Alkalmazások futtatása NAS-on tárolt adatokon

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Alkalmazások futtatása NAS-on tárolt adatokon

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.11.22. 14:02

Steady74 írta: ezért gondoltam arra, hogy pl. Total Commanderrel, mondjuk telefonról megoldom a kicsomagolást

Ez nem túl jó megoldás, mert ilyenkor egyrészt a telefon processzorát használod, másrészt duplán át kell másolnia a mobilnak az adatokat!
Én Androidon úgy használom, hogy SSH-n bejelentkezek (ConnectBot), és CLI-ben indítom el a kicsomagolást. Kétbetűs a script neve, így még sokat sem kell gépelni :)
Ez így jól működik.

Esetleg az automatikus kicsomagolás is megoldható scripttel.
IRO

HozzászólásSzerző: Steady74 » 2012.11.22. 13:45

Gandalf írta:Ha van a lejátszóban Cinavia, akkor nem mehet a lejátszás fájlból sem. Sőt, még egy MP3 számot sem fog lejátszani, ami ilyen védett lemezről származik, lásd ITT pl. Azt gondolom nagy ballépés Cinavia-s lejátszót venni, ha nem csak gyári Blu-ray-ekhez kell, hanem médiafájlokhoz is.

Értem. Akkor milyen hálózati médialejátszót érdemes venni, ami megfelelne az igényeimnek? A 3D-t is kell tudnia. Dune még nincs piacon, nem olvastam róla, hogy mikor jönne, popiról is ua. a helyzet.
Steady74

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.11.22. 13:12

Ha van a lejátszóban Cinavia, akkor nem mehet a lejátszás fájlból sem. Sőt, még egy MP3 számot sem fog lejátszani, ami ilyen védett lemezről származik, lásd ITT pl. Azt gondolom nagy ballépés Cinavia-s lejátszót venni, ha nem csak gyári Blu-ray-ekhez kell, hanem médiafájlokhoz is.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Steady74 » 2012.11.22. 12:35

Gandalf írta:Mi az a win/android? Android, vagy Windows Mobile alól a DS File alkalmazással igen. Windows alól persze, bármely böngészőben pl., vagy hálózati lemezként mountolva egy megosztást. Becsomagolás/kicsomagolás jelenleg nem lehetséges mobilról, hacsak nem lépsz be a normál webböngésző felületen. ISO fájlokat (Blu-ray-t is) fel lehet mountolni, és utána meg lehet osztani őket. Tehát a bennük lévő tartalom SMB-n, AFP-n és NFS-en elérhetővé tehető. De pl. ha okostévével akarod lejátszani (gondolom, mivel különben médialejátszóknak nem okoz gondot a BD ISO), akkor az ugye csak DLNA-n keresztül látja NAS-t. Azt most nem tudom (de nem valószínű), hogy egy, a NAS-on felmountolt ISO-t meg lehetne adni, hogy a DLNA-szerver indexelje. Ha mégis megadható, akkor mennie kell a tévével is. Ha fontos, holnap ki tudom próbálni, de egy rendes médialejátszó megoldaná ezt is, és még számos problémát, amivel találkozni fogsz, ha a tvéve akarod kiváltatni a lejátszót.

Köszönöm a gyors választ!

A win/andorid jelentése a windows és/vagy android rendszerből történő műveleteket (ki-és becsomagolás) jelenté. Elég sok letöltött anyag tömörítve "érkezik", ezért gondoltam arra, hogy pl. Total Commanderrel, mondjuk telefonról megoldom a kicsomagolást, utána pedig már a médialejátszó lejátssza. És itt kapcsolódik a BD ISO is, a benne lévő file-ok "kicsomagolásának" kérdése:
OPPO BDP-103-as lejátszót tervezek venni karácsony előtt, és azok a BD iso file-okat direktben nem játsszák le a cinavia védelem miatt. A mountolás sajnos nem tudom mennyire megoldás, az említett lejátszó egyik tulajdnosa szerint kizárólag a BD könyvtászerkezetét játssza le a médialejásztó.

Tisztelet: Steady
Steady74

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.11.21. 23:44

Mi az a win/android? Android, vagy Windows Mobile alól a DS File alkalmazással igen. Windows alól persze, bármely böngészőben pl., vagy hálózati lemezként mountolva egy megosztást. Becsomagolás/kicsomagolás jelenleg nem lehetséges mobilról, hacsak nem lépsz be a normál webböngésző felületen. ISO fájlokat (Blu-ray-t is) fel lehet mountolni, és utána meg lehet osztani őket. Tehát a bennük lévő tartalom SMB-n, AFP-n és NFS-en elérhetővé tehető. De pl. ha okostévével akarod lejátszani (gondolom, mivel különben médialejátszóknak nem okoz gondot a BD ISO), akkor az ugye csak DLNA-n keresztül látja NAS-t. Azt most nem tudom (de nem valószínű), hogy egy, a NAS-on felmountolt ISO-t meg lehetne adni, hogy a DLNA-szerver indexelje. Ha mégis megadható, akkor mennie kell a tévével is. Ha fontos, holnap ki tudom próbálni, de egy rendes médialejátszó megoldaná ezt is, és még számos problémát, amivel találkozni fogsz, ha a tvéve akarod kiváltatni a lejátszót.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Alkalmazások futtatása NAS-on tárolt adatokon

HozzászólásSzerző: Steady74 » 2012.11.21. 23:11

Sziasztok,

Azt szeretném megtudni, hogy win/andoid alól elérve a NAS-t tudok-e műveleteket végezni az ott lévő file-okon? Becsomagolás, kicsomagolás elsősorban. Illetve az is szeretném megtudni, hogy BD ISO file kibontását is el tudom-e végezni úgy, hogy aztán lite módban le tudjam játszani a NAS-on lévő filmeket.

Tisztelettel köszönöm a válaszokat.
Steady74

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!