Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.02.25. 12:42

span írta:DX213 az utód?

A DX213 az bővítőegység, nem NAS, ahogy a termékoldalon olvashatod. A 2013-as, 2-lemezes „+” jelzésű modellnek (a jelzés alapján) a legutóbbi „+” jelzésű DiskStation felel meg. Ez a 2016-os modellévhez tartozó DS216+.
De ha Te azt mondod, hogy a DS213+ teljesítménye megfelelő, hiszen pont olyat is vennél, akkor ne a jelöléseket nézzed, hanem a processzort és a RAM-ot! 2-magos, 1,067 GHz-es CPU és 512 MB RAM van a Tiédben. Ezt felülről a DS216 (1,3 GHz), alulról a DS215j (800 MHz) közelíti leginkább az aktuális kínálatból.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: span » 2016.02.25. 12:16

Sziasztok!

DS213+ típus már nincs forgalomban újonnan. A DS213+ bevált, szeretnék még egy ilyet vásárolni. Mi felel meg ennek manapság? DX213 az utód?
Köszönöm előre is.
span

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.02.14. 13:54

ssarosi írta:A 415+ már jó választás lenne mindkét opcióra, de jobban tetszene a 416+ ha lenne. Várható e a megjelenése a közeljövőben, hiszen a 216+ már kiadták?

Kérlek, ha van már Synology-d, akkor bent a fórumon kérdezz, ez a nyitott topik azok számára van, akik még nem használnak Synology-t!
A DS416+ nem várható, ráadásul nem feltétlenül évente cseréli a Synology a különböző modelleket. Ahogy láthatod, vannak máig 2014-es jelzésűek is az aktuális kínálatban, és pl. a DS713+-t csak a DS716+ váltotta. Szóval akkor lesz modellváltás, ha lesz olyan processzor elérhető áron, amire érdemes váltani. Én nem tudok ilyenről, de ha tudnánk sem írhatnánk arról, milyen új modellek mikor jelennek meg. Nem gondolom, hogy lesz valaha is DS416+, szerintem legfeljebb majd DS417+. De ha a számozás a lényeg, akkor bátran vegyél egy DS416-ot, az is lényegesen gyorsabb lesz a DS215j-hez képest, és olcsóbb a DS415+-nál! Otthon szerintem még a DS415+-t sem tudnád kihasználni, ezért nem sok hasznod lenne egy még erősebb modellből.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ssarosi » 2016.02.13. 21:00

Szeretném a DS215J nasomat lecserélni.
Ez a modell nekem tökéletes lenne, ha tudna gyorsabban titkosított adatokat írni/olvasni, plusz tudna raid5-öt.
Jelenleg 2x3TB HDD van benne és a 6TB-ra szükségem van. Nincs adatvédelmem.
A DS216+ sebességben jó választás lenne, de ugye 2 HDD-t kezel.
A 415+ már jó választás lenne mindkét opcióra, de jobban tetszene a 416+ ha lenne. Várható e a megjelenése a közeljövőben, hiszen a 216+ már kiadták?
Köszönöm a választ.
ssarosi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.02.08. 11:47

acesteve írta:...szerinted a play-es modellek szóba se kerülhetnek?

A DS216play szerintem nem fog 20–30 Mbyte/s sebességgel letölteni, én 15 MByte/ot saccolnék neki. A DS415play esetleg.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: acesteve » 2016.02.08. 11:06

Kedves Gandalf!
Köszönöm a válaszod.
Akkor szerinted a play-es modellek szóba se kerülhetnek?
Üdv.
acesteve

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.02.08. 10:59

A fentiekben én 2 feladatot látok:
1. Kihasználni letöltéskor a 20–30 Mbyte/mp. sebességet.
2. Transzkódolni a HS-d fileket, hogy mobilneten és mobil készüléken is lejátszható legyen.

Gyorsan leszügezném, hogy egy médialejátszót nem lehet USB-n a NAS-ra kötni, hogy így játszon le. A MAS-hoz csak ethernettel csatlakozhat egy másik „számítógép”, és a lejátszó is annak számít jelen esetben. USB-n a NAS-ra mint külső merevlemez, ráköthető a MED1000X3D (ha van benne lemez), azért, hogy másolj a lejátszó lemezére, de ilyenkor csak USB-s lemez módban működik, nem lejátszóként. És miért lenne lemez a lejátszóban, ha már van egy NAS, és etherneten remekül lejátszható minden onnan...

