DS213 vs DS 713+

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS213 vs DS 713+

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.12.20. 11:45

casto írta:Abban nincs videókártya...

Ezért mondom. De ha több tízezer forintosat veszel bele, akkor is messze leszel még egy jobb médialejátszó képminőségétől, nem is beszélve az áramfogyasztásról és a kezelhetőségről. Ja, meg HD-s hangok pl...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: casto » 2012.12.20. 10:43

Gandalf írta:Nem mondod, hogy az abban lévő videókártyával moziznál otthon? Mikori tévéd van, hogy nem érdemel jobbat? Illetve a nappalidban működne a szerver több lemezzel „zörögve”?

Abban nincs videókártya ;)
Bele kell(ett) volna tenni egyet.
Amúgy amerikai konyhánk van és a hűtőnél egy microserver sem zörög jobban :lol:

De mindegy, ez már a múlt, Synology lesz, csak dönteni kell még ma, hogy melyik! :P
casto

HozzászólásSzerző: casto » 2012.12.20. 10:41

Köszi, ez hasznos volt, főleg a kinti fórumok áttekintése!
Transzkódolás nélkül nincs sok értelme a plex-nek, hiszen pont az a lényeg, hogy a "buta" LG tv-m, ami nem ismeri fel a pana kamerám által készített MTS formátumú fileokat, transzkódolva kapja meg az adatokat, hogy le tudja játszani. Ez alapján, tehát a 713+ kellene.

Viszont a fórumokon azt olvastam, hogy még ezzel a core duo procival sem tudja lejátszani az 1080p filmeket akadás mentesen, gondolom nem is annyira a proci, mint inkább az 1Gb memória miatt (persze ez csak feltételezés). Erről nincs itthon tapasztalata valakinek? Csak mert ha igaz és mindenki azt mondja, hogy (ezen kívül) minden otthoni célnak elegendő az ARM proci és az 512MB ram, akkor nem költök feleslegesen a 713+-ra, hanem a különbözetből építek egy htpc-t, vagy veszek egy popcornt...

Köszönöm! :D
casto

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.12.20. 09:50

casto írta:...Persze, a HP-t már kilőttem, azt csak azért gondoltam, mert HTPC funkciót is tudtam volna adni neki, de ez más téma...

Nem mondod, hogy az abban lévő videókártyával moziznál otthon? Mikori tévéd van, hogy nem érdemel jobbat? Illetve a nappalidban működne a szerver több lemezzel „zörögve”?
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.12.19. 20:32

casto írta:Utolsó kérdés, akkor a Plex tényleg megy már a DS213-on is? Csak mert itt azt írja, hogy csak az intel procisokra van:
http://synology.hu/?oldal=hirek&id=56
ebben a listában pedig szintén nem szerepel:
http://www.synology.com/support/news.ph ... ews_id=340.

Ezek régebbi hírek. Először csak intel procisokra jött ki, később lett belőle ARM verzió, talán szeptember körül.

Itt nézd meg:
http://www.synology.com/dsm/dsm_app.php ... _3rd_party
Kattints a Plex Media server csomagra, és alul felsorolja, hogy melyik típusokon megy.
Nálam a DS211 felajánlja a DSM-en belül a csomagkezelési központban.
Egyébként azt írja, hogy DS213-mal transzkódolást nem támogat, gondolom ahhoz nem elég erős a processzor.
Esetleg az angol fórumokon még utánaolvashatsz, én személyesen nem próbáltam.

Itt találtam egy rövid összehasonlítást a Video Station-nel:
http://www.totalhtpc.com/synology-to-la ... ompetitor/
IRO

HozzászólásSzerző: casto » 2012.12.19. 16:17

Gandalf írta:
casto írta:Hosszú vacilálás után (HP Microserver vs. Synology NAS) a fenti két NAS közül szeretnék választani...

Ez nem egy kategória... A HP egy fájlszerver. A Synology meg nagyságrendekkel több, elég ha megnézed, mennyi alkalmazás van már most is rá. Ha meg tudod fizetni, nem kérdés, hogy Synology.
Én feleslegesnek gondolom a kétlemezes DS213-ba a WD RED lemezeit, semmi érezhető előnyöd nem lesz belőle. Ha cégnél használnád esetleg, de otthonra tényleg kidobott pénz. Az 512 MB memória is elég otthonra mindenhez.

Köszönöm! De jó helyre vetődtem! Karácsonyi ajándék lesz (nekem) és már nagyon szorít a határidő, szóval épp időben sikerült dönteni :D
Persze, a HP-t már kilőttem, azt csak azért gondoltam, mert HTPC funkciót is tudtam volna adni neki, de ez más téma... Synology lesz, az már biztos! ;)

És akkor már azt is tudom, hogy DS213 lesz WD Green-el! :D
BTW, a Green nem sok, ugye? Annál lejjebb nem érdemes menni, ha jól gondolom.

