Synology RT1900AC

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Synology RT1900AC

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.06.26. 19:12

nekszt írta:...Amennyiben használtan vásárolok egy synology routert (RT1900AC) akkor az ingyenes QuickConnect és DDNS szolgáltatást én is igénybe tudom venni vagy csak az előző tulaj?

Ezeket a routeren kell beállítani, így akinél a router, annál az összes szolgáltatása is...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nekszt » 2016.06.26. 16:03

Sziasztok!

Amennyiben használtan vásárolok egy synology routert (RT1900AC) akkor az ingyenes QuickConnect és DDNS szolgáltatást én is igénybe tudom venni vagy csak az előző tulaj?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv,
Svientek Norbert
nekszt

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.04.13. 09:37

Teljesen jó helyen tetted fel a kérdést!
Ha én egy drágább eszközt tervezek vásárolni, vélhetően nem a legolcsóbb forrást keresem, mert biztos vagyok benne, hogy a látványosan jobb ár legális módon nem lehetséges. Inkább olyan forrásból választok, ahol a legtöbbet kapom a pénzemért, pl. segítséget és megbízható garanciát. Gondolom ezért is nézted meg a hivatalos forgalmazók listáját az oldalunkon és a gyártói oldalon is. Mindkét helyen szerepel az említett cég, csak másik weboldalával (a cég nevét töröltem, sem pozitív sem negatív reklámot nem szeretnénk biztostani senkinek itt), nem azzal amit Te találtál.
A router ára ami most a legolcsóbbnak számított azért annyi, mert volt egy áremelkedés erre a termékre április 4-én, és úgy látszik, az adott kereskedőnek még nem volt ideje a weboldalán javítani az árat vagy elfelejtette megtenni. A lényeg, hogy szerintem ennyiért nem tudja adni, hiába is rendeled meg. De azt javaslom, hogy ha valakinél komolyabb összeget tervezel elkölteni, akkor őt kérdezd meg arról, hogy hivatalos forgalmazó-e, miért nem látod a forgalmazók között, tényleg jó-e az ár az oldalán, stb.! Ha ne bízol a válaszában, akkor meg ne akarj tőle vásárolni!
A kompatibilitási kérdésre nem tudok válaszolni. Igen, előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatókkal különböző sebességgel működik a Synology routere is. De ha a szolgáltató által adott routert kötöd elé (akár csak modem módban is), akkor már azon a routeren fog múlni, ha nem elég gyors, nem pedig a Synology-n, vagy bármilyen más, második routeren. A Synology routere hozza a gigabites sebességet stabilan, ha nincs előtte másik router, és megfelelően kommunikál a szolgáltató szerverével, tehát a 240 mbites net bizonyosan nem miatta nem lesz kihasználva, még wifin is sokkal gyorsabb ennél.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Synology RT1900AC

HozzászólásSzerző: bozsikarmand » 2016.04.12. 19:04

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, elnézést ha rossz helyen teszem fel kérdéseim:

Router vásárlása előtt állok és a topikcímben jelzett Synology a kiszemeltem.

Beírtam különböző ármeghatározó oldalakba a termét nevét, és példának okáért az (név moderálva) weboldalt dobta ki a legolcsóbb helynek a kereső. Ezzel két kérdés is felmerült bennem.

1. Sem itt, sem pedig a Synology magyar (gyártói) oldalán nem szerepelnek partner cégként, ám ennek ellenére kint van a termékleírásban a plecsni, illetve 2 év garanciával árulják.

2. Megvehetem itt, vagy dezinformáció az egész?

Tételezzük fel, hogy megvásárolom itt. Jelenleg egy Ubee HGW-t használok (EVW3226) router módban, melyet a UPC bocsátott rendelkezésemre.

Gondolom az üzembehelyezés annyiból áll, hogy - mint ahogy a kézikönyv is írja - csatlakoztatom az antennákat, összekötöm a HGW ETH1 portját a Syno WAN-jával, bekapcsolom, majd beállítom SRM-ben. Ja meg az egész elején lepakolom a UPC modemet bridge módba.

Ez tkp. nem is lényeges, a kézikönyv alapján elvégezhető műveletsor. Az viszont már lényegesebb, hogy várhatóak-e inkompatibilitások a modemmel?

Tudom, ez elsőre igen érdekesen hangozhat, de: volt nem is oly rég egy konkurrens gyártótól egy hasonló árkategóriájú és HW adottságú AC routerem és ott a legfrisebb FW-rel nagy terhelésnél (FP240-es net közel maximum sávszélességre kihajtva) szakadt a net kb. 10 percenként.

Van itt esetleg aki Ubee cuccal használja?

Tervezett hálózatom (az eszközök szemléltetése nélkül):

Ubee --- Syno --- Gbit TP-Link Switch.

Egy vasbeton falat kellene átvinnie a wifinek. 5 eszköz kapcsolódna a routerre kábelen (3 a switchen keresztül), illetve 6 wifin. (g, n, ac, 2.4/5Ghz vegyesen). Ezt bírni fogja?

Köszönöm válaszotok!
bozsikarmand

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!