DS214+ vs DS214play

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS214+ vs DS214play

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.02. 15:12

Puhi írta:Most néztem után a kamera licensznek, hogy mennyibe is kerül egy 4-es csomag, és nem jönnék ki sokkal jobban, ha a NAS-ra bízom...

Csak éppen sokkal többet tudna majd, mint egy hasonló árú NVR rendszer, folyamatosan frissülne újabb funkciókkal gazdagodva, és ahogy írod kevesebbet fizetnél villanyszámlára. A közvetlen viszonteladóinkat láthatod ITT. De ezen kívül még több száz helyen kaphatsz tőlünk származó, ehhez az odalhoz regisztrációs kártyát biztosító Synology-t, mivel 3 nagykereskedő partnerünk sok száz viszonteladója is közvetve tőlünk vásárol. Kérdezd meg a boltot, hogy lesz-e Synology-fórum.hu regisztrációs kártya a NAS mellé, és kiderül!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Puhi » 2014.01.02. 15:02

Gandalf írta:
Puhi írta:Elnézést, de valami megette a hozzászólásom jelentős részét!...

Ha teheted, akkor vegyél erősebb hardvert, mint amiről most azt gondolod, hogy elég lesz. Vagy ha kiderül, hogy kevés, majd akkor cseréld egy erősebbre.

Igen, egy "kis" biztonsági erőtartalékot szeretnék hagyni mindenképp, de nem ész nélkül! Ahogy magam ismerem, lesz olyan, hogy 8-10 filmet is rászabadítok egyszerre a letöltőközpontra, eztán hetekig, hónapokig szinte semmi, csak a seed! Na így aztán még nehezebb tanácsot adni -gondolom-, hogy nem állandó, viszonylag fix terhelésnek van kitéve majdan a NAS.
Hv-n megálmodom, hétfőn rendelek, aztán majd beszámolok... :)
Az őszi árajánlat egy komplett, 6 kamerás rendszerre szólt, családi házhoz, kültérre. Ezt napoltam el...
Most néztem után a kamera licensznek, hogy mennyibe is kerül egy 4-es csomag, és nem jönnék ki sokkal jobban, ha a NAS-ra bízom. Max. kevesebb lesz egy újabb "áramzabáló" géppel! (5-6 kamerára van szükségem max.)
Még egy utolsó kérés: szerepel-e a viszonteladók között az egri TPC számítástecnikai üzlet? A bolt közelsége nekem, mint vidékinek sarkallatos probléma egy beszerzés során a későbbi esetleges garanciális ügyintézés miatt!!! A regisztrációs kártyát viszont szeretném megkapni!
Ahogy néztem, elég kevés a viszonteladó partner. Nem hinném, hogy Eger-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Stb. megyeszékhelyeken ne lenne hivatalos forgalmazó a több száz bolt közül!?
Válaszaidat utólag is köszönöm!
Puhi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.02. 14:29

Puhi írta:Elnézést, de valami megette a hozzászólásom jelentős részét!...

Hangyák nem igazán vannak az IP-kamerákon, de tény, hogy jelentős különbség van a képminőségek terén. A nagyobb felbontásnak (1+ MP) azonban nem mindig van értelme. Egyrészt nagyobb sávszélességet igényel a továbbítása, nagyobb helyet a rögzítése, másrészt gyakran nem több részletet tartalmaz, hanem nagyobb látószöge van kb. ugyanakkora tárgyakkal, harmadrészt pl. sötétben nem biztos, hogy magában a kamera ellát olyan messzire, ahol lenne értelme a plusz részleteknek. Vagy akár a helyiség mérete alapján sem indokolt a HD felbontás. Javaslom, hogy konzultálj biztonságtechnikában, videómegfigyelésben jártas kereskedőkkel a kamerák vásárlása előtt! (Az őszi ajánlat nem tudom mi lehet, gondolom valamelyik viszonteladó partnerünktől kérhettél valamire árat.)
Azt nem tudom megmondani, hogy milyen terhelés mellett nem leszel már megelégedve a DS213j pillanatnyi teljesítményével. A specifikációknál megadott kamerákról az ott leírt mennyiségű és felbontású képkockákat tudja max. rögzíteni a feltüntetett tömörítés mellett. Ez a korlát úgy lett kialakítva, hogy a NAS egyéb funkcióit ne befolyásolja drasztikusan. A Download Station-ben is van egy max. egyidejű letöltések száma hasonló okokból. De pl. egy Transmission torrentkliens telepítésével ez a határ eltörölhető, és pl. a Surveillance Station-ben is végeztethetsz valós idejű képelemzést, ami komolyabb teljesítményt igényel. Okosabbat én sem tudok mondani, mint NAS-választó ITT, vagy a kamerákkal kapcsolatos segítség ITT.
Ha teheted, akkor vegyél erősebb hardvert, mint amiről most azt gondolod, hogy elég lesz. Vagy ha kiderül, hogy kevés, majd akkor cseréld egy erősebbre.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.02. 11:44

Puhi írta:Elméletileg mennyire lehet egy ilyen eszközzel kiváltani egy médialejátszót?...

