Videó megfigyelő rendszerhez (4-6 HD kamera)

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Videó megfigyelő rendszerhez (4-6 HD kamera)

HozzászólásSzerző: Veszprém » 2015.09.14. 16:29

Szisztok!

Tehát különböző telephelyekre (3) tervezek DS414-eseket vásárolni. Azért többet mert nem akarom a rossz sávszélességet terhelni folyamatos forgalommal. De szeretném helyben rögzíteni és PUSH üzeneteket kapni a mozgásérzékelésekről és más riasztásokról. Viszont az egyik ismerősöm azt mondta (és mutatta) hogy egyszerre csak egyel tudok bejelentkezni a DS Cam applikációval, így csak egyetlen NAS tud PUSH üzenetet küldeni nekem egy időben. Ez igaz? Vagy van (lesz) erre megoldás. Köszönöm a választ.
Veszprém

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.12.13. 15:50

Ha megteheted, szerintem is az Intelest válaszd. Tavaly jelent meg a 412+ (2012. áprilisától kapható). Ugyanez a processzor csak idén májusban került bele az 5, majd 8-lemezes modellekbe! Amíg nincs jobb ebben a kategóriában, és amíg nincs jobb processzor, nincs oka a gyártónak leváltani. A DS411slim-et a mai napig veszik a vevők.
Egyébként mivel a hardver nem lett azóta sem erősebb ebben a kategóriában, a szoftver meg folyamatosan frissül, én semmilyen elavulást nem látok még a DS412+ esetében.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mike99 » 2013.12.13. 14:28

Gandalf írta:És mekkora méretű, mennyire tömörített képek? Ezek megfoghatatlan kérdések így, és a valós élethez nem kapcsolódnak.

Pont ez az...

Egy jó tesztprogram a valós élet felhasználásait imitálja teljesen azonos körülmények közt bármelyik gépen. Így a kapott eredmények összehasonlíthatóak.

Ez most a sokféle igen különböző processzorarchitektúra miatt szerintem csorbát szenved.

de ez az én nyűgöm, hogy szeretek vásárlás előtt minél részletesebben tájékozódni.
Jelen esetben valószínűleg a 412+ lesz a befutó. Biztos hogy erősebb mint a két évvel fiatalabb 414. egyetlen negatívum, hogy már a megvásárlás pillanatában egy 2-3 éves fejlesztésű eszközt veszek.
mike99

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.12.13. 09:47

mike99 írta:De ezt se tudja senki...

És mekkora méretű, mennyire tömörített képek? Ezek megfoghatatlan kérdések így, és a valós élethez nem kapcsolódnak. Azt gondolom, nem várható semmiféle beépített gyári tesztprogram megjelenése, de bárki fejleszthet ilyet, hiszen nyílt a rendszer.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mike99 » 2013.12.12. 22:07

Gandalf írta: Az számít, hogy mondjuk 10 ezer fotó indexelése melyiken meddig tart, meg a többi amiket fentebb írtam. Mert ezek az alkalmazások fognak futni, ezeknek meg ez a legfőbb ismérvük.

Igen az számit hogy 10000 fotó indexelése mennyi ideig tart.
De ezt se tudja senki....

Vagy ha igen akkor érdekelne hogy mennyi ideig tart a 10000 fotó feldolgozása 412+ -on és 414-en.

Egy tesztprogram pont arra lenne jó hogy az ilyen alapból beépített programok használatával imitálna egy fixen meghatározott terhelést, és az így kapott értékek bárhol és bármikor reprodukálhatóak és bárki számára ellenőrizhetőek lennének.
mike99

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.12.12. 21:35

mike99 írta:A tesztprogram által kapott eredmények bekerülhetnek független tesztekbe...

Továbbra is azt godolom, hogy nem lenne sok értelme. Nem tetszőleges alkalmazások futnak a NAS-on. Az számít, hogy mondjuk 10 ezer fotó indexelése melyiken meddig tart, meg a többi amiket fentebb írtam. Mert ezek az alkalmazások fognak futni, ezeknek meg ez a legfőbb ismérvük.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mike99 » 2013.12.12. 18:43

Gandalf írta:Kb. annyira, mint a beépített tesztproram használata: „a fejlesztőknek el kéne gondolkodnia valami tesztprogram beépítésével a rendszerbe, hogy összehasonlíthatóak legyenek a különféle felszereltségű gépek”. De a lényeg: a vevőknek nem segítene, ha látnák, hogy melyik modell pl. mennyi lebegőpontos osztást végez másodpercenként, sokkal inkább az a fontos, amiket az adatlapok kiemelnek felhasználási terület szerint bontva.

A tesztprogram által kapott eredmények bekerülhetnek független tesztekbe, amiknek én jobban hiszek mint a gyárilag megadott értékeknek.
A gyári adatok erősen marketingszagúak, némi fenntartással kell kezelni őket.

Nekem most 210j-m van (nemsokára cserélek) amire gyárilag ha jól emlékszem 4 kamera van megadva. De milyen felbontással, milyen képfrissítéssel, milyen minőségű kép mellett...
Az újabb adatlapokon már a gyártó is megad felbontást + fps-t a kameraszám mellett, ami hasznos mint a régi rendszer mikor csak kameraszám volt.
mike99

HozzászólásSzerző: mike99 » 2013.12.12. 18:39

IRO írta:Létezik egy Intel által fejlesztett NAS tesztprogram. Nem tudom mennyire hasznos, de a smallnetbuilderen is használják NAS-ok összehasonlítására.

Köszönöm, szemezgetek.

Van fent jó pár Synology is. Meg lehet találni szinte minden processzortípusnak megfelelőt.
De sajna alapvetően itt is csak adatátviteli sebesség van.
mike99

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.12.12. 10:04

IRO írta:...Ezt elég nehéz vásárlás előtt :D

Kb. annyira, mint a beépített tesztproram használata: „a fejlesztőknek el kéne gondolkodnia valami tesztprogram beépítésével a rendszerbe, hogy összehasonlíthatóak legyenek a különféle felszereltségű gépek”. De a lényeg: a vevőknek nem segítene, ha látnák, hogy melyik modell pl. mennyi lebegőpontos osztást végez másodpercenként, sokkal inkább az a fontos, amiket az adatlapok kiemelnek felhasználási terület szerint bontva.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.12.12. 07:54

mike99 írta:Lassan annyiféle NAS létezik annyiféle processzorral hogy a fejlesztőknek el kéne gondolkodnia valami tesztprogram beépítésével a rendszerbe, hogy összehasonlíthatóak legyenek a különféle felszereltségű gépek.
Még ha csak valamiféle olyasmi lenne mint a windows élményindex (3-4 különféle jellemzőre tesztelve egy-egy viszonyszám)...

Létezik egy Intel által fejlesztett NAS tesztprogram. Nem tudom mennyire hasznos, de a smallnetbuilderen is használják NAS-ok összehasonlítására.

Gandalf írta:Tesztprogramnak szerintem remek, hogy ha megnézi valaki mennyire terheli le a CPU-t és a RAM-ot ugyanazon feladatok futtatása.

Ezt elég nehéz vásárlás előtt :D
IRO

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!