Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.06.07. 14:05

Guidourfi írta:Nos van egy Time Capsule-m amire menta biztonsági mentés + torrentek + adattárolás. Úgy néz ki ez tönkrement mert nem akarja felismerni a benne lévő lemezt..

Hát, nem volt akkor valami biztonságos a mentés, már csak azért sem, mert ha a lemez ment volna tönkre, akkor sem ért volna semmit. Két- vagy többlemezes NAS-on tuti csak a Time Machine, nem külső lemezen vagy Time Capsule-n. Fotósoknak kötelező viszont a Synology :) A Photo Station-t Neked találták ki! Szinte bármilyen RAW formátumú képet kezel, azokból weben elérhető JPG-ket csinál, hogy bárkinek bárhonnan meg tudd mutatni az összes képedet. iPhone-ról is, hiszen számos dedikált iPhone-os Synology appot is kapsz a NAS mellé. Van hasonló más gyártónál is, csak ezek a mobil appok itt működnek is :) Ha félmet is néznél neten keresztül a NAS-ról, akkor olyat válassz, ami transzkódolni is képes, akár a felbontás átszámolásával is. A DS216play ilyen szempontból jó lehet, de a filmek és a fotók miatt nem gondolom, hogy kétlemezes NAS elég lenne hosszú távon, főleg addig nem, amíg ilyen drágák a 8-10 TB-is lemezek. Szóval 4 vagy 5 lemezest javasolnék.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Guidourfi » 2016.06.07. 13:25

Gandalf írta:
Guidourfi írta:...NAS vásárlásán gondolkodom, de egyellőre nem ismerem őket...

Ismerkedj meg velük! A Synology.hu vagy pl. EZEN cikkünk szerintem sokat segít!
Én is Apple-t használok. Ez lényegtelen abból a szempontból, hogy melyiket érdemes választani, mert mindegyik kb. ugyanazt tudja, csak a drágábbak gyorsabban, és egyszerre több mindent. Time Machine pl. mindegyiken van, ami Neked fontos lehet. Ahhoz, hogy biztonságban legyenek a fájljaid, legalább 2-lemezes NAS kell. Kezdheted 1-lemezzel, később bővíthető RAID1 vagy RAID5/6 tömbbé, ha többfiókos NAS-t veszel. Minél drágábbat/erősebbet veszel, annál később fogod kinőni. Minél olcsóbbat veszel, annál kevesebbet buksz rajta, ha kinőtted, és eladnád. Bizonyosan kell majd több hónap, mire rájösz, hogy a számtalan funkcióból és programból mit fogsz használni. Így lehet, érdemesebb egy belépő szintűvel kezdeni az ismerkedést. De ha van rá pénzed, akkor egy komolyabbal is indulhatsz, akkor nyugodt lehetsz, hogy nem növöd ki pár hónap alatt. Tudom, hogy nem sokat segítettem ezzel, de mivel nem mondtad el, pontosan mik az elvárások (és szerintem még nem is tudod, mik lehetnek), így nincs mit mérlegelni, mint az árat és teljesítményt. Az bizonyos, hogy a Synology-val a legjobb NAS-t választod, amit csak lehet jelenleg, és ezzel tudsz a legtöbb feladatot kényelmesen és takarékosan megoldani egy minimális fogyasztású eszközzel a számítógépek helyett.

Köszönöm a gyors választ.
Nos van egy Time Capsule-m amire menta biztonsági mentés + torrentek + adattárolás. Úgy néz ki ez tönkrement mert nem akarja felismerni a benne lévő lemezt. Vettem egy új WD 3Tb red lemezt de azt sem látja. Egyellőre routerként tudom használni. Így keresek egy alternatívát az adataim tárolására, torrentezésre. + fotósként is dolgozom ezért ezek tárolására is szükség lenne. pl. esküvői fotók. Nem baj ha ezeket bármikor iphone-on vagy ipad-en is elérem akármerre is vagyok. Filmeket is néznék ha távol vagyok. Igazából úgy gondolom általános felhasználásra lenne szükségem, és szinte csak én egyedűl használnám.
Mivel a NAS-okat nem ismerem így szemezgetek,tájékozódom. 2lemezesre gondoltam én is. Jelenleg egy DS216Play változattal szemezek.
Azt hiszem ezzel nem lőhetek nagyon mellé. vagy igen? Érték/ár arányban is talán elfogadható.
Guidourfi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.06.07. 13:07

Guidourfi írta:...NAS vásárlásán gondolkodom, de egyellőre nem ismerem őket...

Ismerkedj meg velük! A Synology.hu vagy pl. EZEN cikkünk szerintem sokat segít!
Én is Apple-t használok. Ez lényegtelen abból a szempontból, hogy melyiket érdemes választani, mert mindegyik kb. ugyanazt tudja, csak a drágábbak gyorsabban, és egyszerre több mindent. Time Machine pl. mindegyiken van, ami Neked fontos lehet. Ahhoz, hogy biztonságban legyenek a fájljaid, legalább 2-lemezes NAS kell. Kezdheted 1-lemezzel, később bővíthető RAID1 vagy RAID5/6 tömbbé, ha többfiókos NAS-t veszel. Minél drágábbat/erősebbet veszel, annál később fogod kinőni. Minél olcsóbbat veszel, annál kevesebbet buksz rajta, ha kinőtted, és eladnád. Bizonyosan kell majd több hónap, mire rájösz, hogy a számtalan funkcióból és programból mit fogsz használni. Így lehet, érdemesebb egy belépő szintűvel kezdeni az ismerkedést. De ha van rá pénzed, akkor egy komolyabbal is indulhatsz, akkor nyugodt lehetsz, hogy nem növöd ki pár hónap alatt. Tudom, hogy nem sokat segítettem ezzel, de mivel nem mondtad el, pontosan mik az elvárások (és szerintem még nem is tudod, mik lehetnek), így nincs mit mérlegelni, mint az árat és teljesítményt. Az bizonyos, hogy a Synology-val a legjobb NAS-t választod, amit csak lehet jelenleg, és ezzel tudsz a legtöbb feladatot kényelmesen és takarékosan megoldani egy minimális fogyasztású eszközzel a számítógépek helyett.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Guidourfi » 2016.06.07. 12:09

Üdv,
Segítséget szeretnék kérni. NAS vásárlásán gondolkodom, de egyellőre nem ismerem őket. Macintosh-t használok. Otthoni felhasználásra kellene adattárolásra, biztonsági mentésre. Van egy 3Tb-os WD Red vinyóm hozzá.
Tanácsot szeretnék kérni milyen nas-t ajánltok nekem, mit érdemes figyelembe vennem?

Köszönöm a segítséget.
-Zoli-
Guidourfi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.05.06. 18:05

Az összes Synology termékspecifikációs oldalán (pl. DS415+) láthatod, hogy az adott modell egyidőben hány CIFS/AFP/FTP kapcsolatot képes kiszolgálni. Már a DS216j is 128-at tud. A kérdés inkább az, hogy az a 100 kliens milyen adatforgalmat generál, milyen sebességgel kell őket kiszolgálni, mekkora adatmennyiséggel.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hexacoop » 2016.05.06. 09:37

Sziasztok!

Szeretnénk egy új NAS-t vásárolni, melyet a webes felületen keresztül szeretnénk használni. Egy időben maximum 100 felhasználó kapcsolódna a NAS-hoz. Egy olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok olyan NAS-t ajánlani ami elbírná az ekkora terhelést?
hexacoop

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.02.25. 12:42

span írta:DX213 az utód?

A DX213 az bővítőegység, nem NAS, ahogy a termékoldalon olvashatod. A 2013-as, 2-lemezes „+” jelzésű modellnek (a jelzés alapján) a legutóbbi „+” jelzésű DiskStation felel meg. Ez a 2016-os modellévhez tartozó DS216+.
De ha Te azt mondod, hogy a DS213+ teljesítménye megfelelő, hiszen pont olyat is vennél, akkor ne a jelöléseket nézzed, hanem a processzort és a RAM-ot! 2-magos, 1,067 GHz-es CPU és 512 MB RAM van a Tiédben. Ezt felülről a DS216 (1,3 GHz), alulról a DS215j (800 MHz) közelíti leginkább az aktuális kínálatból.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: span » 2016.02.25. 12:16

Sziasztok!

DS213+ típus már nincs forgalomban újonnan. A DS213+ bevált, szeretnék még egy ilyet vásárolni. Mi felel meg ennek manapság? DX213 az utód?
Köszönöm előre is.
span

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.02.14. 13:54

ssarosi írta:A 415+ már jó választás lenne mindkét opcióra, de jobban tetszene a 416+ ha lenne. Várható e a megjelenése a közeljövőben, hiszen a 216+ már kiadták?

Kérlek, ha van már Synology-d, akkor bent a fórumon kérdezz, ez a nyitott topik azok számára van, akik még nem használnak Synology-t!
A DS416+ nem várható, ráadásul nem feltétlenül évente cseréli a Synology a különböző modelleket. Ahogy láthatod, vannak máig 2014-es jelzésűek is az aktuális kínálatban, és pl. a DS713+-t csak a DS716+ váltotta. Szóval akkor lesz modellváltás, ha lesz olyan processzor elérhető áron, amire érdemes váltani. Én nem tudok ilyenről, de ha tudnánk sem írhatnánk arról, milyen új modellek mikor jelennek meg. Nem gondolom, hogy lesz valaha is DS416+, szerintem legfeljebb majd DS417+. De ha a számozás a lényeg, akkor bátran vegyél egy DS416-ot, az is lényegesen gyorsabb lesz a DS215j-hez képest, és olcsóbb a DS415+-nál! Otthon szerintem még a DS415+-t sem tudnád kihasználni, ezért nem sok hasznod lenne egy még erősebb modellből.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ssarosi » 2016.02.13. 21:00

Szeretném a DS215J nasomat lecserélni.
Ez a modell nekem tökéletes lenne, ha tudna gyorsabban titkosított adatokat írni/olvasni, plusz tudna raid5-öt.
Jelenleg 2x3TB HDD van benne és a 6TB-ra szükségem van. Nincs adatvédelmem.
A DS216+ sebességben jó választás lenne, de ugye 2 HDD-t kezel.
A 415+ már jó választás lenne mindkét opcióra, de jobban tetszene a 416+ ha lenne. Várható e a megjelenése a közeljövőben, hiszen a 216+ már kiadták?
Köszönöm a választ.
ssarosi

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!