DS413 v. DS412+ ?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS413 v. DS412+ ?

HozzászólásSzerző: dmxc » 2013.01.01. 17:58

Sziasztok!
Nekem is hasonló dilemmám van, mint TomM22-nek. A Plex nekem is azért kellene, hogy egy Samsung Smart TV-n lejátsszam a filmeket NAS-ról, mert úgy kulturáltan tudok borítót böngészni. Ha esetleg van új infó, akkor megköszönném.
Vagy esetleg a DS Video-t is meg lehet szólítani a Samsung TV-ről (65xx vagy afelett)? Erről nem találtam neten konkrétat. Van valami tapasztalatotok?
Mert ki szeretné küszübölni a média lejátszót (ASUS OPlay), ha lehet, és akkor iPad-es lehetne Plex-el filmet nézni. Sajnos a DS Video esetén a HD filmek akadnak az iPad-en, Plexet meg nem tudtam próbálni mert a mostani DS209+ sem futtatja :(
Üdv, Dmxc
dmxc

Re: DS413 v. DS412+ ?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.10.05. 14:29

Teljesen jól látod a helyzetet, a DS412+ a legtöbb otthoni felhasználónak túl erős hardver, nehéz kihasználni. A DS413-on is ott van minden érdekesség: USB3, eSATA, WOL, ráadásul a szuper alacsony hibernációs fogyasztás otthonra főleg ideálissá teszi. Arról nincs infónk, hogy lesz-e Plex a Freescale processzorokra, de megpróbálom megkérdezni, és írok ide, ha megtudok valamit, meg elküldöm privát üzenetben is. Bár személy szerint médialejátszót javasolnék a mozizáshoz, nem Plex-et futtató számítógépet...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DS413 v. DS412+ ?

HozzászólásSzerző: TomM22 » 2012.10.05. 11:35

Sziasztok,

DS413 vagy DS412+ vásárláson gondolkozok, otthonra. DS413 mellett szól az alacsony fogyasztás (2-3 kamera miatt folyamatosan be lesz kapcsolva), a viszonlyag jó teljesítmény és kedvezőbb ár. Encryption-t nem fogok használni. DS412+ mellett pedig a Plex támogatás. Bár a benchmark eredmények jobbak, otthoni felhasználás mellet valszeg nem vennék észre különbséget. DS412+ drágább is.
Most hogy a Plex már elérhető az ARM-s modellekre (library managementre egész használható DS109-en, transcoding meg DS412+on is felejtős). Egyedül a DS413 (és DS213+), PPC alapú modelleknek nincs Plex támogatása.
A kérdés: van-e arról információ, hogy kijön-e a Plex a PPCs modellekre is? Bármilyen egyéb tényező, amit meg kellene fontolnom, mint különbség a DS413 és 412+ között?

Köszönöm: TomM
TomM22

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!