DS220J vagy inkább drágábbat?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS220J vagy inkább drágábbat?

HozzászólásSzerző: MGR » 2020.09.23. 10:54

Gandalf írta:Ha megnézed a 2-lemezes modellek összehasonlítását ITT, láthatod, hogy nincs különbség az írási/olvasási sebességekben, már a DS220j is teljesen kihasználja a gigabites ethernet sávszélességét. Ha első Synology-d lesz, és még nem tudod, mi mindenre használnád, vagy biztos vagy benne, hogy nem fogsz sok kameráról videót rögzíteni, nem futtatsz rajta weboldalt és levelezőszervert, nem virtualizálsz Windows-t, stb., akkor vélhetően nem lesz szükséged a nagyobb modellek erősebb processzorára és több memóriájára.

Köszönöm szépen! Már meg is rendeltem! :)
MGR

HozzászólásSzerző: MGR » 2020.09.23. 07:38

Köszönöm szépen a választ! Akkor maradok a DS220J-nél. Szép napot! Üdv., Gergő
MGR

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.09.22. 21:43

Ha megnézed a 2-lemezes modellek összehasonlítását ITT, láthatod, hogy nincs különbség az írási/olvasási sebességekben, már a DS220j is teljesen kihasználja a gigabites ethernet sávszélességét. Ha első Synology-d lesz, és még nem tudod, mi mindenre használnád, vagy biztos vagy benne, hogy nem fogsz sok kameráról videót rögzíteni, nem futtatsz rajta weboldalt és levelezőszervert, nem virtualizálsz Windows-t, stb., akkor vélhetően nem lesz szükséged a nagyobb modellek erősebb processzorára és több memóriájára.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DS220J vagy inkább drágábbat?

HozzászólásSzerző: MGR » 2020.09.22. 18:04

Sziasztok!

Első NAS vásárlása előtt állok, szeretném a segítségeteket kérni.

Amire szükségem van: 2 lemezes RAID1-es mentés. Fényképek tárolása, távoli elérése a cél, semmi más.
Néztem a "belépő szintű" DS220J modellt, viszont nem tudom, hogy itt mire kell figyelni, miben más mint a 218, 218play, vagy 220+.
Abban lesz különbség hogy milyen gyorsasággal tudok le illetve feltölteni képeket rá? / internet sebességtől függetlenül természetesen :) / Hol fog számítani az erősebb processzor és több memória?
Olvastam egy előző hozzászólásban, hogy inkább nagyobb hdd-t vegyünk elsőre mint erősebb NAS-t, főleg ha nem használom másra, mint tárolás.

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket, jó hogy van ilyen fórum, az biztos, hogy regisztrációs kártyás terméket fogok választani. Üdv., Gergő
MGR

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!