Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: masterdj » 2020.02.18. 13:57

Ennek örülök amiket írtál nagyon hasznosak. De ha a RAID-et még sem venném igénybe mert a képeket ilyesmit küldő merevlemezre menteném le. Ugye nekem a tárhely előrébb való lenne hiszen zömében 95GB/db filmekkel pakolnám meg. De itt is müködik tehát számítógépen keresztül meg tudom nézni a merevlemez állapotát kondicót stb nem? A hard disk sentinel pont jó erre és ha látom csökken a kondició vagy kezdenek hibás bad szektorok keletkezni akkor veszek egy másikat és mindent átmáslok rá időben. Nos ez igy müködhet nem ?
masterdj

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.02.18. 11:08

masterdj írta:...SYNOLOGY DiskStation DS218+ (6GB) ( regisztrációs kártyával ) készüléket...

Arra kérnélek, hogy ne olyan helyen vásárolj, ahol kétféle NAS-t is kínálnak, egyet regisztrációs kártyával hozzánk, egyet meg anélkül! Ha ilyen cégtől vásárolsz (hiába a tőlünk származó NAS-t veszed), jó eséllyel támogatod a szürke gazdaságot és az ÁFA-csalást! a kiemelt partnereink bizonyosan nem segítik mindezt, őket javaslom.
Ha nem kell a RAID biztonsága (ezt azért átgondolnám, nem 1–2 óra letölteni 10 TB adatot, és bizonyosan vannak vagy lesznek saját családi felvételeid, amiket nehéz – jó esetben – pótolni az internetről), akkor olcsóbb egy DS118-as, ami ugyanolyan processzort tartalmaz. De még a DS120j is elég arra, hogy több lejátszót szolgáljon ki egyszerre több szobában akár 4K-s filmmel, ehhez nem kell processzorerő. Ha nagyon gyors (mondjuk gigabites) az internetkapcsolatod, akkor annak kihasználására torrentezéskor viszont már kevés lehet a legkisebb Synology. De minden nagyobb modell már nem kevés. Az 1–2 GB-nál nagyobb memóriát nem gondolom, hogy ki tudod használni otthon, azokhoz a feladatokhoz, amiket fentebb írtál, egyáltalán nem kell.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: masterdj » 2020.02.18. 09:53

Sziasztok olyan kérdésem lenne itthoni filmezésre gondoltam egy SYNOLOGY DiskStation DS218+ (6GB) ( regisztrációs kártyával ) készüléket és egy 10TB RED WD merevlemezt vásárolnék bele. Van média lejátszóm igy ehhez lenne hozzá csatlakoztatva erről játszaná le a filmeket. Illetve maga a NAS készülékkel tölteném is le a filmeket. Első sorban erre szeretném a készüléket használni. A média lejátszóm az egy dune hd 4k pro plus készülék amiben van jukebox ami a nas-ről szépen csepás elrendezésbe teszi majd a filmeket. Raid-en azért ne mgondolkodtam mert zömében blu ray filmek lesznek rajta amiket bármikor ujra le fogom tudni tölteni. Nem tartom nagy fontosságúnak jelenleg
meg gondolom rá nézek néha hdd sentinellel. A lényeg tökéletes zavartalan akadás mentes filmezést szeretnék vele :) Persze ez lesz az első készülékem lehet nem jól látok dolgokat ebben kérném a segiségedet nyitott vagyok bármire. Minden segitséget szivesen fogadok köszi előre is :)
masterdj

HozzászólásSzerző: jimmy1984 » 2020.01.10. 17:12

OK, köszönöm a válaszokat!
jimmy1984

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.01.10. 12:58

jimmy1984 írta:...a MED600 nem is támogatja, ha jól látom...

Jól látod, max. fullHD-t tud. A gigabites hálózat nem az internetkapcsolatra vonatkozik, hanem a belső ethernet-hálózatodra, ez a sebesség kell a 4K-s lejátszáshoz (de már a fullHD 3D-hez is). Tehát Cat5e vagy gyorsabb ethernet-kábelek a falba. Esetleg 802.11ac-s vagy gyorsabb wifi. De ha lehet, akkor persze, hogy kábel inkább.
Ha visszaolvasol ebben a topikban, azoknak, akik először vesznek NAS-t, azt szoktam javasolni, hogy vagy a legolcsóbbat az adott lemezfiókos kategóriában (mert a kapacitásigényt azért fel lehet már mérni), vagy a legdrágábbat, amit a pénztárcájuk megenged. A legolcsóbbat ha el kell hamar adni, mert kiderül, hogy túl kevés, akkor keveset buksz rajta. Ha a legdrágább megfizethetőt vetted, akkor viszont bizonyosan később növöd ki. Mert minél régebben használsz majd egy Synology-t, vélhetően annál több dolgot fogsz rábízni, és egyre jobban kihasználod a sebességét, memóriáját. De most még nem tudhatod előre, mi mindenre képes, és ebből Neked mi lesz hasznos.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: jimmy1984 » 2020.01.10. 12:15

