otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.01.22. 09:09

Zoli_B írta:...tudtok arról valami információt,hogy a DS118-as nasnak jön e ki idén utódja?...

Ha tudnánk sem adhatnánk ki ilyen információt.
Nem gondolom, hogy a tavaly bevezetett Realtek processzort bármi másra ki lehetne cserélni idén, de nem is szokták évente váltani az 1–2 lemezes modelleket (se).
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zoli_B » 2019.01.21. 21:04

Üdv!

Olyan kérdésem lenne,hogy tudtok arról valami információt,hogy a DS118-as nasnak jön e ki idén utódja? Azért lenne érdekes számomra,mert most adtam el a DS115-öt,kinéztem a DS118-at,de ez már több mint egy éve kapható,és ha pár hónapon belül érkezne egy DS118 utód,akkor azt megvárnám. Viszont ha idén nem várható,akkor már holnap rendelem a DS118-at,mert az is nagy előrelépés lenne a DS115 után teljesítményben. Egylemezesben gondolkodok,mindig elég volt mindenre,csak erősebbre kell cserélnem a kamerák (2db H.265 4K/20fps) miatt.
Zoli_B

HozzászólásSzerző: ivision » 2019.01.21. 10:52

Nekem olyan PowerLine ami az egyik oldalon WIFI-s, de a gyártó csak párban árulja :( 50-60mbitet visz egyébként.
ivision

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.01.17. 19:46

balazsandirko írta:...a hatso szobaba pedig ajanlott egy olyan konnektorparost, ami UTP kimenetu, vagyis a lakas elektromos halozatan keresztul megy a jel...

Power Line adapter a neve. Én ilyenből stabilan működőt, másodpercenként 3 MByte-nál többet átvivőt még sosem láttam. Ha ő tud olyat, akkor hajrá! Viszont a sebesség a lakás villanyhálózatától is függ, nem tudhatod előre, hogy milyen gyors lesz, mennyire zavarja majd egy mosógép, illetve tudtommal nem működik a dolog, ha másik áramkörön (másik biztosíték mögött) van a két egység.A DS218j-hez nincs memóriabővítés. A DS218-hoz sincs. A DS118-hoz sincs.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: balazsandirko » 2019.01.17. 19:14

Igen, irtad, hogy nem fut, epp ezert kerdeztem ra a 218ra.

Ma voltam bent egy boltban, ahol a kovetkezore jutott az elado:

- DS218j
- mivel a nappaliban levo Android TV direkt LANon keresztul lenne osszekotve, igy a 4K filmek Plexen keresztuli lejatszasat meg lehet oldani, ez nem igenyel nagy hordereju processzort
- a hatso szobaba pedig ajanlott egy olyan konnektorparost, ami UTP kimenetu, vagyis a lakas elektromos halozatan keresztul megy a jel, a haloszobai teve igy azon keresztul kapna a jelet UTP/LANon keresztul, vegeredmenyben olyan, mintha keresztulkabeleztem volna a lakast - igy a filmlejetszas szinten megoldott akadasmentesen
- ha nagyon lassunak erzem, akkor pedig +2GB memoriabovites, de ez sem a filmlejatszast befolyasolja

Ez igy HDDvel egyutt 100-110bol megall. Mennyire tunik mukodokepesnek?
balazsandirko

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.01.17. 19:04

balazsandirko írta:...Erre sem alkalmas pl. egy D218?

Eddig DS118-ról beszéltünk. Azon nem fut a Plex, ahogy írtam. Ha közel van a routered a tévéhez, és jó a jelerősség, akkor gondolom át tudsz küldeni 16 Mbit/s sebességgel bármit. De ez nem a NAS-on múlik.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: balazsandirko » 2019.01.17. 14:18

4K filmet nem szeretnék "butábbra" transzkódolni, direkten szeretném lejátszani a nappaliban, akár LAN-on is ha az szükséges. 1080p sorozatokat, jellemzően 12-14-16 MBit sűrűségűeket kell, hogy wifin át tudjak játszani a hálószobai tévére. Erre sem alkalmas pl. egy D218?
balazsandirko

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.01.17. 09:25

balazsandirko írta:...A DS118 ha jol lattam Inteles es egylemezes, nem tudom a RAM es a processzor mennyiben befolyasolja ezeket a feladatokat.

Nem, a DS118 Realtek processzort használ (lásd pl. ITT). A Plex kompatibilitási listáján ahogy láthatod csak az Inteles Synology-k és az ARM-es DS218j szerepel. De 4K-s filmet még az Inteles NAS-okon sem tud a Plex transzkódolni. A Synology saját Video Station és DS video párosa viszont igen. Így androidos tévére a DS video is telepíthető, ha csakis wifin tudsz lejátszani, és ezért kell transzkódolni. Esetleg javaslom EZEN cikkünk elolvasását, hátha mégis jobban járnál egy médialejátszóval...
Abban biztos vagy, hogy az androidos tévén a Plex kliens képes automatikusan váltani a képfrekvenciát 23,976/24/50/60 Hz között? Ha nálad nem akadoznak a fullHD filmek wifin, akkor jó, nem ismerem annyira a Plexet, hogy tudjam, hogy képes-e megmérni a hálózat sebességét és ahhoz transzkódol esetleg. De ha így van, az elég komoly számítást és így áramfogyasztást igényel, már csak ezért is megvizsgálnám a helyedben az ethernet-kapcsolat lehetőségét (meg persze az átkódolt kép már nem olyan minőségű, mint az eredetije).
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: balazsandirko » 2019.01.17. 07:00

Gandalf írta:A Plex részt nem teljesen értem. A tévékkel akarsz lejátszani, nem médialejátszóval? És azokban Plex kliens van? Wifin a fullHD sem megy át stabilan, nem gondolkodnék ilyesmiben. A Plex kapcsán az Inteles processzorú modellek a jó választások, mert arra mindig volt és vélhetően lesz is Plex. Viszont 1-lemezes Inteles nincs... Az összes többi fuknciót mindegyik tudja.

Igen, van egy androidos Philips 4K a nappaliban (ott van LAN csatlakozasi lehetoseg), a haloban pedig egy LG webOS 4K. Jelenleg a mediaszerverem a MacBook-om, mindket teven atjonnek a full HD-s filmek wifin csont nelkul, gondolom ugy transzkodolja, hogy jo legyen. Ebbol a helyzetbol minimum a Philips tv-re szeretnek akadasmentes 4K-t. A DS118 ha jol lattam Inteles es egylemezes, nem tudom a RAM es a processzor mennyiben befolyasolja ezeket a feladatokat.
balazsandirko

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.01.16. 20:18

A Plex részt nem teljesen értem. A tévékkel akarsz lejátszani, nem médialejátszóval? És azokban Plex kliens van? Wifin a fullHD sem megy át stabilan, nem gondolkodnék ilyesmiben. A Plex kapcsán az Inteles processzorú modellek a jó választások, mert arra mindig volt és vélhetően lesz is Plex. Viszont 1-lemezes Inteles nincs... Az összes többi fuknciót mindegyik tudja.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!