Guidourfi írta:...NAS vásárlásán gondolkodom, de egyellőre nem ismerem őket...
Ismerkedj meg velük! A
Synology.hu vagy pl.
EZEN cikkünk szerintem sokat segít!
Én is Apple-t használok. Ez lényegtelen abból a szempontból, hogy melyiket érdemes választani, mert mindegyik kb. ugyanazt tudja, csak a drágábbak gyorsabban, és egyszerre több mindent. Time Machine pl. mindegyiken van, ami Neked fontos lehet. Ahhoz, hogy biztonságban legyenek a fájljaid, legalább 2-lemezes NAS kell. Kezdheted 1-lemezzel, később bővíthető RAID1 vagy RAID5/6 tömbbé, ha többfiókos NAS-t veszel. Minél drágábbat/erősebbet veszel, annál később fogod kinőni. Minél olcsóbbat veszel, annál kevesebbet buksz rajta, ha kinőtted, és eladnád. Bizonyosan kell majd több hónap, mire rájösz, hogy a számtalan funkcióból és programból mit fogsz használni. Így lehet, érdemesebb egy belépő szintűvel kezdeni az ismerkedést. De ha van rá pénzed, akkor egy komolyabbal is indulhatsz, akkor nyugodt lehetsz, hogy nem növöd ki pár hónap alatt. Tudom, hogy nem sokat segítettem ezzel, de mivel nem mondtad el, pontosan mik az elvárások (és szerintem még nem is tudod, mik lehetnek), így nincs mit mérlegelni, mint az árat és teljesítményt. Az bizonyos, hogy a Synology-val a legjobb NAS-t választod, amit csak lehet jelenleg, és ezzel tudsz a legtöbb feladatot kényelmesen és takarékosan megoldani egy minimális fogyasztású eszközzel a számítógépek helyett.