Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Pippin » 2022.09.13. 11:59

allein írta:Nem Németország :D de mindegy, értem a lényeget. Köszönöm szépen az infókat.

De, mert csak ott van szerviz az EU-ban ;)
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: allein » 2022.09.13. 11:44

Pippin írta:
allein írta:Az eladó regisztrálva van az adott külföldi oldalon 11 éve, ettől még lehet lopott az eszköz. Van számla is hozzá. A FB Synology csoportban olyan infót kaptam, hogy elvileg van EU garancia. Ebben az esetben melyik infó helyes?

Semelyik hazai disztribútor, nagyker vagy üzlet nem fogja saját költségén visszaküldeni természetesen a nem náluk vásárolt terméket, tehát ha gond van saját költségen kell eljuttatni Németországba szervizbe.

Nem Németország :D de mindegy, értem a lényeget. Köszönöm szépen az infókat.
allein

HozzászólásSzerző: Pippin » 2022.09.13. 11:20

allein írta:Az eladó regisztrálva van az adott külföldi oldalon 11 éve, ettől még lehet lopott az eszköz. Van számla is hozzá. A FB Synology csoportban olyan infót kaptam, hogy elvileg van EU garancia. Ebben az esetben melyik infó helyes?

Semelyik hazai disztribútor, nagyker vagy üzlet nem fogja saját költségén visszaküldeni természetesen a nem náluk vásárolt terméket, tehát ha gond van saját költségen kell eljuttatni Németországba szervizbe.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: allein » 2022.09.13. 11:06

Gandalf írta:
allein írta:Amennyiben egy zsír új Synot veszek külföldön...

Sokkal olcsóbb nem lehet, az ajánlott nettó európai árak egyformák. Csak nálunk ugye 27% ÁFA van 19–21% helyett, és az árfolyam is ugrál (általában gyengül a forint sok éve). Illetve, ha magán embertől vásárolnál, akkor persze bármi történhet, akár lopott cucc is lehet, ha tényleg sokkal olcsóbb. De ha külföldön vásárolsz (vagy itthon nem hivatalos kereskedőtől), akkor az eladónál tudod csak érvényesíteni a garanciát, a hazai disztibutoroknál nem.

Az eladó regisztrálva van az adott külföldi oldalon 11 éve, ettől még lehet lopott az eszköz. Van számla is hozzá. A FB Synology csoportban olyan infót kaptam, hogy elvileg van EU garancia. Ebben az esetben melyik infó helyes?
allein

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.09.13. 08:12

allein írta:Amennyiben egy zsír új Synot veszek külföldön...

Sokkal olcsóbb nem lehet, az ajánlott nettó európai árak egyformák. Csak nálunk ugye 27% ÁFA van 19–21% helyett, és az árfolyam is ugrál (általában gyengül a forint sok éve). Illetve, ha magán embertől vásárolnál, akkor persze bármi történhet, akár lopott cucc is lehet, ha tényleg sokkal olcsóbb. De ha külföldön vásárolsz (vagy itthon nem hivatalos kereskedőtől), akkor az eladónál tudod csak érvényesíteni a garanciát, a hazai disztibutoroknál nem.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: allein » 2022.09.12. 21:08

Sziasztok. Amennyiben egy zsír új Synot veszek külföldön, nyílván azért mert sokkal olcsóbb, mi van a garanciával? Tudom itthon is érvényesíteni? A gyártó oldalon 3 év szerepel. Nem tudom van-e számla, várom az eladó válaszát, magán embertől vásárolnám.
allein

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.04.28. 08:11

gillich írta:Köszönöm a segítséged! Még rágódom egy kicsit az infókon.

Olyan nagyon rágódni azért nem kell! Csináld úgy, ahogy Te gondoltad! Ha valóban nem áll le a lemez soha, akkor bármikor hozzáadhatod a különálló lemezt a RAID tömbhöz. Az meg nem kérdés, hogy sem a torrent, sem a kamerák nem befolyásolják a hálózati másolási sebességet, azért is van korlátozva a letöltések és a kamerák max. száma is, hogy ne okozzanak gondot az egyéb funkcióknak. Illetve ha belegondolsz, kb. lényegtelen, hogy mondjuk 115 MByte/s vagy csak 85 Mbyte/s sebességgel másolsz esetenként odahaza. A kettő közötti 30 MByte/s pedig nem használható ki kamerákkal, de még torrentezéssel sem általában. De ha meglesz a NAS. mindezekkel eljátszhatsz tetszés szerint, illetve bent a fórumon a többi sok ezer hazai felhasználóval is tapasztalatot cserélhetsz.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gillich » 2022.04.28. 07:50

Köszönöm a segítséged! Még rágódom egy kicsit az infókon.

Gandalf írta:
gillich írta:...Ha a kamerák lefoglalnak egy jelentős sávszélességet...

A kamerák nem igen foglalhatnak le jelentős sávszélt a mostani H.264 és H.265 kódolás mellett. A NAS processzora nem végez semmilyen kódolást a kamerakép rögzítésekor, max. a mozgásfelismerés bízható rá. Ahogy írtam, nem látom értelmét annak, hogy külön lemezt használj, amikor az a többi mellett egy RAID tömbben is lehetne. Annak lehet értelme, hogy az egyes szolgáltatások (pl. Surveillance Station) bizonyos ethernet portokon keresztül működnek csak, ez beállítható lesz a NAS-on.
Találsz a Synology.hu oldal tudástárában leírást a szükséges tárhelyről a kamerák kapcsán. A RAM kérdést előző posztomban megválaszoltam legjobb tudásom szerint: „2 GB bőven elég kezdetnek otthonra, ha valaha kevés lesz, majd akkor vegyél bele (de nem igen lesz kevés)!”.
gillich

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.04.28. 07:06

gillich írta:...Ha a kamerák lefoglalnak egy jelentős sávszélességet...

A kamerák nem igen foglalhatnak le jelentős sávszélt a mostani H.264 és H.265 kódolás mellett. A NAS processzora nem végez semmilyen kódolást a kamerakép rögzítésekor, max. a mozgásfelismerés bízható rá. Ahogy írtam, nem látom értelmét annak, hogy külön lemezt használj, amikor az a többi mellett egy RAID tömbben is lehetne. Annak lehet értelme, hogy az egyes szolgáltatások (pl. Surveillance Station) bizonyos ethernet portokon keresztül működnek csak, ez beállítható lesz a NAS-on.
Találsz a Synology.hu oldal tudástárában leírást a szükséges tárhelyről a kamerák kapcsán. A RAM kérdést előző posztomban megválaszoltam legjobb tudásom szerint: „2 GB bőven elég kezdetnek otthonra, ha valaha kevés lesz, majd akkor vegyél bele (de nem igen lesz kevés)!”.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gillich » 2022.04.27. 18:18

Azt nem tudtam, hogy nem állnak le soha. Tehát csak ha az egész NAS elmegy aludni, akkor pihen egyszerre mind?
Említed az írási sebességet. Ha a kamerák lefoglalnak egy jelentős sávszélességet, akkor a minden más is lassulni fog. Ugyanez torrentnél. Így nézve sem látod értelmét a fizikai szétválasztásnak?
Ha szétszedem a funkciókat, nem lassítják jelentősen a funkiók egymást.

Arról található információ, hogy egy FHD felbontású kamera felvétel mennyi helyet fog elfoglalni? Illetve ha a NAS processzora végzi a kódolást, azt mennyire terhelik le?

RAM-ot érdemes bővíteni?
gillich

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!