Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vasarlasa

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.10. 14:19

Kevesebbet fogyaszt, kicsit gyorsabban olvashatsz róla gigabiten (bár egy kicsit lassabban írhatsz rá), sokkal gyorsabban, ha titkosított megosztást használsz. Viszont a webszerver válaszideje a DS241play-en jobb. Ezek alapján kellene döntened. SD-kártyát szerintem sosem fogsz beledugni, egy fényképezőgépet pl. egyszerűbb USB-n csatlakoztatni, mint kivenni a kártyát belőle.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: raidfan » 2015.03.10. 14:00

Koszonom szepen a valaszt.

Azt esetleg leirnad, hogy a DS214+ miert jobb valasztas esetemben a Play verziohoz kepest?
Amit en latok, specifikacio alapjan a CPU erosebb a Play-ben, plusz transzkodolo funkciot es SD kartya olvasot tartalmaz.
A + -os verzio tartalmaz netan olyan elonyoket, amik a specifikaciok alapjan nem szembetunoek?
raidfan

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.10. 13:25

Ha jó eséllyel sosem fogsz mobilon videót nézni a NAS-ról (amit transzkódolni is kell), akkor a play verziót nem javaslom, inkább a 214+-t ugyanannyiért. Bár az, hogy kevesebb nem hivatalos alkalmazás érkezhet a play-re, az csak a többi Inteles modellhez képest igaz, mert ez másik architektúra, mint az Atom vagy i3/XENON modelleknél. Hivatalos alkalmazásokban nem gondolom, hogy különbség lesz valaha is.
Ha hosszú távú beruházás és a pénz nem elsődleges, akkor a DS214+-t választanám a 214 ellenében. Tomcat(7) csomag van most is, JBoss meg EZEN poszt szerint nem gond (bár 2012-ben írták a bejegyzést.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: raidfan » 2015.03.10. 11:07

Koszi a gyors valaszt.

Nos igen, tul sokat nem tudok a NAS-okrol, viszont tovabb nem tudom szukiteni az elvarasaimat.

Fokeppen magamnak kell Java szerver meglete a NAS-on, masok nem fognak hozza kapcsolodni.
Fejleszto vagyok, csak en fogok kapcsolodni a Java szerverhez.

Akkor kicsit konkretabb leszek.
2 fele kozott nem tudok donteni, megpedig a DS214+ es a DS214Play.

A DS214+ elvileg anyagminosegben jobb, viszont a Play tud transzkodolni (amit egyelore nem fogok kihasznalni, de sok evre veszem a NAS-t, ki tudja..).

Azt is olvastam, hogy a Play-en kevesebb 3rd party alkalmazas fut, a kulonbozo processzor miatt.
Ezert is irtam, hogy a JBOSS (ez egy Java szerver, hasonloan a Tomcat-hez) futasa alap elvaras.

Tehat a DS214, DS214+ es DS214Play kozott a fentiek alapjan Te mit valasztanal, ha a penzbeli kulonbsegek nem szamitananak?
raidfan

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.03.10. 10:54

raidfan írta:...Ami biztos, hogy Synology-t szeretnek.

Jó, hát eddig persze, hogy egyértelmű a dolog, erre jut minden tájékozott ember :) OK, barkóbázzunk!
– Tehát 2-lemezest szeretnél.
– Azt tárolsz, amit akarsz, ez nem segít választani.
– Ja, erről szól a NAS, mindegyik.
– Bármit futtathatsz a webszer (APACHE) alatt, bár nem tudom mi a JBOSS, de többféle JAVA is mehet.
– Igen, ezért választottad a Synology-t.

Szóval a fentiek alapján semmilyen tanácsot nem tudunk adni. Minden Synology pontosa ugyanazokat a szolgáltatások tudja az egyforma oprendszer miatt (kivéve mondjuk a PLAY modellek videó transzkódolását). Csak az egyik lassabb, a másik gyorsabban. Tudni kellene, hogy a webszervernek majd mennyi kapcsolatot és milyen sebességgel kell kiszolgálnia. Szóval ha nem tudjuk milyen adatmenyiséget és hány felhasználónak kell egyidőben biztosítani, akkor csak olyanokat mondhatok, mint hogy minél drágább modellt veszel, annál gyorsabb lesz, annál később növöd ki. Azt gondolom, ha nem csak magadnak otthon (mondjuk programozáshoz) kell a webszerver, akkor DS214 vagy erősebb lenne a választásom.
Gandalf
Adminisztrátor

Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: raidfan » 2015.03.10. 09:25

Sziasztok,

Eloszor is, orulok, hogy ratalaltam a forumra, jo latni, hogy magyar forumon is ilyen segitokeszek az emberek.

NAS vasarlas elott allok, de nem tudok donteni a konkret termekkel kapcsolatban. Ami biztos, hogy Synology-t szeretnek.
Leirnek nehany dolgot, amely szukseges a szamomra, kerlek benneteket, segitsetek kivalasztani a legmegfelelobbet (vannak kinezett termekeim mar, de szandekosan nem irom le, hogy ne befolyasoljanak benneteket).

- 2 x WD Red 3TB-ot szeretnek RAID 1-be kotni.
- Foleg kepeket es videokat fogok tarolni a lemezeken.
- A tarolt adatokat szeretnem elerni a szamitogepekrol is es telefonrol/tabrol is.
- Szeretnek APACHE es JAVA szervert (JBOSS) futtatni 24 oraban az eszkozon.
- Fontos a stabilitas es a hosszu elettartam.

Koszonom szepen elore is a segitsegeteket.
raidfan

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!