otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: maq12 » 2010.07.12. 10:40

A DS410j és a DS410 között a processzor és a memória méretén kívül még milyen eltérés van?
Érdemes-e otthoni használtra a némileg drágább 410-t venni a több memória és gyorsabb proci miatt?
maq12

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.05.20. 17:48

liquidz írta:Tényleg nem hiszed, hogy képesek lesznek mondjuk fél éven belül lejátszani HD-s tartalmakat?...

Most is lejátszák, csak nincs annál idegesítőbb, hogy elég gyakran belefutsz egy filmbe, ami akadozik, pixelesedik, nincs hang, nem látja a feliratfájlok közül pont azt, ami Neked kellene. Nem tudod megszólaltatni az egyre gyakoribb HD-s hangokat, nem lesz 7.1 csatornád, Blu-ray-t nem tudsz lejátszani, számos formátumot nem ismer, stb...
A TV-kben jelenleg használt médiaprocesszorok jóval gyengébbek, mint a jobb lejátszókban lévő, de ami még fontosabb, a tévégyártók kihoznak egy új modelt legkésőbb 1 év múlva, és a régihez már nem lesz frissítés, még egy 2 éves Popcorn Hour A-100 a mai napig frissül. Egyre több nagysebességű Blu-ray tartalommal találkozol majd, amihez egy erős médiaprocesszor kell. De látatlanban mondom, hogy előbb-utóbb HD-s hangrendszered is lesz, és még ha nem is 7.1-ben, de ki akarod használni a HD-s hangot. Ahhoz meg nem elég a tévében lévő lejátszó. Nem feltétlenül az ár a probléma az egyszerűbb médialejátszóknál (egy olcsó is lehet lessan jó), hanem az, hogy mit tud szoftveresen, és ebben azok a gyártók, akiknek nem ez a fő területük (WD, D-Link, Netgear, Asus), eléggé le vannak maradva a lejátszókra specializálódott cégek mögött. Ráadásul a legtöbb nem saját maga fejleszti a szoftvert, hanem külsős csapattal...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mike99 » 2010.05.20. 13:15

Nekem egy Asus Oplay R1-em van otthon, amit már húszon-párezerért lehet kapni. Tökéletesen lejátszik mindent (DVD ISO, BR, mkv).
És bár elméletileg a tv-m is lejátszana hálózaton érkező néhány formátumú videót, de én ki se próbáltam... Már a leírás is azzal volt tele, hogy milyen formátumookat, milyen megkötésekkel eszik meg.

Az Oplay-t meg tökéletesen eteti a Synology.
mike99

HozzászólásSzerző: liquidz » 2010.05.20. 09:59

Mégegy ide nem tartozó kérdés: szerinted egy LG BD 570 megoldaná a problémámat? Kb feleannyiba kerül, mint a dune/popcorn. Viszont a DLNA miatt nekem nem kell mégegy HDD, meg extra featureök, csak le akarom játszani a tartalmakat - a többire meg ott a Syn:)
liquidz

HozzászólásSzerző: liquidz » 2010.05.20. 09:21

Köszönöm a gyors válaszaid!

Ennyire rossz a helyzet a tévékkel, meg az olcsóbb kütyükkel (WD)?! Tényleg nem hiszed, hogy képesek lesznek mondjuk fél éven belül lejátszani HD-s tartalmakat?

IT kollégához képest Így eléggé csalódott vagyok. Persze nem a Syn-ben, hanem a tv-s DLNA-ban.
Hisz a DLNA pont arra is lenne jó, hogy ne kelljen plusz medialejátszó. Persze egy húszezres eszközt még bevállalnék, eggyel több felesleges kacat + elpakolandó távirányító, de ez van... Viszont, ha van egy Dune Primeom, nem adnék ki mégugyanannyit a kényelmesebb torrentért meg a nyomtatószerverért (a többi már csak hab a tortán - persze nem 10e Ft-ról van szó). Kényelmetlenül meg nem fogom használni az előbbit. Sokezer forintos BD-t nem veszek, a DVDre írás és ritka mp3-másolgatás viszont nem olyan "megterhelő", hogy csak ezért rendeljek egy Dunet. A Syn viszont magában (tévével) nem használható. Márpedig nagyrészt ezért + a torrentért venném meg.
Úgyhogy ott vagyok, ahol a part szakad : a Syn feature listája kiemelkedő, annak háromnegyedét boldogan használnám, de még másfélszer annyit rá kell költeni, hogy működjön is a rendszer. Így úgy látom, marad az író + lejátszó:/
liquidz