ivision írta:...Ha belefér a keretbe akkor inkább a 218+ terméket ajánlanám..

Egyébként jelenleg nincs 4K-s TV-m (de tervben van:) sőt a MED600 nem is támogatja, ha jól látom, viszont a későbbiekben mindenképp használnám e célra is. Hálózat... igazából jelenleg csak fél gigabites az előfizetésünk, de a router nyilván tudja a gigabites sebességet. Szívem szerint amúgy kábellel kötném a NAS-t a lejátszóhoz, mert elég árnyékolt helyen van jelenleg a lejátszó (+TV) a routertől:( épp ezért szeretnék valami megoldást az akadozásmentes streameléshez.
Amúgy a 218+ készülékre gondoltam, mint "+2GB", mivel ilyen néven fut: "Synology DiskStation DS218+2GB"... akkor tehát erre lenne érdemes beruháznom, igaz?
jimmy1984

HozzászólásSzerző: ivision » 2020.01.10. 09:53

jimmy1984 írta:Szia! Mede8er fórumun Sid-től már kérdeztem pár dolgot, addig eljutottunk, hogy beszerzek egy NAS-t a MED600 lejátszóm mellé... A kérdésem már csak az lenne melyik típust válasszam, mit ajánlasz? Mondjuk a DS218 családból választanék... melyiket? Megéri a +2GB verziót választani a durván 20e Ft-os felárért, vagy elég az 1,4-es alap verzió sebesség szempontjából? Leginkább filmek streameléséhez és torrentezéshez használnám, lehetőleg 4K-st támogatással. Előre is köszönöm válaszod!

Szia, ha van médialejátszód akkor a NAS-nál mindegy hogy 4K-s a film vagy nem, mert konkrétan csak a fájl kiszolgálás megy NFS-en vagy CIFS (SAMBA)-n, tehát az a lényeg hogy gyors legyen a hálózat, tehát mindenképpen gigabit sebességű. Véleményem szerint a +2GB-nem nem fogsz semmi pluszt elérni, tapasztalatom alapján, elöbb fogy el a CPU. Ha belefér a keretbe akkor inkább a 218+ terméket ajánlanám, késöbb lesz szükséged hogy újabbat vegyél. Nekem 415+ van, és még mindig van benne tartalék, pedig 2GB-os és a maiakhoz képest gyengébb CPU.
ivision

HozzászólásSzerző: jimmy1984 » 2020.01.09. 10:46

Szia! Mede8er fórumun Sid-től már kérdeztem pár dolgot, addig eljutottunk, hogy beszerzek egy NAS-t a MED600 lejátszóm mellé... A kérdésem már csak az lenne melyik típust válasszam, mit ajánlasz? Mondjuk a DS218 családból választanék... melyiket? Megéri a +2GB verziót választani a durván 20e Ft-os felárért, vagy elég az 1,4-es alap verzió sebesség szempontjából? Leginkább filmek streameléséhez és torrentezéshez használnám, lehetőleg 4K-st támogatással. Előre is köszönöm válaszod!
jimmy1984

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.12.05. 13:06

zuhanocsiga írta:...Milyen Transceiver-el használható a SYNOLOGY E10G17-F2 Ethernet Adapter?

A synology.hu oldalon van Kompatbilitás aloldal...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zuhanocsiga » 2019.12.05. 12:42

Sziasztok!
Cégünk tervezi egy RS3617RPXS beszerzését, ami bővíthető SYNOLOGY E10G17-F2 Ethernet Adapterrel. Kérdéseim:
Milyen Transceiver-el használható a SYNOLOGY E10G17-F2 Ethernet Adapter?
Brocade 6505 FC switch-el kompatibilis?
Xen server 8 alatt képes lekezelni az optikai kapcsolatot? Tudom ez XEN oldal függvénye is lehet.

Köszönöm előre is a válaszokat! :)
zuhanocsiga

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!