otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Pippin » 2023.06.12. 06:37

Janó írta:Néztem DS923+ és a DS1522+... szimpatikusak, bár nem tudom, hogy a nagyobb megéri e plussz költséget bár nagyobb a memóriája és egy fiókkal több van benne.

Mivel nagy tárhelye nem kell ezt meg is válaszoltad magadnak, a DS923+ elég kell legyen.
RAM-ot/m.2 SSD-t/10GbE-et abba is lehet bővíteni ha szükséges.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: Janó » 2023.06.09. 18:26

A két külön álló HDD-n csak filmek vannak, tehát a bővítő annyira nem szükséges.
A gyors hálózati kapcsolat már igény lehet, bár itthon még nem a legnagyobb netes csomagom van, de ki tudja mit hoz az igény.

Igazából nem a tárhely volt a probléma, mert az kielégítő, hanem a legnagyobb fájó pontom, hogy elkezdték megszüntetni a régebbi alkalmazások támogatását, azaz a frissétések miatt egyes régi szoftverek már nem működtek.....és az utolcsó csepp a pohárban, hogy a joomla 4-et már nem lehett telepíteni, mert PHP 8.X.X-et használ és az én vasamra már nem lehett feltenni.

Néztem DS923+ és a DS1522+... szimpatikusak, bár nem tudom, hogy a nagyobb megéri e plussz költséget bár nagyobb a memóriája és egy fiókkal több van benne.
DS1522+
Janó

HozzászólásSzerző: Pippin » 2023.06.06. 07:53

Janó írta:Most 4 db 6 TB WD red van benne SHR raid-ben, a bővítőben 2 db 4 TB önmagukban.

Tehát nettó 24 TB van most, az elég is vagy kicsit több kéne azért?
Janó írta:A régi nassal nem tudom még mi lesz....nem nagyon akar a környezetem beruházni, gondoltam másik geolokációban biztonsági tárhely lenne.

Ha a NAS megy, a HDD-k épek, akkor ez lenne a jó út, igen.
Janó írta:A virtualizációt szeretném kipróbálni, ezt a mostani vason nem lehet.
Transzkódolás? hmm azt még nem tudom, nem nagyon használtam.
Amit még szeretnék, hogy a PHP 8.x.x fusson rajta.

Akkor az újabb AMD-s procisok közül 6-8 GB RAM-mal jó lehet neked egy.
Még mindig a 8.0-nál tartanak ahogy nézem, kicsit le vannak maradva sajnos.
Janó írta:Röviden ennyi. Probálok kicsit hosszabb távra gondolkodni de reális áron.

Erre a nettó 17 + 7TB felosztásra lenne egy olyan gondolatom, hogy
DS923+ 8GB
2x 18-20 TB HDD (SHR tükörben a fontosabbaknak)
1x 10-20 TB HDD (magában a kevésbé fontosaknak, ha pl. kamerafelvétel megy rá akkor lehet Surveillance sorozatú NAS helyett)
1x 500 GB 2.5" SSD ha sok fényképed is van (Photos a volume1-re rakja az indexet, tehát ezzel kéne telepíteni a DSM-et a többi behelyezése előtt), ha nincs, akkor mehet a M.2 helyre:
2x 250-500GB 2280 PCIe SSD tárhelyként (és marad egy HDD helyed későbbre)
Valamelyik SSD megoldásra mennének a virtuális gépek meg az alkalmazások.
A hálózatod sima 1GbE?
Pippin

HozzászólásSzerző: Janó » 2023.06.05. 20:00

Üdv,

Most 4 db 6 TB WD red van benne SHR raid-ben, a bővítőben 2 db 4 TB önmagukban.
A lemezek életkora kb 3-4 év.
A régi nassal nem tudom még mi lesz....nem nagyon akar a környezetem beruházni, gondoltam másik geolokációban biztonsági tárhely lenne.
A virtualizációt szeretném kipróbálni, ezt a mostani vason nem lehet.
Nem mentek máshová.
Transzkódolás? hmm azt még nem tudom, nem nagyon használtam.
Amit még szeretnék, hogy a PHP 8.x.x fusson rajta.

