlük kapott garanciajegyünkkel közvetlenül fordulhatsz hozzánk is. Na, meg nekünk is segítsz, ha – rajtuk keresztül – tőlünk, hivatalos forrásból származó Synology terméket vásárolsz. Ha a garanciajegy a Synology valamelyik hivatalos hazai disztribútorától származik (mi vagyunk a NEON Multimedia Kft.), akkor biztos lehetsz benne, hogy akkor is lesz Magyarországon érvényesíthető garanciád évek múlva, ha az eladó webshop vagy bolt már nem is létezik.
Bárhol is vásárolsz, előtte ellenőrizd, hogy legyen regkártya a NAS mellé, amivel be tudsz lépni a fórumunkra, hozzáférsz a leírásainkhoz! Külön megvéve a kártyát jóval drágább lesz a végeredmény.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalo977 » 2024.08.27. 14:29

Szia Gandalf,
csak még egy vásárlás előtti kérdés:)
Ha a (moderálva).hu-nál szeretném megvenni, akkor ha jól látom nem reg. kártyával adják el. 3 év garit adnak, de feltételezésem szerint nem tudok majd ide a fórumra belépni. Ha a (moderálva).hu-nál veszem meg, akkor pedig ezzel a kártyával együtt adják el. Jól értem. A kártyát külön is megvehetem, 28eFt körül van.
kalo977

HozzászólásSzerző: kalo977 » 2024.08.27. 10:56

Gandalf írta:
kalo977 írta:"Mindig külön használja és kezelje a natív 4K (4Kn) merevlemezeket."
Ez mit jelent?

Szuper vagy Gandalf!
Köszönöm a válaszodat.
kalo977

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2024.08.27. 09:07

kalo977 írta:"Mindig külön használja és kezelje a natív 4K (4Kn) merevlemezeket."
Ez mit jelent?

Semmi lényegeset. Ha teheted, válassz olyan merevlemezt, amely szerepel a Synology kompatibilitási listáján.
Ha sok filmet szeretnél nézni, ahhoz főleg idő kell :) Ha sok filmet akarsz tárolni, akkor érdemes megfontolni, hány fiók legyen a NAS-ban. De mivel már 24 TB-os HDD is létezik, így egy 2-lemezes is lehet, örökre elég sokaknak. De ha van esetleg több kisebb régebbi lemez, vagy gazdaságosabban jön ki több kisebb ára, akkor egy 2+ fiókos jó választás lehet.
A többi kérdésre szívesen válaszolunk majd bent a fórumion, ha meglesz a NAS-od, és regisztráltad a terméktámogatás oldalunkon. De lehet, nem is kell majd kérdezned, mert ott van a válasz egy cikk formájában már az oldalunkon.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalo977 » 2024.08.26. 18:39

Gandalf írta:
kalo977 írta:...Filmeket is szeretnék nézni a TV-n...

Ha nem volt még hozzáférésed a fórumunkhoz, akkor nem tudtad átnézni, csak a vásárlás előtti kérdések nyitott..

Köszi a választ. Még lenne egy kérdésem:
Kompatibilitási listán látom: "Mindig külön használja és kezelje a natív 4K (4Kn) merevlemezeket."
Ez mit jelent? Ha sok filmet szeretnék nézni, akkor érdemes 4 lemezes NAS-t választani? Nem értem hogy működne a dolog? Mit kell tennem hogyan kell beállítani a NAS-t. A DSM 7.2 leírásban nem találtam ide tartozó információt? Vagy rossz helyen kerestem:)
kalo977

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2024.08.26. 15:40

kalo977 írta:...Filmeket is szeretnék nézni a TV-n...

Ha nem volt még hozzáférésed a fórumunkhoz, akkor nem tudtad átnézni, csak a vásárlás előtti kérdések nyitott.
Tehát egy „okos” TV beépített médialejátszóján szeretnél filmfájlokat lejátszani, ha jól értem. Ha nem androidos a TV, akkor DLNA-n keresztül lehet csak lejátszani, azzal az egyetlen szoftverrel, amit a gyártója beletett. A DLNA-nak vannak korlátjai (pl. ISO fájlokat nem lehet felmountolni), és általában sok fájllal van gondja egy TV lejátszójának. De a sebesség nem tartozik a gondok közé, hiszen a leglassabb Synology NAS-ról is 100 Mbyte/másodperccel lehet olvasni, miközben egy 4K/HDR Blu-ray filmhez sem kell több, mint néha kicsit 12 Mbyte/másodperc felett (de általában annyi se). Nincs mit dekódolni vagy transzkódolni, egy 4K-s tévé 4K-s fájlokat le tud játszani.
Nincs szükséges 4 GB-nál több RAM-ra semmihez kb., max. komolyabb virtualizációnál lenne hasznos. Odahaza nem igen profitálsz az SSD-ből, ha cache-nek használod, ha HDD helyett (utóbbit ne tedd). Így nem látom fontosnak, hogy olyan DiskStation-t válassz, ami kezel SSD cache-t. De hasznos lehet, ha bővíthető 4 GB-ra a RAM. De erre sem most lesz szükséged az első évben – szerintem.
Mi egy jobb médialejátszót javasolnánk a NAS mellé, akkor kb. semmivel sem lesz gondod, és mindegy milyen a NAS. De kezd el a mozizást aár a TV lejátszójával is, majd ha sok gondod lesz, akkor is ráérsz külön lejátszót venni.
Gandalf
Adminisztrátor

DS723 vs DS923

HozzászólásSzerző: kalo977 » 2024.08.26. 14:26

Sziasztok,

Nas vásárlás előtt állok. Mire szeretném használni a NAS-t:
Általában képek, fájlok mentésére lenne használva a NAS illetve a "megvásárolt" filmeket megtekintésére a TV-n. A működési környezetben fellelhető gépek mentése. Igen tudom, egy másik helyre is kell menteni, nem csak a NAS-ra ami külön van:)

Átnéztem a fórumot. Néhány kérdés viszont felmerült bennem:

- Filmeket is szeretnék nézni a TV-n. Megvehetem a DS923 AMD procival? Simán nézhető a film vagy csak Plexen keresztül tudom majd nézni a filmeket? A 723-ban Intel proci van és az támogatja a dekódolást....jól értelmezem?
- Bármelyiket is veszem az a kérdésem, hogy tudom e kompenzálni a RAM-ot a SSD-vel. Magyarul megvennem 2 vagy 4 GB RAM-mal a NAS-t, és vennék bele 512 SSD?
-Ebben a felhasználási környezetbe mi szólna az mellett, hogy a 923-at vegyem?
kalo977

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!