Synology router

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Synology router

HozzászólásSzerző: Jakotom » 2020.06.03. 19:14

Gandalf írta:Egyébként azt nem értem, otthonra hogyan és milyen eszközökkel lehetne kihasználni a 6-os szabvány sebességét, amikor az AC-hoz sincs megfelelő internet, vagy olyan film, aminek a wifis lejátszása azt igényelné.

Kedves Gandalf!
Köszönöm a választ, részben egyet is értek vele! Azonban, mint említetted még borsosabb árú lesz valószínűleg, így jó pár évre terveznék vele. Jelenleg használt AC-s izom routerem nem bírja az egyre több rácsatlakozó IoT eszközöket, nem beszélve a laptopokról, táblagépekről, telefonokról és NASról! Egyszóval kevés. Ide mesh kell. A Synology már bizonyított nekem a NASsal! A filmek wifin keresztüli tvn való lejátszása amúgy sem jó megoldás, mert az átlag tvk wifi antennája nem képes szakadás nélkül még a fullHD filmeket se vinni! Ez nem is szempont, oda kábel kell!
Jakotom

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.06.03. 15:11

Jakotom írta:...Külföldi oldalakat olvasgatva már lassan jönniük kellene, de semmi konkrét info nincs. Hallott bárki ezzel kapcsolatban bármit?

Nem hallottunk semmit, de ha hallottunk volna, akkor sem lenne publikus az infó. Egyébként azt nem értem, otthonra hogyan és milyen eszközökkel lehetne kihasználni a 6-os szabvány sebességét, amikor az AC-hoz sincs megfelelő internet, vagy olyan film, aminek a wifis lejátszása azt igényelné. Ha lesz egy újabb, gyorsabb szabványt használó router, akkor bizonyosan az még borsosabb árú lesz, nem csak a Synology-nál, de más gyártóknál is. És mire otthon lesz értelme annak, addigra elavulnak. De ne legyen igazam!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Jakotom » 2020.06.03. 13:16

Kedves Fórumozók!

A közel jövőben szeretnék venni synology routereket mesh hálózat kiépítéséhez! A borsos árak miatt azonban az RT2600ac és MR2200ac wifi 6 szabványú utódait szeretném! Külföldi oldalakat olvasgatva már lassan jönniük kellene, de semmi konkrét info nincs. Hallott bárki ezzel kapcsolatban bármit?
Jakotom

HozzászólásSzerző: Luip » 2020.01.08. 12:07

korrekt hozzászólás, köszönöm
Luip

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.01.08. 09:51

Luip írta:Szóval akkor szerinted, minden mostani routernél egyforma a hatótáv...

A sugárzás teljesítménye van maximalizálva, és alapvetően ettől függ a hatótáv. Emellett sok egyéb szolgáltatás van, ami segíthet (pl. beamforming) a jobb hatótávban, ha a router tudja. Meg persze az antennák mennyisége, mérete, minősége. Ráadásul lehet egy routerrel egy adott pontban kisebb a térerő, mint egy másikkal, miközben mégis nagyobb adatátviteli sebességgel működik. Annak önmagában nincs jelentősége, hogy mi az a távolság, amikor megszakad a kapcsolat már, csak az fontos, milyen távol tudom nekem megfelelő sebességgel használni a wifi kapcsolatot. Ez meg nem egyenesen arányos a rádiójel erősségével, szóval csak összehasonlító teszteket érdemes keresni, nem egy routerhez rendelt számadatot.
Semmilyen módon nem tudod összehozni a két különböző routert mesh hálózathoz. Ha lehet access pointként használni a TP-Linket, akkor max. azt be tudod állítani, hogy az is hozzon létre egy wifit távolabb, miközben etherneten kapcsolódik az RT2600ac-hoz. De inkább TP-Link gyártmányú range extendereket vennék a meglévő TP-Link mellé, bár mesh hálózat (annak előnyeivel) akkor sem lesz, de azonos néven működő több hálózat igen. Vagy ahogy írtam, RT2600ac és MR2200ac (utóbbiból tetszőleges számú), ha a mesh hálózat előnyei kellenek.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Luip » 2020.01.07. 20:37

Nyílt téren lévő négyzetméterre gondoltam, csak így lehetne hasonlítani őket,házon belül már sok mindentől függ. Olvastam vhol, hogy az 1900as tud 265nm-t. Szóval akkor szerinted, minden mostani routernél egyforma a hatótáv?
Pont azért gondolkodtam el új vásárlásán, mert a mostani tplink c7-esnél kevesellem a hatósugarat, azt gondoltam ez a 2600as, ennyi pénzért, csak többet tud. Össze lehetne hozni a kettőt, ha vennék egy 2600ast tplink c7 mellé, hatótáv növelés céljából? mesh hálózatot, vagy mifenét?

Gandalf írta:
Luip írta:Mekkora a 2600-as router hatótávja?

Hét. De komolyra fordítva, nem lehet egy ilyen kérdésre válaszolni. Ez a falaktól, azok anyagától, a kliens eszközöktől is függ. Adott a teljesítmény, amivel az EU-n belül lehet sugározni, így ez kb. minden mostani routernél egyforma, azaz jelentős eltérés egyazon beltérben nem lehet köztük. Itt 4 külső antenna segít a jobb jelátvitelben. Ha mindez kevés, az MR2200ac-val, mint range extenderekkel mesh hálózat építhető ki.
Luip

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.01.07. 13:24

Luip írta:Mekkora a 2600-as router hatótávja?

Hét. De komolyra fordítva, nem lehet egy ilyen kérdésre válaszolni. Ez a falaktól, azok anyagától, a kliens eszközöktől is függ. Adott a teljesítmény, amivel az EU-n belül lehet sugározni, így ez kb. minden mostani routernél egyforma, azaz jelentős eltérés egyazon beltérben nem lehet köztük. Itt 4 külső antenna segít a jobb jelátvitelben. Ha mindez kevés, az MR2200ac-val, mint range extenderekkel mesh hálózat építhető ki.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Luip » 2020.01.07. 12:35

Mekkora a 2600-as router hatótávja?
Luip

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.10.08. 13:22

robs666 írta:Láttam hogy a 2600-as routerben támogatják a wpa3-at.Várható lesz az rt1900 esetében is?

Az RT1900ac már nem kapható, megszűnt. Az utódja tudni fogja a WPA3-at is.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: robs666 » 2018.10.08. 12:21

Láttam hogy a 2600-as routerben támogatják a wpa3-at.Várható lesz az rt1900 esetében is?
robs666

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!