Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.02.08. 11:47

acesteve írta:...szerinted a play-es modellek szóba se kerülhetnek?

A DS216play szerintem nem fog 20–30 Mbyte/s sebességgel letölteni, én 15 MByte/ot saccolnék neki. A DS415play esetleg.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: acesteve » 2016.02.08. 11:06

Kedves Gandalf!
Köszönöm a válaszod.
Akkor szerinted a play-es modellek szóba se kerülhetnek?
Üdv.
acesteve

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.02.08. 10:59

A fentiekben én 2 feladatot látok:
1. Kihasználni letöltéskor a 20–30 Mbyte/mp. sebességet.
2. Transzkódolni a HS-d fileket, hogy mobilneten és mobil készüléken is lejátszható legyen.

Gyorsan leszügezném, hogy egy médialejátszót nem lehet USB-n a NAS-ra kötni, hogy így játszon le. A MAS-hoz csak ethernettel csatlakozhat egy másik „számítógép”, és a lejátszó is annak számít jelen esetben. USB-n a NAS-ra mint külső merevlemez, ráköthető a MED1000X3D (ha van benne lemez), azért, hogy másolj a lejátszó lemezére, de ilyenkor csak USB-s lemez módban működik, nem lejátszóként. És miért lenne lemez a lejátszóban, ha már van egy NAS, és etherneten remekül lejátszható minden onnan...

1. A „+” jelzésű, Intel processzoros NAS-ok alatt nem gondolom, hogy találsz kisebbet, ami 30 MByte/s sebssséggel torrentezne, ha ez fontos szempont. Így DS216+, DS716+, DS415+, DS1515+, stb. modelleket kellene nézegetned, attól függően, mekkora tárhelyre van szükséged.
2. Olvasde el EZT a cikket a transzkódolásról! A „+”-os modellek teljesítik ezen elvárásodat is.

Ha mobilneten keresztül nézel egy filmet, akkor a mobilhoz és a netkapcsolat sávszélességéhez igazítva transzkódolásra kerül a film, így vélhetően az 1 GB-os filmfájl jóval kevesebb, mint 1 GB-nyi adatforgalmat generál majd. De hogy pontosan mennyit, az nem lehet előre megmondani.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: acesteve » 2016.02.06. 16:57

Sziasztok!
Egy új synology NAS szeretnék vásárolni de még nem vagyok benne biztos hogy melyiket.
Ebben szeretném kérni a segítségeteket.
Amire használnám:
Torrentezés Le és Fel töltés általában Max 10 db szokott futni. A nettem UPC 240Mbytes általában a letöltés 20-30 MiB/s körül szokott lenni a feltöltés 2-3 MiB/s.
Közben szeretnék FullHd-s filmeket nézni a mede8er med1000x3d média lejátszón.
Néha elfordulna az is ha nem vagyunk otthon akkor mobilinternettel a tableten keresztül a kapcsolódnánk hozzá hogy a gyerekek mesét tudjanak nézni.
Szerintetek érdemes a média lejátszót az USB3-as kábellel öszzekötni a gyorsabb elérés miatt vagy elég az ethernet kábel routeren keresztül?
Másik kérdés hogyha mondjuk elutazunk és tényleg a mobilinternetet tudjuk használni akkor ha mondjuk elindítunk egy mesét a gyerekeknek nézés szempontjából ami kb. 1 Gbyte-os méret akkor az 1Gbyte adat forgalmat fog kreálni?
Egyelőre ennyi. :D
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv
acesteve

HozzászólásSzerző: imre56 » 2016.02.02. 09:29

Gandalf írta:
jozsi252 írta:...Viszont teljesítmény terén nem hiszem hogy annyival is többet tudna...

ITT láthatod, miben melyik 2-lemezes milyen erős. A Transmission beállításairól bent a fórum megfelelő topikjában tudunk beszélgetni.

