DS720+ elönyök?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS720+ elönyök?

HozzászólásSzerző: hubi71 » 2020.12.06. 22:00

Köszönöm a segítséget.
hubi71

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.12.06. 20:13

hubi71 írta:Amiért a "lassú" hdd-ket szeretem az kifejezetten hosszú élettartam és kevésbé termel hőt...

A WD Red és a Seagate IronWolf lemezek meg kifejezetten NAS-ba készültek, a RAID-es környezetet (pl. lemezek nem egyszerre történő felpörgetése, tolerancia a szektorhibák javítása során) jobban kezelik. Ráadásul a fordulatszámuk ezeknek is változhat, így nem termel több hőt szerintem, csak ha szükség van éppen a sebességre.
Nem gondolom, hogy irodába 6 kliens miatt lenne értelme az SSD cache-nek. A mostani NAS-odnál sem a lemez miatt lassú, hanem a processzor miatt.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hubi71 » 2020.12.06. 14:12

Amiért a "lassú" hdd-ket szeretem az kifejezetten hosszú élettartam és kevésbé termel hőt.
Ezért gondoltam a lassú vinyó ssd párosítást.
Amennyiben nem tartod célravezetőnek elfogadom a tanácsod.
Alkalmazás az normál irodai alkalmazások csak file szerverként használva 6 klienssel, és Moments alkalmazás 5-8 telefonnal.
A mostani Nas DS216se amibe hiába van WD red sajna lassú az elérése és kínos másodperceket kell várni rá. :-)
hubi71

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.12.05. 19:24

hubi71 írta:...2 db 3,5 hdd raknék bele kifejezetten lassúakat (Wd Purple)...

Ezt miért tennéd? NVR-be való a Purple lemez, a firmware-je is ahhoz van optimalizálva. Red-et, ha már WD kell, de inkább Seagate Ironwolf-ot javasolnánk. Lassú lemezt veszel, és költesz SSD cache-re? Ezt nem látom nagyon jó ötletnek, így válaszaim:
– Nincs.
– Nem érdemes, illetve kezd el használni, és ha lassú lesz, valamint sok apró fájllal dolgozol, akkor majd megpróbálhatod. Nem írod, mire használnád, de pl. otthoni környezetben kb. nincs olyan feladat, ami miatt érdemes SSD cache-t használni.
– Csakis amit a gyártó ajánl ITT (nézd meg a lenyitható fület a sor végén).
– RAID-ben lesz csak írási cache, egyébként csak az olvasási műveletekben segít.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DS720+ elönyök?

HozzászólásSzerző: hubi71 » 2020.12.05. 15:48

DS720+ vásárlás előtt vagyok.
2 db 3,5 hdd raknék bele kifejezetten lassúakat (Wd Purple)
Ezért esett erre a típusra a választásom a M.2 SSD-foglalatnak köszönhetően gyorsabbá tudnám tenni a lemez műveleteket.
A kérdéseim ebből adódnak:
- igazam van a választással kapcsolatban?
- mekkora ssd-t célszerű belerakni
- milyen típust ajánlott?
- ebből is érdemes 2 darabot ezt is lehet Raid be rakni?
hubi71

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!