Gandalf írta:Szerintem két dologról van szó. Az egyik NAS-on futna a Cloud Station, amihez a különböző kliensek kapcsolódnak, ha szinkronizált fájlokat akarnak használni a NAS és a mobiljuk vagy a számítógépük között. De ha csak hozzá akarnak férni fájlokhoz, vagy a NAS-ra időnként feltölteni valamit, akkor ahhoz a Cloud Station sem kell. A másik NAS-ra gondolom azét lenne szükség, hogy legyen egy távoli biztonsági másolat mindenről. Ezt viszont hálózati biztonsági mentéssel lehet megoldani, mondjuk minden éjjel. Utóbbinál nincs szerepe a Cloud Station-nek, és akár másféle NAS-sal, számtógéppel is megoldható rSync-en keresztül.
Köszi a gyors választ!
Azért kellene a két NAS-os rendszer, hogy bármilyen probléma esetén az egyik helyen (pl. áramszünet, szolgáltatói probléma), még elérhetőek legyenek a másik helyről. Ezért is kellene ugyanazoknak a fájloknak a dupla szinkronizáció.
Ugyanannak a mappának a kétirányú szinkronizációja akkor problémamentesen kell működnie két NAS esetében az új rendszereken (úgy láttam, hogy az 5-ös verziótól már tudniuk kell a 2-way syncet)?
Szerinted ez a rendszer életképes lehet? Ha igen, Te milyen típusú Synokat javasolnál?
Szerintem már egy-egy 1-bayes megoldás is jó lenne, de nem olyan nagy a különbség az 1- és a 2-bay között, akkor pedig a jövőre nézve talán jobbak lennének a duplák esetlegesen biztonsági mentés beállítására (pár gigányi fájl van megosztva és jellemzően 50MB-nál kisebb fájlokon dolgoznak aktívan, néha többen egyszerre).