Szerző: knx88 » 2019.02.14. 10:31
Sziasztok !
Van otthon egy DS118-am. Amivel teljesen elégedett is vagyok. Ámde, történt a minap, hogy megadta magát a régi Samsung FullHD-tv-nk, így egy Sony 4K-tv lett helyette. A Samsungra a video stationon keresztül tökéletesen lejátszotta a full hd tartalmakat. Most bizonyos 4k tartalmak szépen futnak, de 10-ből 7 filmnél előfordul akadozás, megállás, folyamatos bufferelés, így sajnos élvezhetetlen. A belső hálóm gigabites, a Nas-és a TV között csak egy gigás switch van. Azt gondolom az nem lehet szűk keresztmetszet, a TV Lan portja is gigabites, így már itt a NAS-t gondolom szűk keresztmetszetnek. Szeretném a plexet is kipróbálni. Kollegám azt mondta inkább építsek egy htpc-t plexre - jobban megéri. Ezt két okból sem szeretném: 1: A bejárati ajtó felett van a rack szekrény oda csak egy NAS-t tudok beletenni, kettő van kamera a házon és azt s rögzít, és másra is használom a Syno-t távoli elérés stb, stb, megszerettem, kényelmes, szeretem. Mindenféleképpen NAS-t szeretnék, Synology-t olyat ami pl egy ilyen filmet ki tud nyomni magából akadozás nélkül:
Video Codec: HEVC Main 10@L5.1@High / HDR
Framerate: 23.976 fp
Bitrate: 61.9 Mbps
Resolution: 3840 x 2160
Audio: AC3/DTS Hungarian 5.1 640/768 Kbps,
English DTS-HD MA 5.1 3408 kbps
A DS218+ -ra gondoltam, ebbe már Intel Cerka proci van, 2GB ram ami bővíthető. A kérdésem az az lenne, hogy értelmes csere lenne e ez ? Ez a nas ki tudná e szolgálni az igényeinket ? Lenne e akadás, bufferelés ? Más szűk keresztmetszetet nem látok a hálózatomon, eszközeimen. Amit még kifelejtettem és fontos lehet, WD-red hdd van a NAS-ba, két kamerát vesz csak folyamatosan 720p-ben, nem gondolnám, hogy az fogja. A torrent le fel töltés is ki van kapcsolva mikor filmezek, de a jelenség akkor is megfigyelhető.
Válaszaitokat előre is köszönöm.