Röviden ennyi. Probálok kicsit hosszabb távra gondolkodni de reális áron.
DS1522+
Janó

HozzászólásSzerző: Pippin » 2023.06.05. 09:07

Janó írta:Sziasztok,

Nas cserén gondolkodom otthonra/kisirodai felhasználásra, jelenleg DS412+ van és egy DX513 bővítő.
Melyik új készüléket javasolnátok ami az elkövetkező években "nem avul el" :D de még megfizethető áron van.

Fontos lenne tudni:
– a tárhelyigényedet a következő évekre
– mikoriak és mekkorák a lemezeid most és hogy épülnek fel a tömbök
– mi történik a jelenlegi NAS-sal
– docker és/vagy virtuálizálás fut-e rajta majd
– hova mentesz még
– transzkódolás kell-e

Ha nagyobb HDD-kkel kivitelezhető 4 fiókkal, akkor a most megjelent DS423+ nyilvánvalóan, ezt viszont nem tudod majd bővíteni DX517-tel.
Pippin

HozzászólásSzerző: Janó » 2023.06.03. 15:50

Sziasztok,

Nas cserén gondolkodom otthonra/kisirodai felhasználásra, jelenleg DS412+ van és egy DX513 bővítő.
Melyik új készüléket javasolnátok ami az elkövetkező években "nem avul el" :D de még megfizethető áron van.
DS1522+
Janó

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2023.02.20. 08:41

Seemann írta:...Ehhez segítséget találok ugye itt a fórumon?

Külön alfóruma van a témának ITT.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Pippin » 2023.02.20. 08:21

Seemann írta:Megrendeltem a DS220+ -t, köszi a segítséget! Néztem különböző összehasonlításokat, igazad van. Majdnem elcsábultam a DS720+ fele, de aztán győzött a józan ész! :-) A régi NAS-omon is DSM 7-es van. Valahol olvastam egy röpke utalást, hogy a költöztetés nem annyira drámaian nehéz. Ehhez segítséget találok ugye itt a fórumon?

Amennyiben valamelyik hivatalos partnertő rendelted, akkor tartalmaz a csomag egy regisztrációs kártyát és azzal tudsz bent a fórumban kérdezni, illetve olvasni az eddigi kérdésekre adott válaszokat.
Pippin

HozzászólásSzerző: Seemann » 2023.02.19. 15:03

Pippin írta:Még nincsenek meg az utód paraméterei, de ha a DS723+/DS923+ mintáját követi és elveszti a GPU-t és drágább is lesz akkor, nem éri meg rá várni.

Megrendeltem a DS220+ -t, köszi a segítséget! Néztem különböző összehasonlításokat, igazad van. Majdnem elcsábultam a DS720+ fele, de aztán győzött a józan ész! :-) A régi NAS-omon is DSM 7-es van. Valahol olvastam egy röpke utalást, hogy a költöztetés nem annyira drámaian nehéz. Ehhez segítséget találok ugye itt a fórumon?
Seemann

HozzászólásSzerző: Pippin » 2023.02.16. 09:29

Seemann írta:Hát egy héten belül döntésre viszem a dolgot. De ha ez egy kifutó típus, érdemes megvenni? Van utódja? Sokkal drágább? (Mondjuk a paraméterei nekem megfelelnek ...)

Még nincsenek meg az utód paraméterei, de ha a DS723+/DS923+ mintáját követi és elveszti a GPU-t és drágább is lesz akkor, nem éri meg rá várni. A régieket is sokan vennék még mindig.
Ha egyáltalán nem érdekel a transzkódolás, akkor a hosszabb támogatási idő miatt mégis.
Pippin

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!