USB Station 2 vásárlás

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: USB Station 2 vásárlás

HozzászólásSzerző: andrew-andrew » 2012.05.16. 07:50

Gandalf írta:Persze, FTP-szerver van az USB Station 2-ben is, csak nem valami elegáns dolog, hogy videó helyett néhány állóképed lesz csak rögzítve.

Ez tény de egyenlőre erre van keret. :(
A másiknál a külön licens vásárlás nagyon drágává tenné.
andrew-andrew

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.05.15. 14:56

Persze, FTP-szerver van az USB Station 2-ben is, csak nem valami elegáns dolog, hogy videó helyett néhány állóképed lesz csak rögzítve.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: andrew-andrew » 2012.05.15. 13:03

Gandalf írta:Elnézést a lassú válaszért!
1. Az USB Station 2-n nincs Surveillance Station, ahogy az adatlapján is láthatod, így a kamerákról nem lehet beszélni.
2. Mint 1.
3. Igen, ennek nincs akadálya.
A három IP-kamerához – bármelyik DiskStation-t is választanád – kel még venned két kameralicensz-t, így semmiképpen sem lesz olcsó a dolog. Csodák nincsenek, egy 20 ezres eszköz nem vált ki egy 100 ezer fölötti NVR-t.
Egy lehetőség még marad, bár nem valami profi. Olyan kamerákkal (pl. Y-cam), melyek képesek SMB megosztásra menteni, működik a felvétel, a kamerán beállítható mozgásérzékelés szerint. Neten keresztül szerintem nem tud viszont egy ilyen kamera sem SMB-n menteni. Szerintem ismerkedj még kicsit a Synology-k szolgáltatásaival, nem tudom elképzelni, hogy másra nem lenne szükséged, csak a videórögzítésre. Viszont ha az adatbiztonság, fájlszerver, letöltőkliens, PhotStation, DLNA-szerver stb. is jól jönne, akkor egy DiskStation-re már nem fogod sajnálni a pénzt.

Köszönöm a választ.
Elsődleges a videórögzítés.
Az még lehet megoldás, hogy fotót is tud feltölteni (FTP szerverre) a kamera, annak a rögzítésére viszont gondolom jó lenne ez a termék?
A többi nem fontos számomra (egyenlőre).
Kicsit még nézelődök azért! :)
üdv
Andrew
andrew-andrew

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.05.11. 21:37

Elnézést a lassú válaszért!
1. Az USB Station 2-n nincs Surveillance Station, ahogy az adatlapján is láthatod, így a kamerákról nem lehet beszélni.
2. Mint 1.
3. Igen, ennek nincs akadálya.
A három IP-kamerához – bármelyik DiskStation-t is választanád – kel még venned két kameralicensz-t, így semmiképpen sem lesz olcsó a dolog. Csodák nincsenek, egy 20 ezres eszköz nem vált ki egy 100 ezer fölötti NVR-t.
Egy lehetőség még marad, bár nem valami profi. Olyan kamerákkal (pl. Y-cam), melyek képesek SMB megosztásra menteni, működik a felvétel, a kamerán beállítható mozgásérzékelés szerint. Neten keresztül szerintem nem tud viszont egy ilyen kamera sem SMB-n menteni. Szerintem ismerkedj még kicsit a Synology-k szolgáltatásaival, nem tudom elképzelni, hogy másra nem lenne szükséged, csak a videórögzítésre. Viszont ha az adatbiztonság, fájlszerver, letöltőkliens, PhotStation, DLNA-szerver stb. is jól jönne, akkor egy DiskStation-re már nem fogod sajnálni a pénzt.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: andrew-andrew » 2012.05.04. 13:28

Hello!

Egy USB Station 2-s vásárlásán gondolkodom, már ha megfelel arra amire használni akarom. :)
1. Adott egy magánház amit 3 IP kamera figyel, a rögzítés jelenleg egy otthon működő PC-re történik iSPY progival.
Mivel a kamerák tudják az FTP-re feltöltést arra gondoltam, megszüntetem az otthoni PC-t és egy ilyen gépre menteném a felvételeket.
Jó ez az elgondolás?
2. Van egy másik városban lévő bolt ahol szintén megy egy IP kamera, ami szintén az otthoni PC-re ment.
Gondolom ezzel a készülékkel a távoli kamera rögzítése is megoldható?
3. Van pár film / zene / fotó amit egy másik meghajtón tartok és a kamera gépről nézek média player-rel.
Ugye ezzel is elbír?
Láttam van komolyabb cucc, de nem igen akarok többet rákölteni, ezért gondoltam erre a gépre.
Jó az elgondolás?
Előre is köszönöm a választ.
andrew-andrew

