Ropek írta:...Mostanában már jól működik...
Akkor – ha van Synology-d – ezentúl ne a vásárlás előtt állók topikjába írjál légyszíves! Erre kérnék minden felhasználót is...
Ropek írta:...Mostanában már jól működik...
Gandalf írta:Hát, megfagynia nem kellene akár milyen gyors, vagy lassú. Nem tudunk ilyen hibáról, emlékeim szerint még nem láttunk olyat, hogy a másolás megszakadna. Lehet viszont, hogy egy apró áramingadozás elég ahhoz, hogy pld. a külső ház elektronikája lehaljon. Ha persze az is szünetmentesen van és a NAS is, akkor nem ez történt.
Megjegyzem, az NTFS-írás még jó eséllyel gyorsulhat a következő frissítések során. Illetve csatlakoztasd a számítógépedhez az NTFS lemezt, ha gyorsabban akarsz rá írni, tekintve, hogy hálózaton keresztül a gép még az EXT formátumú USB-s sebességnél is jóval gyorsabban olvasható (de talán ezt már korábban is javasoltam)!
DFranky írta:Kicsit ennél egyszerűbb megoldás is van. Ha a jobb felső sarokban a "háttérfeladat" ikonra klikkesz látod, hogy épp hol tart az adott folyamat. Akár indíthatsz egy új másolást vagy kibontást is. Be is zárhatod, így a háttérben folytatja és e-mailt küld róla, ha végzett.
Újra belépve a management felületre ha a processzek között ott a filemvcp.cgi akkor megy a másolás, ill. ellenőrizhető az USB-n lefoglalt méret alapján is az állapot.
Gandalf írta:Hát, megfagynia nem kellene akár milyen gyors, vagy lassú. Nem tudunk ilyen hibáról, emlékeim szerint még nem láttunk olyat, hogy a másolás megszakadna...
Frodó írta:Ropek írta:Itt miért felejtetted el megemlíteni, hogy csak ext3 fájlrendszer esetén valósak ezek az adatok?
Így nem vettem volna meg és most nem akarnám széttaposni.....
Nem gondolom, hogy ilyen stílusban kellene kommunikálnunk, de egy NAS-t (Hálózatos adattároló) általában arra használnak, hogy zömében hálózaton keresztül mozgatnak adatokat,az plussz szolgáltatás, hogy támogatja az USB-re, vagy USB-ről történő írást/olvasást. Nem kérdezted, hogy milyen fájlrendszeren tudja, és én nem is állítottam, hogy NTFS-en, mivel Linux alapú a NAS szoftvere, ezért azt gondoltam triviális, hogy EXT fájlrendszert használva a leggyorsabbak a fájlműveletek, hiszen ezt natív módon kezeli.
Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég