DS711+ backup és mail server

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS711+ backup és mail server

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.02.04. 17:57

IP-alapú csak NFS-en keresztül lehet.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: robospammer » 2011.02.04. 10:23

köszönöm a válaszokat, valahogy elkerülte a figyelmemet a magyar oldalon lévő leírás.
Rátaláltam a demora is, és végigböngésztem a funkciókat (sajnos a timebackup nem érhető el).
Itt merült fel még egy kérdés: nekem úgy tűnik, hogy az egyes megosztott mappák jogosultságait csak felhasználónként/csoportonként lehet állítani, IP alapú szűrést nem tudok beállítani, csak szolgáltatásra (mappánként nem). Bár sokat ez nem ér, mégis "hagyomány" nálunk. Van erre valami úton-módon megoldás vagy le kell mondanunk róla?
robospammer

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.02.01. 20:03

1. Így?
2. A Mail Station-ben nem vagyok otthon, de azt hiszem, semmi akadálya, hogy belső hálón menjen. A DSM3.1-től már a rendszer része, és külön telepíthető a még többet tudó Mail Station 2, lásd legutóbbi hírünket!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DS711+ backup és mail server

HozzászólásSzerző: robospammer » 2011.02.01. 10:51

A cég ahol dolgozom NAS vásárlás előtt áll. Egy öregecske fájlszervert váltanánk ki egy DS711+-szal, de nem találtam egyértelmű választ arra, hogy az alábbi szükséges funkciókat el tudja-e látni:
1. Jelenleg az időszakos teljes mentéseken kívül a szerver készít napi mentéseket az aznap megváltozott fájlokról. Így az egyes fájlok verziói visszakövethetők akár néhány hónapra visszamenőleg. Ezt tudja a NAS is?
2. A szerver és az egyes munkaállomások az internettől szeparált belső hálón működnek, és itt használunk egy belső levelezést, amely kiszolgálója szintén a fájlszerveren van. A NASra is konfigurálható belső hálós levelező kiszolgáló?
robospammer

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!