Iroda védelme? DS215J?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Iroda védelme? DS215J?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.04.10. 08:37

szovhoz írta:Igen értem én de örülnék ha ti javasolnátok egy típust! ...

Igen, értem én, de a döntés „felelősségét” nem fogjuk levenni a válladról. Vagy mondom azt, hogy vedd meg a legdrágábbat, amit a pénztárcád kibír. Azzal leszel a legtovább elégedett...
Szerintem 6 fps-nél gyorsabban felesleges egy biztonsági kameráról rögzíteni. Ráadásul ahogy írtam, szinte sosem rögzít egyszerre 10 kameráról a NAS (nincs mindenhol mozgás), így az össz fps jóval alacsonyabb szinte mindig, mint a max. Az hülyeség lenne, hogy állandóan rögzíts (leterheli a hálózatot, a NAS-t, a merevlemezeken nem lesz elég hely, stb.), inkább állítsd be rendesen a mozgásérzékelést!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szovhoz » 2015.04.10. 08:03

Igen értem én de örülnék ha ti javasolnátok egy típust! MErt inkább most veszek egyet drágábban mint később majd egy másikat hogy tudjak bővíteni!

FPS 12 átlagosan tehát 10 kamera esetén 120. Kameránként a bejövő sávszél igény kb 4mbit/s/kam tehát 40mbit/s összesen.

A rögzítés folyamatos mert láttam olyat, hogy egy tüzet nem vett fel egy helyen mert azt nem érzékelte mozgásnak! Én nem szeretnék lemaradni semmiről sem. Mivel az iroda egy szórakozóhely közelében van és szeretnek ott rosszalkodni a fiatalok.

Emellett természetesen majd használni fogom a file szerver funkciót is és lehet a backupot is.

Inkább legyen kicsit erősebb a vas minthogy ne bírja.

Köszönöm.
szovhoz

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.04.10. 07:50

Ahogy látható a DS215j adatlapján, max. 10 kamerát kezel. Azonban adott a maximális fps (képkocka per másodperc) sebesség is a különböző felbontások és tömörítések esetén. Amíg ezek elegendőek számodra, addig a többi NAS funkciót nem kellene, hogy zavarja a 10 kamerás rögzítés (főleg, hogy vélhetően sosem kell mind a 10 kamráról egyszerre rögzíteni). Ha teheted, persze vegyél eggyel nagyobb modellt, mint ami éppen megfelelőnek látszik, de ez bármelyik esetében elmondható, amíg nem tudod biztosan, mennyire lesznek kihasználva Nálad a NAS erőforrásai.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szovhoz » 2015.04.09. 21:53

Ha később szeretnék az irodába és kívülre, parkolóba, biciklitároló és nagykapuba is majd tenni kamerát ugyan ebből a márkából csak kültéribe mondjuk 8-10 db lesz összesen akkor is elegendő lesz ez a nas a rögzítésre a többi feladat mellett? Vagy akkor kellene választanom egy másikat? Ha más típus akkor melyiket?
szovhoz

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.15. 01:03

Elnézést, természetesen két kamera kezelésére bőven elég, a többi meg – amennyit leírtál belőle – nem feladat egy kétmagos NAS-nak.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szovhoz » 2015.03.14. 21:27

Köszönöm a választ! Találtam olyan nagykereskedelmi partnert aki hivatalos.

De nem kaptam választ az igazi kérdésre , hogy az általam választott típus el tudja e majd látni a feladatot a kamera felvételt és a dokumentumok megosztását folyamatosan?

Köszönöm.
szovhoz

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.14. 18:37

WD RED. Mivel NAS kezeli, semmi haszna nem lenne a lilának.
A Synology-féle DDNS teljesen jól működik, ha fizetni kell érte, nem kérnék mellé fix IP-t. (Megjegyzem, a mi T-home-os fix IP-címünk tegnap valamiért szó nélkül megváltozott.) A sebességet nem befolyásolja a DDNS.
Nincs olyan, hogy „folyamatos kamera stream”. Ha valaki távolról csatlakozik, akkor ő kapja a streamet. Ha nem csatlakozik senki, akkor nincs kinek küldeni, így nem történik semmi, nem foglal semmilyen sávszélességet.
Az általad említett beszerzési forrás nem hivatalos, sőt. Ha ott vásárolsz nem lesz hozzáférésed ehhez a fórumhoz, a Terméktámogatás oldalunk cikkeihez, és nem lesz hazai garanciád (hazai szervized) sem. Külön oldalunk van a főbb hivatalos forgalmazókról, őket javasoljuk. De ezer más helyen is vásárolhatsz, viszont NE vegyél ott, ahol nem kapsz Synology-forum.hu regisztrációs kártyát!
Gandalf
Adminisztrátor

Iroda védelme? DS215J?

HozzászólásSzerző: szovhoz » 2015.03.13. 23:15

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy jól válasszak magamnak NAS-t!
DS215J típust néztem ki magamnak. Az új irodám védelmére és az adataim megosztására.
2db 2Tb-os WD hdd-re gondolok csak nem tudom, hogy a purple legyen a kamera miatt vagy a RED inkább?

Kritériumok:
2db 3MegaPixeles Hikvision DS-2CD2432F-IW IP Cube kamera felvétel + élőkép
Fájlok és kamera képek elérése távolról (Cloud funkcióban)
Adatok biztonságban RAID1 illetve cloudnál távolról más ne férjen hozzá!!!

Internet szolgáltatóm Telekom lesz, hozzá.
Kérdés Publikus IP-t kérjek vagy a NAS megoldja DDNS-en keresztül a távoli elérést.
Ha DDNS-en keresztül érem el az nem lassítja a majd a munkát távolról a nas-on illetve a kamera stream-et?

Nem lesz folyamatos a kamera stream, csak ha mondjuk riasztást küld akkor rátudjak nézni, hogy kamu vagy éles riasztás?!

.... (moderálva) -ról szeretném vásárolni, remélem ő hivatalos synology partner.

Köszönöm előre is a segítséget.
szovhoz

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!