Újat vennék, de a jelenlegi is jól működik...

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Újat vennék, de a jelenlegi is jól működik, Melyiket veg

HozzászólásSzerző: Ravic » 2015.01.13. 11:35

Köszönöm, sokat segítettél, bár Te ár szerint (is) közelítetted meg a problémát, engem pedig inkább a műszaki, számítástechnikai oldala érdekel, hogy melyikkel járok jobban. Tekintettel arra, hogy az árérzékenységemhez értek de a NAS-okhoz nem. Köszi! :D
Ravic

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.01.13. 11:19

Ebben mi nem tudunk segíteni. Vélhetően azon sok múlik, hogy mennyiért tudnád eladni a DS411j-t. Én bizonyosan nem vennék már 4 TB-osnál kisebb lemezeket. Azt sem tudom megmondani, hogy Neked kényelmes lenne-e az, hogy két NAS-on vannak a fájlok. Ha igen, akkor előnye, hogy nem megy feleslegesen annyi lemez, ha mondjuk mozizol. Mondjuk műfaj szerint szétválasztva tárolva a filmeket a két eszközön, így mindig tudod, melyiket akarod bekapcsolni ha mozizni akarsz. De hátránya is lehet persze mindennek, főleg ha csak az egyikkel torrentezel pl., vagy fotókat osztasz meg. Ha két NAS van, akkor ugye két HDD kapacitását nem tudod kihasználni RAID 5 esetén. Ha egyben lenne, akkor csak 1 lemezt buknál. Szóval van mit végiggondolni, de ezt nem tudjuk megtenni helyetted. Én lehet, hogy megpróbálnám lemezekkel együtt eladni a meglévőt, akkor kiderül, mennyi pénzt lehet abból csinálni. Ha nem eleget, akkor ez már segít a döntésben...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Ravic » 2015.01.13. 10:57

Sziasztok!

Évek óta elégedetten használok egy 411j-t 4x2TB ami most betelt. Otthoni felhasználás, 3 DUNE-t szolgál ki + fényképek, videók és dokumentunok tárhelye. Mit tegyek, melyik a jobb, logikusabb megoldás? Vegyek egy új 8 lemezetest 8x3TB és a régit eladom, vagy a meglévő mellé egy 414-est 4x3TB-al? Valamelyiknek van különösebb előnye-hátránya?

Köszi!
Ravic

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.11.15. 20:23

Ahogy írtam másik topikban, DS214+ 2 héten belül lesz a viszonteladóinknál. Amivel problémád van, az mindkettő egy-egy szoftvercsomag. Töröld le őket és telepítsd újra!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: trynty » 2013.11.15. 19:36

Szia Ganfald!
Köszönöm a válaszodat meggyőztél a DS214+-t illetően! Felvettem a kapcsolatot egy hivatalos synology forgalmazóval.Ő közölte,hogy itthon ezt a készüléket még nem forgalmazzák,de érdeklődni fog.Hát kíváncsi leszek! Ami a DS210J-t illeti az továbbra is fenn áll a DSM 4.3-3810-el.Nem rendszeresen de néha duplán tölti le a filmeket pedig nem állítok el rajta semmit! Az antivírus essential azt írja/utoljára frissítve 2013.08.15.11:14. Ha frissíteni akarom erőlködnek,kattognak a lemezek órákig és semmi!!
Ebből gondoltam azt,hogy valami baj lehet a 210j-vel!
Ismételten köszönöm a válaszod. Maradok tisztelettel: trynty
trynty

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.11.15. 10:36

Az nem lehet hardveres hiba, amiről a DS210j esetében írsz. Telepítsd a legújabb DSM-et, ami november 7-én jelent meg (DSM 4.3-3810)! A DS214play-en is pont az a rendszer fut, mint a Tiéden, így a működésben csak a sebesség a különbség, szerintem erről nincs mit írni a számokon kívül, amit Te is látsz. Ha a videó transzkódolása izgalmas, akkor javaslom ezt, ha kevésbé, akkor a DS214+-t.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: trynty » 2013.11.15. 07:01

Üdvözlök mindenkit ebben a nagyszerű fórumban!
Nekem is van egy Ds 210j.Nagyon megvoltam vele elégedve,de a 4.3 frissítés után elkezdett érdekes dolgokat produkálni,ami szerintem nem a beállítások miatt vannak.Le mentettem mindent és próbáltam újból telepíteni,de minden maradt a régi.Röviden:az antivírus essential nem frissíti le magát és csak erőlködik szegénykém,továbbá a letöltésnél duplán tölti le a filmeket és vissza is/ami miatt ki is tiltottak az Ncore-ról/multi acc./Szóval hiába telepítettem újra ezek a hibák megmaradtak.Gondolom a javíttatása szállítás stb.nem lenne olcsó,meg amúgy is szerettem volna újítani,ezért gondoltam a most megjelenő DS214play -re.Olvastam róla és a leírtak alapján egészen jónak tűnik,talán az áramfogyasztása kicsit több,de ennyi még belefér.Tudom tapasztalatokat még nem lehet kérdezni róla,de azért mégis szeretném egy nálamnál jobban hozzáértők véleményét megkérdezni.Előre is köszönöm!
trynty

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.06.09. 19:32

ujvarim írta:ki lehet listazni a nas teljes tartalmat (konyvtarak es file-ok szintjen)?

Igen, parancssorból a "du" (disk usage) parancs segítségével.
Van néhány kapcsolója, ezeket nézd meg, hogy kellenek-e, de alapvetően ennyi elég: "du kívánt_mappa". Pl. "du /" a györkértől kezdve mindent listáz. A -h kapcsoló esetleg még hasznos lehet ha átláthatóbb formában akarod látni a méreteket.
Ha ezt szeretnéd, hogy rögtön egy fájlba is tegye a listát, akkor pl. "du / > /tmp/osszes_fajlom_es_mappam.txt"
IRO

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.06.09. 19:10

ujvarim írta:ugy tunik a 213j lesz a valasztas, ha megerositest kapok, hogy a jelenlegi -legujabb dsm-mel futo- nas-bol egy az egyben at tudom tenni a ket merevlemezt formazas nelkul...

Át tudod tenni gond nélkül a régi NAS-ból a lemezeket, még RAID1 mellett is menne ez. nem tudom a magyarázatát, hogy miért tűnt el az előlapi USB port, de már a DS212j-n sem volt. Tehát vagy az új design miatt, vagy az új chipset nem kezel 2-nál többet. A NAS tartalmát (illetve egy adott megosztás tartalmát) gondolom valahogy parancssorból ki lehet listázni, a NAS-on szerintem nem.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ujvarim » 2013.06.08. 20:07

ugy tunik a 213j lesz a valasztas, ha megerositest kapok, hogy a jelenlegi -legujabb dsm-mel futo- nas-bol egy az egyben at tudom tenni a ket merevlemezt formazas nelkul. jelenleg ket kulon kotetkent mukodnek, nincs rajtuk raid. lementettem a beallitast a dsm segitsegevel...kell meg valamit tennem?

mi a magyarazata, hogy az elolapi usb port eltunt?

ki lehet listazni a nas teljes tartalmat (konyvtarak es file-ok szintjen)?
koszi
ujvarim

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!