Erre az oldalra remélem nem kell nagyon „rátalálni”, a
Synology.hu-n megtalálja bárki, mint az egyetlen magyar fórumot. Ebben a topikban is leírtam már szerintem sokszor: ez nem egy közösségi fórum. Ez a Synology Inc. hivatalos magyarországi disztribútorának, a NEON Multimedia-nak a terméktámogatási oldala. Egyrészt fórum (közel 6000 hazai Synology-tulajdonos regisztrált már és használja), másrészt magyar leírások a
Terméktámogatás oldalon, amelyek hitünk és a visszajelzések szerint sokaknak segítenek a termék használta során. Mindezt azért üzemeltetjük non-stop (lám, épp vasárnap írok Neked is), hogy akik hivatalos hazai forrásból vásárolnak, azok kapjanak valami pluszt is a pénzükért (a termék áráért), ami gyakran magasabb, mint a szürke importból, általában áfacsalással az országba került Synology-k ára lehet. Mondhatnám, hogy bízok benne, hogy a forgalmazó, akitől Te vásároltál, szintén nem sajnálja az energiát és a pénzt a hasznából hasonló vásárlás utáni segítséget nyújtani a vevőinek, ő is magyarországi szervizt üzemeltet és közvetlenül a gyártótól kap segítséget problémák esetén, de tudom, hogy nem így van – sajnos.
A terméket bizonyosan nem loptad, de az is 100%, hogy ha a legolcsóbb hazai forrásból vetted, akkor valakik bizony loptak (Tőled, tőlem és mindenkitől aki idehaza adót fizet), hogy Te kevesebbet fizess. Biztosan saját garanciapapírt kaptál hozzá, azaz ha megszűnik az adott boltocska, akkor intézheted Tajvanon a javítást. Biztosan a legegyszerűbb probléma megoldása során sem tudnak segíteni, és kénytelen vagy közösségi topikokban (mert magyar Synology fórum másik nincs) kérdezned ha elakadsz, remélve, hogy valaki hátha tud segíteni. A garancia intézése sem lesz valami könnyű, nem kívánom, hogy szembesülj majd vele.
Vásárlásoddal Te azt segítetted, hogy ne legyenek idehaza hozzáértő, a Synology-val lelkiismeretesen foglalkozó kereskedők, akik nem csak egy webshopban listáznak egy bizonytalan elérhetőséget és naponta változó árat, de akár bemutató NAS-t is üzemeltetnek, amin vásárlás előtt kipróbálhatod, mit is veszel, tudnak segíteni a döntésben, stb. De legalább Te jól jártál, mert a legkevesebb pénzt fizetted ki a termékért. Igaz, mást nem is kaptál, mint egy terméket. Mások meg kedvet ahhoz, hogy továbbra is kihasználják a magyar 27 és a német 19%-nyi ÁFA közötti különbséget gyarapodásukhoz.