Teljesen jó helyen tetted fel a kérdést!
Ha én egy drágább eszközt tervezek vásárolni, vélhetően nem a legolcsóbb forrást keresem, mert biztos vagyok benne, hogy a látványosan jobb ár legális módon nem lehetséges. Inkább olyan forrásból választok, ahol a legtöbbet kapom a pénzemért, pl. segítséget és megbízható garanciát. Gondolom ezért is nézted meg a hivatalos forgalmazók listáját az oldalunkon és a
gyártói oldalon is. Mindkét helyen szerepel az említett cég, csak másik weboldalával (a cég nevét töröltem, sem pozitív sem negatív reklámot nem szeretnénk biztostani senkinek itt), nem azzal amit Te találtál.
A router ára ami most a legolcsóbbnak számított azért annyi, mert volt egy áremelkedés erre a termékre április 4-én, és úgy látszik, az adott kereskedőnek még nem volt ideje a weboldalán javítani az árat vagy elfelejtette megtenni. A lényeg, hogy szerintem ennyiért nem tudja adni, hiába is rendeled meg. De azt javaslom, hogy ha valakinél komolyabb összeget tervezel elkölteni, akkor őt kérdezd meg arról, hogy hivatalos forgalmazó-e, miért nem látod a forgalmazók között, tényleg jó-e az ár az oldalán, stb.! Ha ne bízol a válaszában, akkor meg ne akarj tőle vásárolni!
A kompatibilitási kérdésre nem tudok válaszolni. Igen, előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatókkal különböző sebességgel működik a Synology routere is. De ha a szolgáltató által adott routert kötöd elé (akár csak modem módban is), akkor már azon a routeren fog múlni, ha nem elég gyors, nem pedig a Synology-n, vagy bármilyen más, második routeren. A Synology routere hozza a gigabites sebességet stabilan, ha nincs előtte másik router, és megfelelően kommunikál a szolgáltató szerverével, tehát a 240 mbites net bizonyosan nem miatta nem lesz kihasználva, még wifin is sokkal gyorsabb ennél.