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.05.19. 18:20

liquidz írta:...Kérdéseim lennének (picit sok, de teljes a lista):

– eSATA helyi backup természetesen.
– Ha lesz nagyobb lemez, mint 2 TB, akkor azokat is kezelni fogja várhatóan. Már ha azok a SATA szabványt betartják, amely sok TB-ot képes címezni.
– RAID0-nak semmi értelme.
– A tévégyárókat kérdezd meg errő. De nem javaslom, hogy arra várj, hogy a tévékben majd egy jól használható HD- lejátszó legyen.
– Ha már megvan a WD, akkor jó (SMB-n fogod használni, nem DLNA-n). Ha még nincs, akkor vegyél valami ütősebbet, ami NFS-t is tud, esetleg Blu-ray-t, de legalább DVD-t lejátszik, nem úgy, mint a WD, és jobb a szoftvertámogatása (Popcorn, Dune pld.).
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: liquidz » 2010.05.19. 16:29

Sziasztok!
Nagyon megtetszettet a termékek (már csak egy normál árú, 4TB-os 2.5" kéne a 209s-hez, és akkor ok:) ).

Kérdéseim lennének (picit sok, de teljes a lista):
- a biztonsági mentésnél megadható, hogy a csatlakoztatott eSata-ra lökje ki az adatokat? Tehát ez helyi backupnak számít?
- a 210j maximális 4TB mérete a jelenlegi maximális merevlemez-tárhelyből adódik, vagy van technológiai korlát is? Magyarul ha lesz 4TB-s HDD, akkor 8TB lesz a 210j max mérete?
- egy fullos filmlejátszás (wd tv live) + egy letöltés (10MBps) ha jól gondolom, nem indokolja, hogy a jóval kevésbé biztonságos RAID0-t válasszam a sima JBOD helyett.
- Van tapasztalatotok arról, hogy milyen DLNA-s tévékkel működnek együtt biztosan ezek a NASok (xvid, iso, vob érdekel főleg)? A Sony oldalán pl azt írják, hogy csak képet meg saját formátumú videót kezel az mp3 mellett, a samsungokról meg azt olvastam, DLNA-ról nem látni a képet (holott USBről jól mennek), az LG-nél meg még eléggé új a funkció.
- Ha minden kötél szakad, a WD TV Live gondolom jó párosítás (mégcsak DLNA se kell), ugye?

Előre is köszönöm!!
Liq
liquidz

HozzászólásSzerző: Frodó » 2010.04.27. 13:23

Zoli_B írta:...torrentnél be tudom e állítani azt,hogy egy pendrjávra töltsön,vagy csak a belső winyókra tud torrentezni a nas?

Beállítható letöltési célként USB megosztás is, viszont ekkor amíg le nem töltődik a file a rendszermeghajtó @download ideiglenes mappába tölt, majd a letöltés végeztével másolja át a kijelölt fájlokat az USB eszközre.
Ha fontos, hogy egyből a kijelölt mappába töltsön, Transmission torrentklienssel ez is megoldható...
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

HozzászólásSzerző: Zoli_B » 2010.04.26. 21:00

Örülök neki,hogy megy külön külön is,nekem úgy is csak filmek lennének rajta,semmi fontos adat.
Köszi a torrentet is,hogy megnézitek!
(Ma megtaláltam a kipróbálható demoszervert,ami csak azt erősítette meg,hogy kell nekem egy ilyen nas) 8-)
Zoli_B

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.04.25. 20:52

Persze, nem kell feltétlenül RAID-módban lennie a lemezeknek.
A letöltőkliensben beállítható a cél mappa, de szerintem az csak valamelyik megosztás lehet a belső lemezekről. De megnézzük holnap.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!