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.01.13. 16:38

A wifi miatt nem lesz különbség, vacak lassú lesz minden, nem fogsz 720p-s videókat sem lejátszani (legfeljebb nagyon keveset a kisebb bitsebességűek közül). Nem működhet a DS110j belső lemez nélkül, ahogy más DiskStation sem.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: VGyke » 2012.01.11. 20:58

1. DS110j és 2. USB Station 2 vásárlás között hezitálok. Nem tudok dönteni.
Ha 1 vagy 2 típus Dir-655 routerre csatlakozik, a routeren lévő eszközök (PC, laptop, média lejátszó, TV, telefonok) kizárólag "n" wifi hálózaton csatlakoznak, akkor van-e sebbességbeli különbség 1-2 között:
* Média Streaming esetében (divx, 720p,1080i-p mkv lejátszás) alatt,
* Klasszikus PC-NAS adatmentés-visszatöltés alatt,
* max. 40/20 internet kapcsolatnál pl. FTP, torrent, stb. letöltésnél?
(nem biztos hogy ebben az átviteli láncban a leggyengébb láncszem a 2. jelöltem, a szintén gyenge láncszemnek tekinthető USB-HDD átvitellel) :roll:

Másik kérdésem nem ide tartozna, de hát ha kapok választ. 1. DS110j típus tud üzemelni belső (3.5", 2.5") HDD nélkül úgy, hogy csak külső USB-HDD dugok rá? Hasonlóan mint a 2. kisebbik testvére?
VGyke

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.09.12. 19:27

Én a DS110j-t venném a helyedben. Lehet hogy nem tudod most még, hogy szükséged van-e pl. a videómegfigyelő rendszerre, de ha NAS-t kezdesz használni, előbb-utóbb kedvet kapsz mindenhez, amit csak lehet. A tévés médialejátszásról meg leszoksz majd (ha egyre több akadozós MKV-val találkozol, HD-s hangot akarsz majd halgatni, Blu-ray iso-t indítani, stb). Akkor meg jobban tudod majd a NAS-t használni egy lejátszóval, már csak az NFS miatt is.
Köszi, amit a supportról mondtál! Könnyű a helyzetünk, mert más márkáknak gyakorlatilag semmilyen magyar terméktámogatása sincs, vedd meg és boldogulj velük, ahogy tudsz – gondolják. Gondolom.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kokixy » 2011.09.12. 18:57

Köszönöm a megnyugtató infókat. Ezek ismeretében már teljesen biztos, hogy beruházok egy ilyen kütyübe (vagy a DS110j-be, majd áttanulmányozom a leírásokat és a teszteket, hogy szoftveresen mivel tud többet és hogy van-e szükségem arra a többletre). A TV-n amúgy szépen mennek az MKV-k, persze az nálam nem wifin kapja az adatot, hanem kábelen, iOS-re pedig létezik DLNA lejátszó (pl. AirPlayer), bár az néha elég furán működik, időnként beszaggat, elcsúszik a hang és a kép, tekerni nem mindig enged (ha mégis, akkor meg vagy még nagyobb lesz a csúszás, vagy simán lefagy), nemhogy MKV-nál, még egyes AVI-knál is, és tartok tőle, hogy ez a Synology-val sem fog megoldódni, de sebaj. Ha már nem kell ide-oda dugdosnom a winchestereket a TV és a gép között, illetve nem kell éjjel-nappal mennie a gépnek a letöltéshez, az is nagy eredmény számomra.
Nem nyalizásból, de elismerésem, első osztályú a Synology support. ;)
Mégegyszer köszi.
kokixy

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.09.12. 14:16

Az valami babona, hogy 1 torrentnél többtől belassul, meg hogy nem tölt felfelé. Amit a DS110j nyújt sebességbne, kb. azt tudja az USB Station 2 is. Azt nem tudom, hogy fogsz iPad-en, meg iPhone-on filmet nézni a NAS-ról (hacsak nincs valami DLNA szerverről lejátszó programot iOS-re, illetve állítólag létezik valami Sambán keresztül lejátszani tudó progrma is), de MKV-t garantáltan sehogy. Már csak a wifi miatt se igen. 20 torrent futhat egyidőben a Synology Download Station-ben.
Meg nem fog feküdni a terheléstől, csak természetesen megoszlik az erőforrás. De a torrentezés és filmlejátszás nem okoz gondot, a másolás meg értelemszerűen lassabb annyival kb. mint amennyi a filmhez szükséges sávszélesség. A DS110j annyival tud többet, amennyivel a szoftvere okosabb, illetve arra telepíthető számos egyéb program (QPKG). Hardveresen nem erősebb, ahogy Te is írod.
Gandalf
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!