amaz0mbie írta:...a QNAP (ami talán pariban van a Synologyval)...
Ég és föld a különbség a szoftverben, mondom ezt az alapján, hogy két QNAP-om is van, folyamatosan frissítve, szóval látom a különbségeket. Azért nem adtam el őket még, mert senkinek nem akarok rosszat

Bízok benne, hogy igen, minden kérdésedre tudja majd valamelyik admin a választ, vagy valaki a 4700+ magyar felhasználónk közül. Jól érted a válaszaimat, az internet kapcsolatod sebességét Neked kell eldönteni, hogy elegendő lesz-e. Majd látod, hogy távolról milyen gyakran és mekkora fájlokat akarsz elérni, és azok elérési sebességével mennyire leszel elégedett. Ha nem leszel az, majd csak akkor válts szerintem.
Nem, egy NAS-t (ami egy számítógép) sosem fogsz USB3-on keresztül összekötni egy számítógéppel. De miért is tennéd? USB3-on 60–80 MByte/sec sebességgel tudsz szerintem max. másolni. Gigabites etherneten a NAS ennél többet tud, ha a géped is elég gyors, akkor az ethernet gyorsabb lesz mint az USB3. A NAS USB-porjaira csak külső merevlemezt köthetsz, közte és a NAS között pl. a NAS fájlkezelőjében, de hálózaton keresztül akár a számítógépeden is másolhatsz.
A kimegy házhoz kérdést a forgalmazónak tedd fel, akitől vásárolnál. De nem jellemző, hogy erre szükség lenne, a fórumon található infók, illetve a DSM beépített magyar HELP-je alapján laikusok is be tudnak bármit állítani pár kattintással.
Nem használok Dropboxot, NAS-om van... De amikor Te töltesz fel a Dropboxba, vagy bármely tárhelyszolgáltatóhoz, akkor a Te internetkapcsolatod feltöltési sebessége a lényeg. Az vélhetően olyan 5 Mbitnél nem több. Ha a saját NAS-odra töltöd fel ugyanazt a belső hálózaton, akkor meg akár 100+ MByte is lehet másodpercenként, amit átmásolsz. Valóban, ha az otthoni NAS-odról töltenél be valamit, az vélhetően jóval lassabb lesz, mint a Dropboxból, hiszen ilyenkor is az otthoni feltöltési sebességed a lényeg, mivel a NAS-odról megy „fel” az internetre. De mivel én max. zenéket hallgatok online, családi képeket nézek távolról, vagy apróbb dokumentumokat akarok elérni mobilról, nem igazán lényeges a sebesség, ezek nem komoly adatmennyiségek. Blu-ray filmeket gondolom nem akarsz otthonról áttölteni a tabletedre interneten...