Nos ebben a pillanatban kaptam meg a vadonatúj DS216 Play NAS-omat remélhetőleg a Regisztrációs kártyával együtt. Jó erős gépet vettem: 2 x 1500 Mhz CPU, 1 GB RAM - szóval mehet a teljes sávszélességű torrentezés. :)

Tehát mostantól a terméktámogatói fórumban bombázlak benneteket a kérdéseimmel. Elsősorban a Transmission 2.82 torrent klienssel kapcsolatos beállításokról.
imre56

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.12.30. 11:28

Gericraft írta:...Megoldható hogy hálózati meghajtóként felcsatolom a nast....

Azt nem tudom, hogy egy adott játék engedi-e magát futtanti hálózati meghajtóról. Ha igen, akkor nem probléma a NAS-ról sem. De a tuti megoldás az iSCSI image-ek használata, akkor azt hiszi majd a géped, hogy belső lemezen van minden. Így akár az oprendszer is futhat a NAS-on lévő image fájlból.
Torrent kliens minden Synology-n van (Download Station a gyári), és telepíthetsz másikat is. A 4K-s streamelésen nem tudom mit értesz. A legkisebb Synology-ról is le lehet játszani akár több 4K-s filmet is egy időben egy médialejátszóval. Erősebb hardver csak ahhoz kell, ha mondjuk a 4K-s filmet át kell kódolni, hogy mondjuk wifin vagy mobilneten keresztül egy telefon is le tudja játszani. Erre vannak a Play jelzésű modellek és a 4-magos Atom processzorosak, vagy nagyobbak. De ha nem mobilon akarnád a 4K-s filmeket (vannak már ilyenek?) nézni, akkor mindegy, melyik NAS-t választod.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gericraft » 2015.12.29. 23:15

Sziasztok!

Otthonra szeretnék vásárolni egy nas-t a következő dolgokra illetve ezzel kapcsolatban lenne még kérdésem is.

Az első és legfontosabb, rengeteget játszom otthon több pc-n ezért egy külső usb3.0-ás vinyón vannak a játékaim feltelepítve így mindig ahhoz a pc hez viszem amivel éppen játszani tudok. Szeretném ezt megoldani nas-on. Megoldható hogy hálózati meghajtóként felcsatolom a nast és azon keresztül indítom is a játékom mint egy usb vinyó esetén?

Illetve szeretnék torrent klienst is futtatni rajta, és az sem hátrány ha már 4k-s videót tud streamelni zökkenőmentesen.

A kérdésem hogy a fent leírtak megoldhatóak e és ha igen milyen típust ajánlotok hozzá?

köszi a választ.
Gericraft

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.12.07. 14:11

Hát, a több mint 5800 tag az elmúlt pár évben azért felhalmozott már egy jó adag hasznos infót :) Akkor mostantól majd a kérdésednek megfelelő topikban várjuk a posztjaidat, bent a fórumban.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tázsi » 2015.12.07. 13:03

Sziasztok!

Megjött a DS414j, jeee!!
Regisztrálás után a nyakamba szakadt a teljes fórum, nem semmi, ami ott elérhető!
Majd csak pár hét múlva tudom hadrendbe állítani a NAS-t, addig meg megpróbálom felfogni, hogy mit is kell majd csinálnom. :)
Köszönöm az eddigi segítséget is, plusz a fórumot.
Nem csodálom, hogy vigyázni kell rá. -:)
Tázsi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.12.03. 22:57

Jó döntés (a forgalmazó nevét kivettem a posztodból, nem akarunk reklámozni senkit, de látom, hogy hivatalos partnerünk)! Ha megkaptad (kb. 1 hetet kell várni rá, mert váratlanul elfogytak a hazai készleteink), regisztrálj a Terméktámogatás oldalon, és Tiéd az egész fórum! De reméljük, nem sokat kell majd kérdezned, mert a főbb problémák megoldásában segítenek a Terméktámogatás oldal cikkei vagy a fórum posztjai, illetve nem is lesz sok gondod. Ha mégis, keresd meg a legjobban a kérdésedhez kapcsolódó alfórumot, és abban a megfelelő topikot. Ha nem lenne ilyen (ennek azért kicsi a valószínűsége mostanra), akkor nyissál bátran egy új topikot! Egy topikban csak 1 kérdést vessél majd fel!
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!