Gandalf írta:Reggel 6 órakor ilyet kérdezni? Lehet, nem is aludtál egész éjjel emiatt?

Csak a pontosság miatt: 5-kor írtam

, de tudtam azért aludni.
A NAS-t úgy képzeltem, hogy 2x2TB-os lemezek mennének bele, és családi fotókat, fontosabb adatokat tárolnék biztonsági másolatként rajta. Persze filmek is lennének rajta, de szerintem nekem 4 TB bőven elég lenne. Sokkal inkább az érdekelne, hogy a torrentezést bírná-e, valamint hogy a memória egy ilyen készülék esetén mit befolyásol? Amúgy a legnagyobb leterhelést úgy tudom elképzelni, hogy maximum 2 helyen néznének rajta HD filmet (de ez az esetek 20%-a).
És ha már kérdezek, akkor lenne még pár kérdésem, amivel nem vagyok tisztában egy ilyen hálózati adattárolóval kapcsolatban. Megoldható-e az, hogy a NAS könyvtárait felhasználónévhez kötöm? Arra gondolok, hogy mindenkinek lenne egy bizonyos mappája, és oda tudna rakni anyagokat, de a mappa megnyitásához jelszót kérne? Illetve a NAS esetében hogy kell elképzelni a merevlemez kezelést? Úgy látom (a számítógép és a médialejátszók felől), mintha ténylegesen lenne 2 db vinyóm, vagy egyben kezeli az egészet (4 terásnak látnám), és a NAS dönti el, hova pakolja a cuccot?
Tudom ez most sok lett, de kicsit tájékozódni szeretnék, mielőtt beruházok