1. A „+” jelzésű, Intel processzoros NAS-ok alatt nem gondolom, hogy találsz kisebbet, ami 30 MByte/s sebssséggel torrentezne, ha ez fontos szempont. Így DS216+, DS716+, DS415+, DS1515+, stb. modelleket kellene nézegetned, attól függően, mekkora tárhelyre van szükséged.
2. Olvasde el EZT a cikket a transzkódolásról! A „+”-os modellek teljesítik ezen elvárásodat is.

Ha mobilneten keresztül nézel egy filmet, akkor a mobilhoz és a netkapcsolat sávszélességéhez igazítva transzkódolásra kerül a film, így vélhetően az 1 GB-os filmfájl jóval kevesebb, mint 1 GB-nyi adatforgalmat generál majd. De hogy pontosan mennyit, az nem lehet előre megmondani.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: acesteve » 2016.02.06. 16:57

Sziasztok!
Egy új synology NAS szeretnék vásárolni de még nem vagyok benne biztos hogy melyiket.
Ebben szeretném kérni a segítségeteket.
Amire használnám:
Torrentezés Le és Fel töltés általában Max 10 db szokott futni. A nettem UPC 240Mbytes általában a letöltés 20-30 MiB/s körül szokott lenni a feltöltés 2-3 MiB/s.
Közben szeretnék FullHd-s filmeket nézni a mede8er med1000x3d média lejátszón.
Néha elfordulna az is ha nem vagyunk otthon akkor mobilinternettel a tableten keresztül a kapcsolódnánk hozzá hogy a gyerekek mesét tudjanak nézni.
Szerintetek érdemes a média lejátszót az USB3-as kábellel öszzekötni a gyorsabb elérés miatt vagy elég az ethernet kábel routeren keresztül?
Másik kérdés hogyha mondjuk elutazunk és tényleg a mobilinternetet tudjuk használni akkor ha mondjuk elindítunk egy mesét a gyerekeknek nézés szempontjából ami kb. 1 Gbyte-os méret akkor az 1Gbyte adat forgalmat fog kreálni?
Egyelőre ennyi. :D
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv
acesteve

HozzászólásSzerző: imre56 » 2016.02.02. 09:29

Gandalf írta:
jozsi252 írta:...Viszont teljesítmény terén nem hiszem hogy annyival is többet tudna...

ITT láthatod, miben melyik 2-lemezes milyen erős. A Transmission beállításairól bent a fórum megfelelő topikjában tudunk beszélgetni.

Nos ebben a pillanatban kaptam meg a vadonatúj DS216 Play NAS-omat remélhetőleg a Regisztrációs kártyával együtt. Jó erős gépet vettem: 2 x 1500 Mhz CPU, 1 GB RAM - szóval mehet a teljes sávszélességű torrentezés. :)

Tehát mostantól a terméktámogatói fórumban bombázlak benneteket a kérdéseimmel. Elsősorban a Transmission 2.82 torrent klienssel kapcsolatos beállításokról.
imre56

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.12.30. 11:28

Gericraft írta:...Megoldható hogy hálózati meghajtóként felcsatolom a nast....

Azt nem tudom, hogy egy adott játék engedi-e magát futtanti hálózati meghajtóról. Ha igen, akkor nem probléma a NAS-ról sem. De a tuti megoldás az iSCSI image-ek használata, akkor azt hiszi majd a géped, hogy belső lemezen van minden. Így akár az oprendszer is futhat a NAS-on lévő image fájlból.
Torrent kliens minden Synology-n van (Download Station a gyári), és telepíthetsz másikat is. A 4K-s streamelésen nem tudom mit értesz. A legkisebb Synology-ról is le lehet játszani akár több 4K-s filmet is egy időben egy médialejátszóval. Erősebb hardver csak ahhoz kell, ha mondjuk a 4K-s filmet át kell kódolni, hogy mondjuk wifin vagy mobilneten keresztül egy telefon is le tudja játszani. Erre vannak a Play jelzésű modellek és a 4-magos Atom processzorosak, vagy nagyobbak. De ha nem mobilon akarnád a 4K-s filmeket (vannak már ilyenek?) nézni, akkor mindegy, melyik NAS-t választod.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!