Vásárlás előtt állva én is ezt a két NAS-t választottam. Megnézegettem a két készüléket, főleg a különbségeket. Nem találtam igazi összehasonlító tesztet sajnos, így józan paraszti ésszel én úgy gondolnám, hogy a play-ben azért van erősebb hardver (Intel Atom Dual Core 1,6 GHz vs. Marvell Armada XP Dual Core 1.33 GHz), hogy a full HD filmeket át tudja kódolni a gyengébb hardverű lejátszók, vagy a lassabb hálózatok számára. Igazából erre nem biztos, hogy szükségem van, de az erősebb hardver mindenképpen szimpatikusabb lenne. Vagy itt nemcsak a számok (1,6 vs. 1,33) számítanak? A plusz SD-kártya foglalat is jól jöhet a fotók, videófelvételek tartalmának tárolásakor. Ami viszont elbizonytalanít, az a két eszköz sebessége közti különbség (I/O 214+: 153 MB/s / 208 MB/s; 214plus: 101 MB/s / 111 MB/s). Egyébként én főként nagy felbontású (esetleg 3D) filmek hálózaton belüli megtekintésére és torrentezésre használnám a kiválasztott kütyüt.
Természetesen persze fontos az adatok távoli elérése is, de azt bármelyik NAS tudja...
Igazán fontos az lenne, hogy torrentezés mellett egy 40 GB-os full HD filmet akadozás-mentesen tudjak helyi hálózaton végignézni.
Melyik lenne a jobb választás számomra? Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel:
Győző