Újat vennék, de a jelenlegi is jól működik...

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Újat vennék, de a jelenlegi is jól működik, Melyiket veg

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.03.31. 22:52

Szerintem ezt nem lehet megválaszolni. A Picasa gondolom olyan gyors, amilyen az internetkapcsolat. Illetve mivel nem egyforma a két megoldás, én nem is merném összehasonlítani csak úgy általában a sebességet. Ráadásul nézhetjük az akár több tíz MB-os képek konvertálási idejét is, amilyeneket nem is töltesz fel szerintem a weben keresztül. Ráadásul a PhotoStation-t is általában weben kereszült használjuk, nem belső hálón, így a netkapcsolatunk feltöltési sebessége is kulcskérdés.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ujvarim » 2013.03.31. 20:11

a photostation melyik nas-on tud legalabb olyan gyorsan es rugalmasan futni, mint mondjuk a picasa?
ujvarim

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.03.31. 15:01

Tekintve, hogy a DSM 4.2 telepíthető a DS210j-re is, szolgáltatásokban a mostanid is pont azokat tudja, mint az újabb modellek. Ha újabbat veszel akkor gyorsabb processzort és több memóriát kapsz, illetve pl. több kamerát tudsz használni. Az erősebb processzor a gyorsabb hálózati sebesség, a DSM rugalmasabb működése és több alkalmazás futattása esetén lesz érezhető. A több memória is hozzátehet ezekhez, illetve még több feladat futtatható egyszerre anélkül, hogy érezhetően lassulna a NAS-od. Ha nem telepítesz nagyon mást, mint a gyári Synology csomagok, akkor én a különböző modellek árai és a hálózati átviteli sebesség alapján gondolkoznék azon, hogy melyiket válasszam. Esetleg még a DS213+ alacsony áramfogyasztása lehet izgalmas, ha sokat használod, pontosabban ha sokat van hibernálva (2,64 watt) a NAS-od. A legtöbb felhasználónak azonban otthonra továbbra is elég a j-s sorozat, nehéz kihasználni a drágább modellek plusz teljesítményét házi használat során.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Újat vennék, de a jelenlegi is jól működik...

HozzászólásSzerző: ujvarim » 2013.03.31. 13:47

Sziasztok,
Jelenleg egy 210j-t használok, amivel meg vagyok elégedve. Van két popcorn-om, két smart TV-m, fotók és adatok tárolására használom, ismerődöknek adok hozzáférést, vagyis teljesen átlagos igényekre kell.
Miben várhatok javulást, fejlődést az új két lemezes modelleknél, és melyik éri meg az árát a szükséges tudáshoz mérten? 212j vs 213 vs. 213+ ??
Az igényem tipikusan az a sztori, amikor az ember szeretne egy kicsit újítani, mert kíváncsi az újdonságokra, de valós igény nincs is mögötte..:)
Köszi
ujvarim

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!