Webszervernek jó-e?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Webszervernek jó-e?

HozzászólásSzerző: teecee » 2013.02.18. 17:01

Aragorn írta:szerintem a NAS-t inkább úgy tekintsd mint kiváló minőségű és ár/érték arányú storage-t, nem pedig mint szervert.

Szia, köszönöm a választ, ettől féltem én is! :) :(
teecee

HozzászólásSzerző: Aragorn » 2013.02.18. 14:32

Alkalmas lehet, ha a látogatottsági adatokból (jelenlegi és várható jövőbeli) be tudod lőni az erőforrásigényeket, legfőképp talán a memóriaigényt, és a kiválasztott modell megfelelő ennek (bővíthető a megfelelő méretűre a memóriája). Az viszont már bizonytalan, hogy a DSM által nyújtott, valamint a gyári plusz alkalmazáscsomagok mellett más alkalmazással sikerül-e megfelelő módon adminisztrálni a domaineket, levelező beállításokat. Ezt így nem mondhatjuk biztosra, nincs tapasztalatunk erről.

A NAS-okra felepülő PHP és SQL csomagok verzióját ellenőrizd, megfelelőek lesznek-e az igényeknek, ha az rendben van és a hardware OK akkor a weboldalak biztosan rendben futni fognak, plusz alkalmazások telepítésekor viszont már nem lesz minden olyan egyszerű, egy busybox linux-szal ha pl. forrásból akarsz fordítani valamit, gondod lehet a megfelelő lib-ek hiánya, amit nem biztos hogy be lehet szerezni hozzá. Ha a Home/Small office kategória fölé nyúló felhasználásban töröd a fejed (sok weboldal, nagy látogatottság, spéci alkalmazások), szerintem a NAS-t inkább úgy tekintsd mint kiváló minőségű és ár/érték arányú storage-t, nem pedig mint szervert.
Synology-forum.hu adminisztrátor

Synology DS411+II, DS118, Dune-HD, Squeezebox
Aragorn

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.02.18. 08:35

A procikat itt meg tudod nézni:
http://forum.synology.com/wiki/index.ph ... y_NAS_have
A többihez nem tudok hozzászólni :(
IRO

Webszervernek jó-e?

HozzászólásSzerző: teecee » 2013.02.18. 08:28

Sziasztok,
új kérdésem van: szerverfarmon van szerverem, ami lassan megérett a cserére. Valamelyik rack-es megoldás (vagy akár nem rack-es is szóba jöhet...) alkalmas-e nem túl leterhelt webszerver kiváltására? Van-e pl. valami admin modul domainekhez, levelezőszerverhez, amivel könnyen lehet boldogulni? Olyanra gondolok, kb, mint a Plesk.
A szerveren jelenleg 1 Joomla és több Drupal fut, összesen 15 oldal max, de 30-nál nem tervezek többet. A specifikációnl csak ennyiket látok: 1.6Ghz, meg 2x2.3Ghz, ebből nem tudom milyen proci van ezekben, de i3-mal biztosan elfutna, most egy Q6600 van, ami bőven nincs kihasználva.

Köszi!
teecee

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!