otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.02.07. 17:27

deicide írta:"A Synology DS111 átlagosan 105.59 MB/sec olvasási sebességet nyújt Windows-környezetben és 60.71 MB/sec olvasásit"...

Javítjuk ezt a mondatot, a 60,71 MB az írási sebesség. A routered viszont nem gigabites. 600 Mbit-et írnak amit nem tudom hogy számoltak ki, illetve ha ez gigabites switch benne, akkor miért csak 600 Mbit? Azt javaslom, vegyél mellé egy olcsó 5-portos swith-et, abba csatlakoztasd a gigabites eszközöket, mint a majdani NAS és a számítógéped. De nagyon kevés PC tud 105 Mbyte-ot hálózaton, nagyon komoly processzor kell hozzá, és jóféle ethernet-vezérlő. Egy átlagos kétmagos 2,2 Ghz-es gép 50–70 Mbyte-ot tud max.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Frodó » 2011.02.07. 16:34

deicide írta:Még volna valami ami érdekelne..

Mégpedig a hivatalos oldalon Synology DiskStation DS111 nél
ezt írja..
"A Synology DS111 átlagosan 105.59 MB/sec olvasási sebességet nyújt Windows-környezetben és 60.71 MB/sec olvasásit"

Az adatok reálisak, de a szűk keresztmetszet az esetek túlnyomó részében nem a hálózat sebessége, hanem a PC-jé, amiről másolsz...
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

HozzászólásSzerző: deicide » 2011.02.07. 15:26

Még volna valami ami érdekelne..

Mégpedig a hivatalos oldalon Synology DiskStation DS111 nél
ezt írja..
"A Synology DS111 átlagosan 105.59 MB/sec olvasási sebességet nyújt Windows-környezetben és 60.71 MB/sec olvasásit"

Véleményed szerint ezek a számok reálisak?

Persze ez tudom sok mindentől függ..
Milyen router és milyen kábelek...!
Ezek nálam rendben vannak...
A Routerem EnGeius 9850 és azt írja az ismertető
"EnGenius ESR9850: Ralink RTL3052 @384MHz, 32MB RAM, 4MB flash, brutális tempó, ~600Mbit"
"közzétett sebességek kábelen mért értékek."

Cat 6 kábellel van mindenki össze kötve mindenkivel!
deicide

HozzászólásSzerző: deicide » 2011.02.07. 12:31

Köszönöm hogy válaszoltál... ;)

De valahol sajnos a pénztárcámnak is meg kell húzni a határt És az Állom határ szélét súrolom már így is!
Most a jelenlegi forrásom kb. 1 terra körül van ezért gondolkodom a 2 terrában általánosan nem vagyok gyűjtő ritka az olyan alapanyag ami megmarad!
Én inkább megnézem és letörlöm... persze az 1 terrában ott van a nosztalgia is!
deicide

HozzászólásSzerző: Frodó » 2011.02.07. 12:21

deicide írta:Azzal kezdeném hogy infót gyűjtök az elgondolásom mellé.. hogy később majd dönteni tudjak..

Én azt gondolom, hogy a jelenlegi belépő szériás proci (DS211j-ben) is képes akár 2-3 lejátszó FullHD anyaggal történő kiszolgálására, amellett, hogy torrentezik!

Tapasztalatunk alapján a leginkább mérlegelendő kérdés egy NAS vásárlássa előtt, hogy mennyi adatod generálódik havi szinten, habár 80/25-ös nettel ez nem lehet kérdés!
Arra akarok kilyukadni ezzel, hogy jelenleg én a 4 lemezes belépő szintet (DS411j) jobb választásnak tartom, és természetesen ebbe is pakolhatsz első körben 1-2 "patront", viszont így megmarad a későbbi bővítés esélye, nem is beszélve a RAID5-ben rejlő lehetőségekről...

Merevlemezek közül én inkább az 5400-as fordulatszámút javasolnám a halkabb működés miatt, a lassabb sebesség teljesítményben sem fogja hátráltatni NASodat.
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

HozzászólásSzerző: deicide » 2011.02.07. 11:25

Sziasztok...
Azzal kezdeném hogy infót gyűjtök az elgondolásom mellé.. hogy később majd dönteni tudjak..