Egyáltalán nem lehet kiváltan. A NAS nem játszik le (illetve webböngészőben elindíthatóak a filmek, amiket az oprendszer és a böngésző támogat az adott számítógépen), csak háttértár, illetve DLNA esetében streamel. Vegyél egy 3D-s médialejátszót, a tévédnek még a nagyobb bitsebességű 2D-s filmekkel is gondja lesz úgyis, illetve HD-hangot sem tud erősítőre küldeni, de más korláttal is fogsz találkozni. De kezdj el mozizni a NAS-ról, és majd látod, mire nem elég a TV lejátszója!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Puhi » 2014.01.02. 11:18

Elnézést, de valami megette a hozzászólásom jelentős részét! :shock:

Feleslegesen nem is szoktam, de amennyire lehet, próbálok előre tervezni!
Annyi kimaradt még, hogy őszről tavaszra halasztottam egy 5-6 kamerás rendszer kiépítését! Amit lehet, hogy ha már mód van rá akkor a NAS-ra bíznék, nem külön rögzítőre. Viszont nem érdekel a hangyák háborúja minőségű kamerakép, így csakis minőségi, MP-es kamerában gondolkoztam, ill. az őszi árajánlat is arra szólt már!
Tehát, ha egyszerre fut 6 kamera, le ill. feltöltés torrent, filmnézés és pechemre mentés is, akkor is elengendő még a 213j???
Mennyire igaz az a gondolatom, hogy a 214play egy vadi új termék, így később mondható majd elavultnak és ezzel párhuzamosan tovább lesz hozzá terméktámogatás, frissítés, stb...?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Puhi 2014.01.02. 11:46-kor.
Puhi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.01.02. 10:22

Puhi írta:...Es feleslegesen meg nem dobnek ki 40 e Ft-ot! :)

Akkor ne tedd! Elég a DS213j Neked.
Puhi írta:A DLNA kompatibilitasi tablazat eleg szereny! Honnan tudhato biztosra, hogy az LG 47LM670S-ZA tipusu tv-mmel megfeleloen fog-e kommunikalni?

Sehonnan. De ha az LG DLNA kliense 1.5-kompatiblis, akkor nagy gondok nem lehetnek. De úgyis veszel majd előbb-utóbb egy médialejátszót szerintem, és akkor nem kell DLNA-val szenvedni :)[/quote]
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Puhi » 2014.01.01. 18:03

Kedves Gandalf!

Hasonlokepp dontenem kellene nekem is, csak meg egy harmadik modellt is emlitenek, 213j.
Amire nekem kellene itthoni hasznalat kozben:
- 1-2 laptop mentese
- 2 iPad mentese
- 2 iPhone mentese
- torrentezes
- DLNA-n keresztul filmek tovabbitasa fullHD felbontasban is TV-re
- DLNA-n keresztul filmek tovabbitasa iPad-re
Az atkodolas nem letszukseglet, mert iPad-en csak sorozatokat nezek, amit leszedek kisebb felbontasban, es azt kepes tovabbitani vezetek nelkul is, az iPad pedig lejatszani! Bar az sem elvetendo, hogy mindent nagy felbontasban toltsek le, es igy barmit meg tudok nezni barhol (TV, iPad), de ugye csak a 214play modell eseteben...
Jol gondolom, hogy ha csak tovabbitani kellene az 1080p filmet DLAN segitsegevel, akkor arra a 213j is alkalmas?
Igazabol a 213j es 214play kozotti arkulonbsegbol mar majdnem kijon ket db WD 2TB Red winchester... Es feleslegesen meg nem dobnek ki 40 e Ft-ot! :)
Meg valami!
A DLNA kompatibilitasi tablazat eleg szereny! Honnan tudhato biztosra, hogy az LG 47LM670S-ZA tipusu tv-mmel megfeleloen fog-e kommunikalni? Eddig Win7 alatt a Nero Media Home 4-et futtatva nem volt gond...

Segitsegedet es a mihamarabbi valaszt elore is koszonom!

Udv,
Puhi
Puhi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.12.12. 21:39

PaCo írta:...A típus pedig a kapott információk alapján azt hiszem a play lesz...

Szerintem jó döntés. Még egy tipp, ha az idén szükséged lenne rá: rendeld meg ma-holnap valahol, különben már csak januárban lesz.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: PaCo » 2013.12.12. 21:17

Köszönöm a rendkívül gyors választ, ez is csak megerősített a márkaválasztásban. A típus pedig a kapott információk alapján azt hiszem a play lesz. Itthoni használatban azt hiszem, ennek az előnyeit tudom inkább kihasználni. Mégegyszer köszönöm a segítséget!
PaCo

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.12.12. 21:04

A sebességet rosszul olvastad. A DS214+-on dupla gigabites hálózati csatlakozó van. Ezt a kettőt egy menedzselhető switch-csel link-aggregációs módban használva, több kliens esetén lehet elérni a fenti maximális sebességet. Egyetlen számítógép és a NAS között nem lehet gyorsabb az adatátvitel, mint amit egy gigabites hálózat tud, azaz a kb. 110 MByte/másodperc. Tehát ha több gép egyszerre használja a DS214+-t, akkor arról a gépek ÖSSZESEN tudnak másodpercenként 208 MB-ot kiolvasni (és egyik sem tud többet, mint 110 MB). Otthon, egy gépet használva erről a modellről is „csak” 111,92 MB-t olvasható ki másodpercenként, ahogy ITT láthatod. Egy kicsit gyorsabb ugyan, mint a DS214play, de átlagos számítógéppel használva valószínű, hogy egyik modellt sem lehet maximálisan kihasználni, mert a számítógép nem ilyen gyors hálózaton. Ha izgalmas a fullHD transzkódolás és az SD-olvasó, és alapvetően otthonra kellene, akkor a 214play-t mondanám, ha többgépes céges környezetbe kellene, akkor egyértelműen a 214+ lenne a javaslatom.
Gandalf
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!