Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vasarlasa

HozzászólásSzerző: nexuspolaris » 2015.06.16. 16:40

Nem tudom megmondani, egyszerre hány torrentet, hány szálon, milyen internettel és milyen sebességkorlátozással fogsz futtatni.

Nem vagyok egy hardcore torrentező, egyszerre általában sosem szoktam 20-30-nál több torrentet seed-elni. Az otthoni net 30 Mb/s -os.

Nem tudom megmondani, a Time Machine hány gépről és általában mekkora adatmennyiséget fog backupolni.

Egy gép lesz localhoston, aminek menne a TM-e, azt nem tudom, hogy nem localon lehet-e TM-et menteni, mert akkor menne az irodai gépem mentése is oda, de azt hiszem, nem.

Nem tudom, a Cloud Station hány kilensről mekkora fájlokat fog szinkronizálni.

Két gép lesz, az otthoni és az irodai, általában sok kisebb méretű file-t szoktam szinkronizálni.

Minél olcsóbb modellt veszel, annél kevesebbet fogsz bukni rajta, ha mégis el kell adnod hamar, mert kinövöd. Ha minél drágábbat veszel, akkor azt annál később fogod kinőni, lassúnak érezni. De DS215+ van mostantól, nem DS214+.

Valójában ez a dillemám, de most úgy gondolkodom, hogy hosszú távra venném a NAS-t, ezért a tanácsod alapján a 215+ lesz a jó választás.

Köszönöm a segítséget.
nexuspolaris

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.06.16. 15:52

Nem tudom megmondani, egyszerre hány torrentet, hány szálon, milyen internettel és milyen sebességkorlátozással fogsz futtatni. Nem tudom megmondani, a Time Machine hány gépről és általában mekkora adatmennyiséget fog backupolni. Nem tudom, a Cloud Station hány kilensről mekkora fájlokat fog szinkronizálni. Azt gondolom, otthonra 1–2 felhasználónak a DS214 is bőven elég, nem igen érződne a különbség, és semmi sem kb. ha interneten keresztül éred el. Viszont biztos vagyok benne, hogy még Te magad sem tudod, mennyi és milyen szoftvercsomagot fogsz futtatni rajta, meg egy idő után hány ismerősödnek adsz hozzáférést. Szóval nem szeretnék én felelősséggel tanácsot adni. Minél olcsóbb modellt veszel, annél kevesebbet fogsz bukni rajta, ha mégis el kell adnod hamar, mert kinövöd. Ha minél drágábbat veszel, akkor azt annál később fogod kinőni, lassúnak érezni. De DS215+ van mostantól, nem DS214+.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nexuspolaris » 2015.06.16. 15:32

Köszönöm a válaszokat.

Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy a DS214 hardvere fogja-e bírni azokat a szolgáltatásokat, amiket párhuzamosan szeretnék használni: torrent le- és feltöltés, Time Machine backup, Cloud Station file sync, le- és felmásolás, közben fotók böngészése mobilon, zene, video streamelés, stb.
Úgy szeretném használni a NAS-t, hogy közben ne kelljen másodperceket várni, amíg betölt egy zeneszám, ha mobilról hallgatom, ne akadozzon a video lejátszás, fotógaléria több tízezer fotóval akadás nélkül böngészhető legyen webböngészőn, telefonon keresztül.
Nyilván itt számít az otthoni sávszél is, meg a kliens wifi vagy mobil sávszélessége is, de gondolom sokat nyom a latba a NAS hardvere is.
Szóval, az lenne a kérdésem, mennyit számít ebből a szempontból a 214+ dupla RAM-ja, és erősebb procija?
nexuspolaris

HozzászólásSzerző: Frodó » 2015.06.15. 12:54

A zajról: egyformán halk mindkét modell, a merevlemezek hangját fogod max. hallani, a ventilátorét csak akkor, ha odahajolsz hozzá.
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.06.15. 09:08

