NAS-t iskolába

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: NAS-t iskolába

HozzászólásSzerző: Menő Manó » 2020.10.09. 09:32

Pippin írta:
Menő Manó írta:Google Drive fiókokból többet is képes menteni vagy csak egyet?

Többet is, de a maximumra nem találtam információt. Ami ide kell 10-es nagyságrend azzal nem szabad gond legyen.

OK!

Megpróbálunk pénzt szerezni a 720+ ra. Az működhet, hogy a 2GB-osat vesszük meg, mert az olcsóbb és az SSD-t utólag bővítjük 6Gb-ra?
Menő Manó

HozzászólásSzerző: Pippin » 2020.10.09. 09:25

Menő Manó írta:Google Drive fiókokból többet is képes menteni vagy csak egyet?

Többet is, de a maximumra nem találtam információt. Ami ide kell 10-es nagyságrend azzal nem szabad gond legyen.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: Menő Manó » 2020.10.09. 09:06

Pippin írta:Megnéztem, a gyerek (általános iskolás) classroom-os azonosítójával minden gond nélkül tudtam a Drive tartalmát Cloud Sync-be szinkronizálni.
Azt nem tudom, hogy ez központilag hogy oldható meg, hisz a jelszó cserélődhet, nem?

Ez nagy segítség, köszönöm szépen!
Első körben a dolgozói fiókok szinkronizálását szeretnénk megoldani.
A jelszó csere problémakörét át kell gondolni, ez tény.
De előbb nyerjük meg a pénzt a beszerzésre!
Menő Manó

HozzászólásSzerző: Pippin » 2020.10.09. 08:53

Megnéztem, a gyerek (általános iskolás) classroom-os azonosítójával minden gond nélkül tudtam a Drive tartalmát Cloud Sync-be szinkronizálni.
Azt nem tudom, hogy ez központilag hogy oldható meg, hisz a jelszó cserélődhet, nem?
Pippin

HozzászólásSzerző: Menő Manó » 2020.10.09. 08:52

> Ezt nem venném külön eszközbe, a DS220+ simán elég ehhez a funkcióhoz is.

Én is egyben gondoltam, főleg, hogy a keretbe ez a NAS is éppen csak, hogy belefér, a HDD-khez még keresni kell más forrást.

> Ha úgy viselkedik mint a Google Drive for Work akkor igen, de ezt ki kéne próbálni persze.

Hát, ez az. Tegnap értesültünk egy pályázati lehetőségről, aminek ma van a beadási határideje... Esélytelen a próba.
Menő Manó

HozzászólásSzerző: Menő Manó » 2020.10.09. 08:42

Köszönöm, a DS220+ volt az egyik jelöltem, ehhez vártam megerősítést.
Google Drive fiókokból többet is képes menteni vagy csak egyet?

> A helyi háló gigabites?

Igen.

> Az még fontos, hogy ez így önmagában nem elégséges mentés,

Igen, ezzel tisztában vagyok. A távoli jövőben majd talán lesz egy offiste NAS, addig marad az USB-s HDD. :-(
Menő Manó

HozzászólásSzerző: Pippin » 2020.10.09. 08:12

Menő Manó írta:1. Az info teremben használt 15 db diák gép kiszolgálásához is kellene a fájl szerver.

Ezt nem venném külön eszközbe, a DS220+ simán elég ehhez a funkcióhoz is.
Esetleg megfontolandó lenne ennyi usernél már az SSD cache, ehhez viszont a DS720+ kéne.
Menő Manó írta:2. A Cloud Sync együttműködik Google Suite for Education keretében igénybe vett Google Drive fiókokkal?

Ha úgy viselkedik mint a Google Drive for Work akkor igen, de ezt ki kéne próbálni persze.
Pippin

HozzászólásSzerző: Pippin » 2020.10.09. 08:04

Menő Manó írta:az alábbi feladatokra gondolom elegendő a 2 lemezes verzió

Ha 4–6 TB kapacitás elég akkor igen. Ezt nektek kell kiszámolni, a most meglévő adatokra nyilván rá kell számolni a következő évek gyarapodását. Ez lesz ugye tükrözve tehát 2 HDD árával számolj.

A felsorolt funkciókkal elbír a legkisebb DS220j is, de én a DS220+-t céloznám be ha belefér a keretbe és lesz VPN is és/vagy a közösen szerkeszthető dokumentumokat a NAS-ban futó Office kezeli majd.

A helyi háló gigabites?

Az még fontos, hogy ez így önmagában nem elégséges mentés, tehát minimum az eredeti helyén maradjon meg minden. De a nagyon fontosakról tennék egy offline-t (mondjuk havi frissítéssel) a széfbe is egy USB-s HDD-n (mint költséghatékony megoldás, az igazi egy offsite másik NAS, vagy felhő lenne persze).
Pippin

HozzászólásSzerző: Menő Manó » 2020.10.09. 08:03

Még két dolog jutott eszembe:
1. Az info teremben használt 15 db diák gép kiszolgálásához is kellene a fájl szerver.
2. A Cloud Sync együttműködik Google Suite for Education keretében igénybe vett Google Drive fiókokkal?
Menő Manó

NAS-t iskolába

HozzászólásSzerző: Menő Manó » 2020.10.08. 22:31

Kedves Fórumozók!

Azt már tudom, hogy Synology-t szeretnék, az alábbi feladatokra gondolom elegendő a 2 lemezes verzió, de a konkrét típus kiválasztásában szeretnék segítséget kérni.
Amire használnánk:
- tanári szoba és a vezetői iroda gépeihez fájlszervernek (jelenleg 6 db asztali gép, 3 db laptop, tanári szoba 2-3 db asztali géppel bővülhet),
- a vezetőknél (3 fő) távoli hozzáférésre is szükség lehet,
- az adminisztrátori irodák és a könyvtár stb. gépeihez biztonsági mentésre (6 db asztali gép),
- jellemzően MS Office és pdf dokumentumokkal dolgozunk,
- a levelezésünk és a honlapunk fotóalbumának archívumait is a beszerzendő eszközre költöztetnénk.

Hosszú távra tervezünk, ki tudja mikor lesz legközelebb pénz bővítésre / cserére.
Merevlemezből (4/6TB) a WD RED megfelelő a fenti igényekhez?

Köszönettel várom a válaszokat!
Menő Manó

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!