Utolsó kérdés, akkor a Plex tényleg megy már a DS213-on is? Csak mert itt azt írja, hogy csak az intel procisokra van:
http://synology.hu/?oldal=hirek&id=56

ebben a listában pedig szintén nem szerepel:
http://www.synology.com/support/news.ph ... ews_id=340.
casto

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.12.19. 15:41

casto írta:Hosszú vacilálás után (HP Microserver vs. Synology NAS) a fenti két NAS közül szeretnék választani...

Ez nem egy kategória... A HP egy fájlszerver. A Synology meg nagyságrendekkel több, elég ha megnézed, mennyi alkalmazás van már most is rá. Ha meg tudod fizetni, nem kérdés, hogy Synology.
Én feleslegesnek gondolom a kétlemezes DS213-ba a WD RED lemezeit, semmi érezhető előnyöd nem lesz belőle. Ha cégnél használnád esetleg, de otthonra tényleg kidobott pénz. Az 512 MB memória is elég otthonra mindenhez.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: casto » 2012.12.19. 14:49

IRO írta:
casto írta: az intel chipes, tehát elérhető rá a PLEX media szerver

Ez már nem lehet szempont, ARM processzorra is elérhető a Plex:
http://www.plexapp.com/getplex/
Persze, tudom, hogy ez nem segít a döntésben :)

Én egy DS211-et használok feleannyi memóriával , mint amennyi a DS213-ban van. Maximális kihasználtság 39% volt eddig.

Köszi! :D Akkor ezek szerint a 213-on elérhető a Plex? És elég a memória is? Mert akkor feleslegesen nem dobnék rá 50e Ft-t a 713+ra :D

BTW, azt tudja valaki, hogy a WD Red mennyivel tud többet/szebb/jobb, mint a WD Green? Mert úgy látom, hogy a 2TB-s Red árában már kapok egy 3TB-s Greeen, szóval jó lenne tudni, hogy mi éri meg jobban, a Green nagyobb tárhelye, vagy a Red NAS-hoz "fejlesztett" működése... :roll:
casto

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.12.19. 14:41

casto írta: az intel chipes, tehát elérhető rá a PLEX media szerver

Ez már nem lehet szempont, ARM processzorra is elérhető a Plex:
http://www.plexapp.com/getplex/
Persze, tudom, hogy ez nem segít a döntésben :)

Én egy DS211-et használok feleannyi memóriával , mint amennyi a DS213-ban van. Maximális kihasználtság 39% volt eddig.
IRO

DS213 vs DS 713+

HozzászólásSzerző: casto » 2012.12.19. 14:21

Sziasztok!

Hosszú vacilálás után (HP Microserver vs. Synology NAS) a fenti két NAS közül szeretnék választani. Igazából eredetileg még a DS112+ is képben volt, tekintve, hogy van egy 2 terrás külső vinyóm, amire mehetne az 1 lemez mentése, de aztán úgy láttam, hogy árban már tényleg nincs messze a 213, tehát ezért ezt kizártam.

Amire használni akarom: hálózati adattár az összes családi eszköznek (laptop, iphone, ipad, stb), mivel két lemez, így RAID1-ben tükrözve biztosítani a mentést is, torrent szerver és média stream a tv felé. Elsődlegesen ez utóbbi miatt gondoltam a 713+-ra, tekintve, hogy az intel chipes, tehát elérhető rá a PLEX media szerver, amit egyrészt ismerek és szeretek, másrészt az LG tv-men gyárilag rajta van, így tök jól működne a stream. A video station-t nem ismerem és nem találok róla leírást, bemutatót, videót sem, tehát nem tudom, hogy a juke box-a milyen, mennyire használható stb.

Ezen felül elkezdtem azon is gondolkozni, hogy a 713+ bővíthető, ami előreláthatólag most nem kell, de később ki tudja? Viszont ehhez ellenérv, hogy 3 év múlva lehet, hogy le is kell már cserélni, vagy addigra olyan olcsó lesz a 4 lemezes, hgoy jobban megéri, mint egy bővítő a 713+hoz...

A másik kérdés, hogy elég-e a DS213-ban lévő memória? Persze feltételezem, hogy igen, hiszen otthoni célokat szolgál és gondolom sem az OS, sem az app-ok nem eszik annyira a memóriát, de tesztekben erről nem olvastam, ezért kérdeznélek titeket.

Előre is köszi a válaszokat!
casto

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!