Értem a dilemmádat, de ezt nem tudjuk megválaszolni mi. Sőt, szerintem még más se. Szerintem Te sem tudod még, mit jelent majd az, amikor esetleg webszerverként is fogod használni, mennyi látogatót, mennyi letöltést egy időben. DS214+ már nem igen van egyébként, 1-2 héten belül itt a DS215+ helyette. Az drágább lesz kicsivel, de persze erősebb is. Ettől függetlenül szerintem a DS214 is bőven elég lesz pár évig, amíg kialakul, hogy mi mindenre fogod a NAS-odat használni.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nexuspolaris » 2015.06.14. 22:00

Sziasztok!

Én is hamarosan beruházok egy kétlemezes NAS-ra, a választásom a DS214 vagy DS214+.
Amire használnám, fotó tárhely, audio, video stream, cloud backup (Dropbox helyett), Time Machine backup, később lehetséges, hogy webszerverként is szeretném használni.
Kérdésem az lenne, hogy mennyi pluszt adna ezekre a célokra a DS214+ erősebb hardvere? A másik fontos dolog, hogy mivel nappaliban lesz elhelyezve, ne legyen zajos, aktív állapotnál mennyire zavaró a ventillátor hangja?

Válaszokat előre is köszönöm.
nexuspolaris

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.10. 17:18

raidfan írta:Melyik a 2 lemezes csucsmodell?

Ahogy látod ITT, a DS713+ most a legerősebb. Otthon ezt igen kevesen tudják kihasználni, illetve azért nem vennék most, mert 2013-as modell. Heteken belül szerintem érkeznie kell a 4-magos Atomos változatnak, ahogyan a 4/5/8-lemezes testvérei már frissültek is.
Örülünk, ha segíthettünk! Hogy később is segíthessünk ezen a fórumon illetve a Terméktámogatás cikkekkel, lehetőleg hivatalos forgalmazónál vásárolja, de mindenképpen ellenőrizd vásárlás előtt, hogy kapsz-e erre a fórumra belépést biztosító Synology-forum.hu regisztrációs kártyát!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: raidfan » 2015.03.10. 16:54

Rendben, koszonom DS214+ lesz a valasztasom. :)

Utolso kerdes, csak kiancsisagbol: Melyik a 2 lemezes csucsmodell? Megeri-e azt valasztani, otthoni hasznalatra, vagy boven eleg a DS214+ ?

Koszonok mindent!
raidfan

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.10. 15:16

Az „anyagminőségről” nem tudok mit mondani, én nem látom semmi különbséget, mindkettő műanyag és fém. A DS214+ doboza a kétlemezes csúcsmodellével egyezik meg (nincs fióktakaró előlap és zárhatóak a fiókok), míg a DS214play a DS214 dobozát kapta.
A titkosítás az hardveres AES 256-bites titkosítás jelent. Tehát azokat a megosztásokat a NAS-on, amelyik így titkosítottak, a NAS ellopása után sem tudják olvasni a jelszó nélkül. Nem férhetnek hozzá internetről enélkül sem az adataidhoz, ha minden biztonsági ajánlást megfogadsz majd. De ha ellopja valaki a készüléket, akkor csak a titkosított megosztáson lévő tartalom marad elérhetetlen neki, mivel a NAS jelszavát egyszerű resetelni.
Nem fogom helyetted átvállalni a döntést, a fentiek alapján Neked kell kitalálni, mi legyen a választásod :)
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: raidfan » 2015.03.10. 14:42

Amennyiben a fogyasztas "nem szamit", akkor is DS214+ nyer nalad a DS214Play-el szemben?
Anyagminosegben tenyleg jobb a DS214+ ?

Jo, hogy felhoztad a titkositott megosztast. Ez pontosan mit jelent? Ha nem ezt hasznalok, akkor hozzaferhetnek a megosztasomhoz olyanok is, akik nincsenek az adott halozaton?
raidfan

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!