Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.
Szerző: Gandalf » 2016.12.19. 18:26
hellsing írta:...a NAS képes-e a három üres és egy adattal teli merevlemezből felépíteni a RAID 5-öt
Nem. A 3 üres lemezből csinálsz majd egy RAID5-ös (SHR) tömböt. A negyedik lemezt meg mondjuk USB-n a NAS-hoz kötöd, és átmásolod majd a belső lemezekre a tartalmát, utána meg hozzáadod a negyedik lemezt a belső háromhoz (bár ez ráér akkor, ha szükség is van már annak a plusz kapacitására).
Synology-forum.hu adminisztrátor
-

Gandalf
- Adminisztrátor
-
-
Szerző: hellsing » 2016.12.19. 17:09
Üdv Mindenkinek!
Én igazából már eldöntöttem, hogy egy DS416play tulaja leszek, meg is rendeltem 3db 3TB-os WD Reddel. A negyedik 3TB-os WDR máshonnan érkezik, tele adattal.
A kérdés az (csak hogy tudjam: mire készüljek), hogy a RAID felépítésénél a NAS képes-e a három üres és egy adattal teli merevlemezből felépíteni a RAID 5-öt, vagy külső gépbe kerüljön az adat, 4 üres HDD-ből épüljön a RAID, aztán idétlen időkön át másolódjon az adat a PC-ből a NAS-ra?
-
hellsing
-
Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!