adatmigrálás DLINK NAS-ról Synology-ra

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: adatmigrálás DLINK NAS-ról Synology-ra

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.03.03. 08:53

pofagyalu írta:...Nem tudom, hogy ennek a titkolózásnak mi az értelme de ha az, hogy nem jár az ingyen segítség csak a regisztrált termékek tulajdonosainak akkor azt sem bánom csak ezt miért nem lehet egyenesen leírni?...

Kedves Pofagyalu! Amint regisztráltál terméket, hozzáférsz minden segítségünkhöz. Addig csak itt a vásárlás előtti kérdések topikjában tudunk segíteni a megfelelő NAS kiválasztásában, semmi többen. Mindössze a vásárlás előtti kérdések topik moderált, a termékregisztrációval rendelkező 10+ ezer ember az összes topikban bármikor kérdezhet moderálás nélkül is. Erről szól a regisztrációs kártya. Enélkül nem tudunk segíteni, és nem mondunk el részletesebb megoldásokat, hiszen ez a vevőinknek járó szolgáltatás. A vevők meg is kapják, amint használták regisztrációs kártyájukat. Ha nincs ilyen nekik, akkor nem a mi vevőink.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pofagyalu » 2022.03.02. 20:20

Kedves adminisztrátor. Eléggé fő a fejem, hogy miként lesz ez a helyzet megoldva úgy, hogy ne okozzon nekem plusz költségeket és őszintén szólva eddig a poénkodás mellett semmilyen hasznos információt nem kaptam így azt sem értem igazán, hogy miért írta ezt:

"ha még lesz kérdésed!"

Nem tudom, hogy ennek a titkolózásnak mi az értelme de ha az, hogy nem jár az ingyen segítség csak a regisztrált termékek tulajdonosainak akkor azt sem bánom csak ezt miért nem lehet egyenesen leírni? Ez a fórum önnek így nagyon kényelmes, hogy a hozzászólásaim csak engedélyezés után jelennek meg így aztán nem kell attól tartani, hogy a külvilág láthassa milyen segítőkészek a Synology fórumon. Köszönöm szépen az eddigi támogatást, úgy döntöttem, hogy megoldom a helyzetet más módon. Minden jót kívánok.
pofagyalu

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.03.02. 15:23

pofagyalu írta:Szeretném minél előbb látni az adataimat az új NAS-n, előzetesen kell készülnöm bármivel?.

Nem kell holnapig semmivel készülni, max. porszívózás, pezsgő behűtése :) Folytassuk bent a fórumon holnap (miután regisztráltad a terméket), ha még lesz kérdésed!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pofagyalu » 2022.03.02. 12:39

Nos megrendeltem és holnap jön a csomag. Szeretném minél előbb látni az adataimat az új NAS-n, előzetesen kell készülnöm bármivel? Van esetleg egy vázlatos útmutató arról, hogy mit milyen sorrendben csináljak? Előre is köszönöm.
pofagyalu

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.02.21. 09:17

pofagyalu írta:...és helyi hálózatra van csatlakoztatva tehát nem közvetlenül a számítógépemhez...

Igen, ezért hívják NAS-nak, mert hálózaton csatlakozik :) Segítünk az átköltözésben itt a fórumon, ha meglesz a NAS. De két NAS egymás között is megoldja, ha a terved szerint 1 lemezt már átraksz a Synology-ba. Adunk hozzá részletes segítséget.
Gandalf
Adminisztrátor

adatmigrálás DLINK NAS-ról Synology-ra

HozzászólásSzerző: pofagyalu » 2022.02.21. 06:52

Sziasztok!

D-LINK DNS-320 NAS-omat cserélném Snyology Ds 220j-re. A régiben 2 db 3TB-os merevlemez van RAID-1 konfigurációban és helyi hálózatra van csatlakoztatva tehát nem közvetlenül a számítógépemhez.
A régi NASon valamilyen ext filerendszer van de ahogy olvasom gondolom a Synology rendszere ezzel nem tud mit kezdeni.

1. kérdés: miként lehet a régiről az adatokat átmásolni az újra úgy, hogy nincs más tárhelyem ahova ideiglenesen mindent kimentenék, sem barátom aki kölcsön tudna adni egy külső merevlemezt sem új HDD-t nem szeretnék vásárolni?
Működhet a lenti folyamat?
- a régiből kiveszem az egyik HDD-t
- ez bekerül a Synology-ba és ott formáznám majd indítanám a rendszert
- a párját csatolnám valamilyen szoftverrel a Windows 10-et használó asztali gépembe
- mindent átmásolnék a gépről a NAS-ra hálózaton? keresztül
- végül a második lemez is bekerülve a NAS-ba ahol fel lehetne építeni az új RAID-1 konfigot

2. kérdés: van esetleg a Synology-nak erre egy jó leírása/munkafolyamata?

Köszönöm.
pofagyalu

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!