Synology teljes Dropbox helyettesítőként?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Synology teljes Dropbox helyettesítőként?

HozzászólásSzerző: mremil » 2015.03.10. 20:55

Szerintem a dropbox bizonyos funkcióit nem tudja kiváltani.
De arra jó, hegy egy adott könyvtárat 2 nasra is szinkronizáljunk, amit szerintem te szeretnél. Azt azért érdemes megfontolni, hogy a második nast hová tegye az ember, mert egy nagyobb fájl szinkronizálása oda tudja fogni a netet.
Synology DS1821+
mremil

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.02.27. 18:09

istvan írta:...Ugyanannak a mappának a kétirányú szinkronizációja akkor problémamentesen kell működnie két NAS esetében az új rendszereken (úgy láttam, hogy az 5-ös verziótól már tudniuk kell a 2-way syncet)?...

Igen, Cloud Station az egyik, és kliens a másik NAS-on. A NAS-ok típusát nem szeretném én megmondani. Alapvetően a sebességben téren el, minél erősebbet vesz valaki, annál később növi ki – pont mint a számtógépeket általában. Nem a legkisebb modelleket választanám, de a DS215j/DS115 páros (ezek hardveresen egyformák) már talál elég lehet, a leírtak alapján.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: istvan » 2015.02.25. 15:50

Gandalf írta:Szerintem két dologról van szó. Az egyik NAS-on futna a Cloud Station, amihez a különböző kliensek kapcsolódnak, ha szinkronizált fájlokat akarnak használni a NAS és a mobiljuk vagy a számítógépük között. De ha csak hozzá akarnak férni fájlokhoz, vagy a NAS-ra időnként feltölteni valamit, akkor ahhoz a Cloud Station sem kell. A másik NAS-ra gondolom azét lenne szükség, hogy legyen egy távoli biztonsági másolat mindenről. Ezt viszont hálózati biztonsági mentéssel lehet megoldani, mondjuk minden éjjel. Utóbbinál nincs szerepe a Cloud Station-nek, és akár másféle NAS-sal, számtógéppel is megoldható rSync-en keresztül.

Köszi a gyors választ!

Azért kellene a két NAS-os rendszer, hogy bármilyen probléma esetén az egyik helyen (pl. áramszünet, szolgáltatói probléma), még elérhetőek legyenek a másik helyről. Ezért is kellene ugyanazoknak a fájloknak a dupla szinkronizáció.

Ugyanannak a mappának a kétirányú szinkronizációja akkor problémamentesen kell működnie két NAS esetében az új rendszereken (úgy láttam, hogy az 5-ös verziótól már tudniuk kell a 2-way syncet)?

Szerinted ez a rendszer életképes lehet? Ha igen, Te milyen típusú Synokat javasolnál?
Szerintem már egy-egy 1-bayes megoldás is jó lenne, de nem olyan nagy a különbség az 1- és a 2-bay között, akkor pedig a jövőre nézve talán jobbak lennének a duplák esetlegesen biztonsági mentés beállítására (pár gigányi fájl van megosztva és jellemzően 50MB-nál kisebb fájlokon dolgoznak aktívan, néha többen egyszerre).
istvan

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.02.25. 13:41

Szerintem két dologról van szó. Az egyik NAS-on futna a Cloud Station, amihez a különböző kliensek kapcsolódnak, ha szinkronizált fájlokat akarnak használni a NAS és a mobiljuk vagy a számítógépük között. De ha csak hozzá akarnak férni fájlokhoz, vagy a NAS-ra időnként feltölteni valamit, akkor ahhoz a Cloud Station sem kell. A másik NAS-ra gondolom azét lenne szükség, hogy legyen egy távoli biztonsági másolat mindenről. Ezt viszont hálózati biztonsági mentéssel lehet megoldani, mondjuk minden éjjel. Utóbbinál nincs szerepe a Cloud Station-nek, és akár másféle NAS-sal, számtógéppel is megoldható rSync-en keresztül.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Synology teljes Dropbox helyettesítőként?

HozzászólásSzerző: istvan » 2015.02.25. 13:22

Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy nézzek utána neki Dropbox Pro alternatíváknak - Googleözés után a Synology tűnik a legjobb megoldásnak számomra; meg tudnátok ebben erősíteni/cáfolni, szerintetek fel tudja váltani a Dropboxot teljes egészében?

Egy 10fős irodába kellene (illetve biztonsági mentésre és problémamegelőzés céljából még egy egy külső helyen) és ez elsődleges cél az elég drága DB előfizetések helyett egy saját NAS szerver beizzítása.
A legfontosabb szempont a normális, DB-szerű integráció az oprendszerek (Win és OSX) alá, hogy extra UI nélkül tudjanak fájlokat megosztani, valamint hozzáférhessenek távolról is a fájlokhoz - ez mind lehetséges a CloudStationnel, amennyire értem.

A rendszer a fejemben úgy nézne ki, hogy vesznek 2db DS115 vagy DS115j (esetleg valamelyik 2-bayes modellt) NASot, az egyiket az irodában beüzemelve, a másikat a főnök lakásán mondjuk, és mindkettő Syno szinkronizálja ugyanazt a fő mappát, benne az összes szükséges almappával, amivel dolgoznak - a legújabb mentés mindig felülírná a fájlt a syncben, és mindenki gépére le lenne szinkronizálva utána.
Ez az egész megoldható lenne így, Synologykkal? Működik a kétirányú szinkronizálás a Cloud Stationben?
Eléggé ellentétes hozzászólásokat olvastam a fórumokon és blogokon, amiket találtam, tudnátok segíteni?

Előre is köszi,
i
istvan

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!