Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2017.02.22. 13:49

Kika írta:...A fentiek ellenére mégis inkább a DS916+-t javaslod?

Nem ajánlhatok régen megszűnt terméket. Amire lassan a garancia is legalább fele annyi már a gyártó részéről. Ami nem lehet raktáron hivatalos forgalmazóknál (hacsak valamelyik nem vette észre, hogy véletlenül kint maradt a termék az oldalán, ráadásul rossz készletinfóval). Nem ajánlhatom, hogy bővítsd a RAM-ot egy olyan modellben, amiben hivatalosan ez nem lehetséges, mivel bármilyen probléma lehet vele, ha nem most, akkor egy következő firmware esetén, vagy egy új szoftvercsomaggal. Ha használtan találsz számodra jó áron valamit, akkor az nem kérdés, hogy a teljesítménye még a 2–3 éves Inteles NAS-oknak is komolyabb, mint amit a legtöbb ember odahaza ki tud használni.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kika » 2017.02.22. 13:26

Pont a DS916+ adatlapja miatt gondolkozok a régebbi modellen:

"A DS415+ Atom processzora átlagosan 2329-es CPU benchmark értéket ért el, míg ez az új Pentium 1299-es pontszámot tud. Átlagos teljesítményben tehát bizonyosan lassabb az új modell, mint elődje volt"

Ha jól látom két fő különbség van:
- a régebbi modellben gyorsabb a processzor (és ezért többet is fogyaszt)
- az új modell rendelhető 8GB memóriával is
- az új modell bűvíthető dx513-mal (ez nem szempont, 4HDD elegendő)

A DS415+-ban a memória szintén bővíthető a tapasztalatok alapján 8GB-ra (https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=91905).

A régebbi modell pedig azt gondolom, hogy egy relatív jelző, mert jelenleg a beta DSM is támogatja a 2011-es sorozat sok tagját, a DS415+ pedig a 2015-ös modell és amennyiben jól tudom a legerősebb 4 lemezes NAS a Synology-nál, szóval ez még a következő 5 évben jó eséllyel nem kerül a süllyesztőbe szerintem :).

Ez a NAS jelenleg kb. br. 175e, több helyen raktáron is van.

Amire használni szeretném:
- több Google Drive account folyamatos szinkronizálása (van amelyik kb 130GB, és 100k fájl)
- napi rsync backup linux szerverekről
- DLNA 1080p, ritkán 4k, egyszerre maximum 2 film megy párhuzamosan
- 2-4 munkaállomás használja egyszerre tárhelyként
- Torrent
- VPN
- Radius
- FTP
- Plex / VideoStation

Azt gondolom, hogy ha azt nézem, hogy a fenti feladatokat el tudja-e végezni gyorsan a DS916+ a válasz igen, de valahogy nem érzem a neve sorszámán túl az előnyét. Nyilván, ha a támogatásban gondolkozok, akkor ott pár évvel tovább tart, az ára viszont 40e-rel magasabb és cserébe lassabb.

A fentiek ellenére mégis inkább a DS916+-t javaslod?
Kika

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2017.02.22. 12:05

Kika írta:...van hír mostanában...

A híreket ITT és a Synology.hu-n olvashatod. De DS415+ elég régóta nem létezik, így azt nem tudom ajánlani. DS916+ a neve a legnagyobb 4-lemezesnek már. A kérdésedre (melyiket ajánljátok), nem tudok válaszolni sajnos. Hivatalosan a J-sorozat otthonra, a Value pedig otthonra/kisebb cégeknek szánt. De igen nagy eltérések lehetnek az igények miatt, ki mi mindent bízna a NAS-ra... EZT talán érdemes elolvasni, hátha segít.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kika » 2017.02.22. 09:01

Sziasztok,

van hír mostanában DS417+ vagy hasonló NAS érkezéséről? Ideje lenne lassan a cserének, de eddig talán a DS415+ tűnik még mindig a legjobb ár/érték arányú megoldásnak.

Ti melyik NAS-t javasoljátok jelenleg otthonra, illetve kis céghez irodába?
Kika

HozzászólásSzerző: hajduj » 2016.07.31. 18:36

Köszönöm mégegyszer. Ha a nyomtatót kipróbáltam, jelentkezem.
hajduj

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.07.31. 18:07

hajduj írta:...lehetséges-e a nas-t interneten keresztül távolról teljes körűen adminisztrálni?

Egy Synology-t??? Még akár be is kapcsolhatod így.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hajduj » 2016.07.31. 14:07

Elnézést a sok zavargásért, egy fontos kérdést elfelejtettem feltenni: lehetséges-e a nas-t interneten keresztül távolról teljes körűen adminisztrálni?
hajduj

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.07.31. 13:41

hajduj írta:...Ha jól értem...

Kb. így van pont, ahogy írod. Persze, bent a fórumban (amihez akkor férsz majd hozzá, ha a NAS mellé kapott Synology-forum.hu kártyával regisztráltad a megvett készüléket) szívesen várunk majd bármilyen tapasztalatot, ami nem egyértelmű.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hajduj » 2016.07.31. 12:59

Ismételten köszönöm a gyors választ. Ha jól értem, a listában szereplő nyomtatók biztosan működnek, ami nincs ott, azt pedig még senki sem próbálta. vagy megy, vagy nem. A lista egyébként is csak Windows alatti működésről szól, én pedig LinuxMint felhasználó vagyok. Ha meg tudom szólaltatni a nyomtatót, jelezzek? (Ez nem mostanában lesz, még csak készülök a vásárlásra.)
hajduj

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.07.31. 11:20

hajduj írta:a termék ismertetőknél azt olvastam, hogy nyomtatószervert nem tartalmaz pl. a ds216...

Minden Synology 2 darab USB-s nyomtatót kezel. Hol olvastál mást? Lényegtelen (a nyomtató szempontjából), hogy USB2 vagy 3 van egy számítógépen/NAS-on. DS216-ot már nem forgalmazzuk, a DS216play és a DS216+II mellett nincs értelme, helye.
Nem érdemes a listában nem szereplő nyomtatókkal próbálkozni, illetve érdemes lehet, de biztatnálak rá.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!