Ami ugye az alap koncepció hogy szeretnénk egy NAS-t erre kirakni a filmjeimet és a multimédia lejátszómmal ezeket majd nézni HD és Full HD tartalmakat EZ A FŐ CSAPÁS VONAL és szeretnénk torrentezni is párhuzamosan szintén a NAS-ra.. igaz ez ha nem muszáj akkor nem erőltettem egyszerre! Net sebessége 80/25! A torrentezés az üres időben lenne 22:00-08:00! Az alapkoncepció az most is él de ehhez most kell ugye a FŐ gép és a hálózati megosztás meg persze az a 600 W táp és energia felhasználás is:(
Arra már lá jöttem hogy egy 800 Mhz Nas erre kevés lesz szerintem maga a torrentezésre és visítós is lehet a hálózati lejátszás is az utóbbiban lehet hogy tévedek..

Akkor elkezdtem kutatni és találtam erre két olyan készüléket ami alternatíva lehet nekem..!
A Megoldás...
http://synology.hu/?oldal=termek_ds111
B megoldás...
http://synology.hu/?oldal=termek_spec_ds211j
Amíg az egyiknek nagyobb a porcija abban egy tányér fér míg aminek 2 tányérja van kisebb a porcija.
Ez a két készülék közül alkalmas valamelyik arra amire én akarom??

Még valami ha már itt tartunk...

A NAS-ba kell úgy patron is ;) gondolok itt egy 1.5-2 Terrás vinyóra

Elégséges ezekbe a fent említett célokhoz a mostanában oly divatos Green megoldások 5400 rmp?
Vagy maradjak inkább a 7200 rmp irányba...?

Most a kérdést ne enregiagarázdálkodás szintjén vizsgáljuk hanem a cél végett...!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára deicide 2011.02.07. 12:43-kor.
deicide

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.02.03. 21:52

bububá írta:[...Lehet hogy további bugyuta kérdéseket fogok feltenni . :P Igaz elég türelmesnek tűntök !

Viszont azokat a kérdéseket majd a megfelelő fórumtopikban teheted fel, miután regisztráltál a kártyáddal, így nem csak mi (adminok), hanem bármelyik más Synology felhasználó is segíthet majd, így nem a mi türelmünket teszed majd próbára :)
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bububá » 2011.02.03. 15:39

Gandalf írta:Alapvetően a NAS-t a routerhet, switch-hez vezetékesen csatlakoztatjuk. De USB-s wifi adaptereket is kezel (ahogy olvashatod ITT), tehát megoldható a wifi kapcsolat is. Viszont nagy adatmennyiség másolása wifin keresztül nem valami szívet melengető dolog...

Köszönöm a választ !
Megrendeltem a 110j NAS-t . Ergo ! Lehet hogy további bugyuta kérdéseket fogok feltenni . :P Igaz elég türelmesnek tűntök ! :D

Üdv Bubu
bububá

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.02.02. 19:07

Alapvetően a NAS-t a routerhet, switch-hez vezetékesen csatlakoztatjuk. De USB-s wifi adaptereket is kezel (ahogy olvashatod ITT), tehát megoldható a wifi kapcsolat is. Viszont nagy adatmennyiség másolása wifin keresztül nem valami szívet melengető dolog...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bububá » 2011.02.02. 19:01

Martin írta:
bububá írta:Van egy másik Synology termék ( Synology USB Station 2 ) aminek a specifikációit nézve megegyezik a DS11J-vel csak belső tároló nélkül . Esetleg ez is megfelelő lehet :?:

Az USB Station 2 -ra nem lehet semmilyen programot sem telepíteni utólag, így a Squeezebox Server -t sem. Szóval számodra ez nem megfelelő megoldás.

Értem és köszönöm ! A 110j tud kommunikálni wifin keresztül a SB Touchal és a routerrel ? Gondolom a SB megy wifin is , de a hálózatra csak zsinórral lehet csatlakozni ? Bocs a tudatlanságomért ! :oops:
bububá

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!