Első Synology de melyik?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Első Synology de melyik?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.11.19. 10:28

Baluka írta:...A választásom a transzkódolás miatt a 214play-re esne de igazából azt leszámítva lehet elég lenne a 213j is...

Szerintem is. Ha meg tudod fizetni a DS214play-t, akkor azzal hosszabb ideig leszel elégedett, és az iPhone-on is nézheted a filmet (már ha annak van értelme). De ha mégis inkább „normálisan”, tévén, lejátszóval mozizol, akkor a DS213j is elég lesz. Persze a gyorsabb modellen gyorsabb minden alkalmazás, így a Photo Station is, illetve pl. a képek indexelése.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Re: Első Synology de melyik?

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.11.19. 09:52

Baluka írta:Azzal nem vagyok tisztában, hogy a benne lévő memória mennyire fontos ilyen igénybevétel esetén.

Nálam egy DS211 van, 256MB memóriával.
Fut Médiaszerver, fájlmegosztások, Audio Station, Photo Station, Download Station, a külön Transmission, plusz még néhány egyéb csomag.
Az elmúlt egy évben (ennyi ideig őrzi meg az erőforrásfigyelő a visszamenőleges adatokat) még nem ment 40% fölé a memóriakihasználtság.

A memória miatt szerintem nem kell aggódnod, a processzor szűkebb keresztmetszet, azt könnyebb mondjuk torrenttel kiterhelni :)
IRO

Első Synology de melyik?

HozzászólásSzerző: Baluka » 2013.11.18. 19:56

A következő elvárásaim vannak:

- A legfontosabb, hogy a tárolt 1080p filmeket (mkv, avi) lehessen lejátszani TV-n, iPad-en, iPhone-on.
- DLNA a TV-re történő csatlakozás miatt
- Fotó ill. zene megosztás ami mondjuk alap ezért nem is kritérium de nem árt ha a képeket gyorsan betölti.
- 2 tálcás legyen.
- 3 felhasználó használná max egyszerre a Nas-t de inkább egyszerre 2

A választásom a transzkódolás miatt a 214play-re esne de igazából azt leszámítva lehet elég lenne a 213j is. Azzal nem vagyok tisztában, hogy a benne lévő memória mennyire fontos ilyen igénybevétel esetén. Ha a transzkódolást ki lehet váltani más videólejátszóval pl(air video, oplay stb...) és az 512 ram is elég akkor lehet elég a 213j-is? Az átküldött adatmennyiség nem fontos mert úgy is wifi-n nézek videót ha arról lenne szó.

Válaszokat előrre is köszönöm.
Baluka

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!