Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Tázsi » 2015.12.03. 18:21

Hopp, DS414j megrendelve, .....(moderálva) -ből! -:)
Tázsi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.12.01. 23:00

Tázsi írta:...Nem volt nagy meló, de rábeszéltél a 414j-re, úgy, hogyha megbánom, te leszel a hibás. :lol: :P

Azt gondolom, hogy amikorra kinövöd, addig már pontosan fogod tudni, hogy mi az ami számodra fontos (hasznos) és mi az, ami felesleges a Synology tudásából. Így a következő vásárlásánál már magabiztosan dönthetsz. Ha ezt el kell egyszer adnod, akkor meg kevesebbet buksz rajta, mint egy drágábban...
Egyébkénit mi tudjuk, mi a trükk a látványosan olcsó forrásoknál, ITT leírtuk, olvasd el vásárlás előtt! Nem csak a Synology-val van így, hanem minden kedveltebb elektronikai márkával is.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tázsi » 2015.12.01. 17:58

Gandalf írta:
Tázsi írta:Ahol én néztem, ott vagy 40e Ft a különbség...

Szerintem ez nem lehet (.

Tudom én, hogy vlmi trükk van a dologban, csak nem tudom, hogy mi az. -:)

Nem volt nagy meló, de rábeszéltél a 414j-re, úgy, hogyha megbánom, te leszel a hibás. :lol: :P
Tázsi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.12.01. 16:46

Tázsi írta:Ahol én néztem, ott vagy 40e Ft a különbség...

Szerintem ez nem lehet (esetleg a DS415+-szal kevered a DS416-ot?), de, olyan helyen ne vásárolj! A hivatalos forgalmazóknál bizonyosan nincsenek ilyen „csodák” (a Synology hivatalos európai árai között 20 EUR a különbség), és csak tőlük kapsz hozzáférést ehhez a fórumhoz és Terméktámogatáshoz, és hivatalos hazai garanciád, szervized is csak tőlük lesz. Ha a náluk látható árakhoz képest sok ezer forinttal olcsóbb valahol egy Synology, biztos lehetsz benne, hogy az nem legális úton lett annyi, amennyi. Így az sem biztos, hogy az adott eladóhoz visszaviheted még a 2-3 éves garanciaidő alatt a NAS-t, mivel esetleg már nem lesz addigra. Mert saját garancialevelet kapsz ezektől, nem a hivatalos hazai forgalmazóét. Ha privát üzenetben elküldöd nekem, hol láttál ilyen különbséget a két modell között, akkor azt megköszönjük mi is és a NAV is!
A Synology-k között nincs különbség a szoftver oldalon. Csak a gyorsabb modellek több kamerát, több felhasználót kezelnek egyszerre, és nagyobb az átviteli sebességük etherneten. Ha megnézed a DS414j adatait, bizonyosan elég lesz otthonra az is még sokáig. Persze, minél komolyabb teljesítményűt veszel, annál később fogod kinőni. Csak lehet, hogy még évekig nem használod ki a teljesítményének a felét sem, csak fizettél értük.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tázsi » 2015.12.01. 16:04

Ahol én néztem, ott vagy 40e Ft a különbség. :shock:

A DS414j is tudja(bár ahogy olvastam, azt hiszem igen) azt, amit a 415?
Értem ezalatt a szoftveres részét, iOS programokat, hogy telórol lehet letöltéseket indítani, dlna, kutyafüle?
Ha igen, akkor sokkal szívesebben vennék olyat, még a RED-et sem sajnálnám szegénytől. -:)
Tázsi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.12.01. 15:02

Értem, bár a DS416 kevesebb mint 6 ezer forinttal drágább... Egyébként a legtöbb felhasználónak még a DS414j is több mint elég otthonra, ha az ár a fontos, bátran kezdheted azzal is az ismerkedést a Synology NAS-sal.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tázsi » 2015.12.01. 13:56

Gandalf írta:
Tázsi írta:NAS vásárlás előtt állok, karácsonyra jól meglepjük megunkat egy DS415Play-el...

A play-modell azért kell, mert mobilon akarsz filmeket nézni a NAS-ról, amit transzkódolni kell a mobil számára? Mert ha nem lesz erre szükség, akkor a DS416 jobb megoldás ebben az árkategóriában.

Pusztán csak azért néztem ki épp a 415play-t, mert jobban tetszik az ára.
A 416-os már drága lenne, bár már a 415P is az, de azt még megtudom magyarázni magamnak. -:)
Főleg, hogy HDD-ket és gyorsabb router-t is vennem kell hozzá. -:(
Tázsi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.12.01. 13:32

Tázsi írta:NAS vásárlás előtt állok, karácsonyra jól meglepjük megunkat egy DS415Play-el...

Én kifejezetten NAS-ba (RAID-körtnyezetbe) tervezett lemezt ajánlanék, mint a WD RED vagy a Seagate NAS HDD sorozat. Greent ne. Lassú, hangos, csak 2 év garancia van rá, akkor már a RED kicsivel drágábban ugyan, de jobb vétel, toleránsabb a lemezhibákkal RAID-ben.
Nem kötelező a RAID, de ha egy 4-lemezes NAS-ban nem használod, akkor rosszuk döntesz (hacsak nincs a lakásban egy másik, RAID-es, biztonságos tárhely már).
A play-modell azért kell, mert mobilon akarsz filmeket nézni a NAS-ról, amit transzkódolni kell a mobil számára? Mert ha nem lesz erre szükség, akkor a DS416 jobb megoldás ebben az árkategóriában.
Olvasd el EZT a leírást! Számtalan módon elérheted az internetről, ebben majd segítünk a fórumban és a többi terméktámogatási cikkel (ahogy látod azok címéből), ha meglesz már a NAS, és lesz hozzáférésed ehhez a weboldalhoz (azaz lesz Synology-forum.hu regisztrációs kártyád hozzá).
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tázsi » 2015.12.01. 11:44

Sziasztok!

NAS vásárlás előtt állok, karácsonyra jól meglepjük megunkat egy DS415Play-el.
A merevlemezzel vagyok csak bajban, nem tudom, hogy milyet illik rakni egy ilyenbe, azon kívül, hogy SATA3 3,5" vagy 2,5".
Csak otthoni felhasználásra szánjuk, dlna tv-re, letöltések, azoknak az időnkénti átmásolásra külső vinyóra, stb.
2 db 4 TB 3,5"-os WD Green-t tervezek venni hozzá, remélem azok megbízhatóak, de ha tudtok jobbat mondani hasonló árban...azt megköszönném. -:)

És írás közben még azért eszembe jutott pár kérdés. -:)
Kötelező RAID...bármibe kötni a merevlemezeket vagy ez opcionális?
Kívülről,internetről is el fogom érni a NAS tartalmát...lesz egy "sima" netes címe, felh.név+jelszó és ennyi, tölthetek le vagy fel?

Előre is köszi a válaszokat vagy csak a figyelmet.
Tázsi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.11. 14:36

kridli írta:Akkor azt hiszem újratervezés jön, agyalok még ezen.

Nem is érdemes elkapkodni, több évre szól egy-egy ilyen döntés, ha jól hozza meg az ember.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!