DS214+ vs DS214play

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS214+ vs DS214play

HozzászólásSzerző: PaCo » 2013.12.12. 20:32

Vásárlás előtt állva én is ezt a két NAS-t választottam. Megnézegettem a két készüléket, főleg a különbségeket. Nem találtam igazi összehasonlító tesztet sajnos, így józan paraszti ésszel én úgy gondolnám, hogy a play-ben azért van erősebb hardver (Intel Atom Dual Core 1,6 GHz vs. Marvell Armada XP Dual Core 1.33 GHz), hogy a full HD filmeket át tudja kódolni a gyengébb hardverű lejátszók, vagy a lassabb hálózatok számára. Igazából erre nem biztos, hogy szükségem van, de az erősebb hardver mindenképpen szimpatikusabb lenne. Vagy itt nemcsak a számok (1,6 vs. 1,33) számítanak? A plusz SD-kártya foglalat is jól jöhet a fotók, videófelvételek tartalmának tárolásakor. Ami viszont elbizonytalanít, az a két eszköz sebessége közti különbség (I/O 214+: 153 MB/s / 208 MB/s; 214plus: 101 MB/s / 111 MB/s). Egyébként én főként nagy felbontású (esetleg 3D) filmek hálózaton belüli megtekintésére és torrentezésre használnám a kiválasztott kütyüt.
Természetesen persze fontos az adatok távoli elérése is, de azt bármelyik NAS tudja...
Igazán fontos az lenne, hogy torrentezés mellett egy 40 GB-os full HD filmet akadozás-mentesen tudjak helyi hálózaton végignézni.
Melyik lenne a jobb választás számomra? Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel:

Győző
PaCo

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.11.29. 19:29

sarkanyp írta:A 412+ megfelelő választás 720p-s mkv filmek transzkódolására, méret csökkentéssel, hogy azt az otthoni hálón kívül is nézni lehessen? Van annyi erő benne?

A kétmagos, 2,13 GHz-es Atomban? Hogyne lenne. Ennél gyorsabbak már a XEON-os csúcsmodellek. Csak legyen elég gyors a feltöltési sebesség otthon... Illetve ha elég gyors a net, kódolni sem kell feltétlenül. Én nem akarlak rábeszélni a DS214play-re, csak ugye a rovat címe alapján, ahová írtál, azt gondoltam, hogy a 214+ és a 214play között kell választanod...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: sarkanyp » 2013.11.29. 18:59

Köszönöm a gyors válaszod!

Sajnos mivel a 4 lemez fontos, így a 214play kiváló képességei ellenére nem megoldás... A 412+ megfelelő választás 720p-s mkv filmek transzkódolására, méret csökkentéssel, hogy azt az otthoni hálón kívül is nézni lehessen? Van annyi erő benne?
sarkanyp

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.11.29. 18:44

A 214play különlegessége a valós idejű fullHD transzkódolás. Tehát ennél alkalmasabb nincs a különféle streamelésre. Amit linkeltél, az egy tavaly nyári cikk. De még egy j-s modell is képes DVB-T streamelésre, nem hogy egy DS214play! A nem x86 mindössze annyit jelent, hogy nem olyan könnyi egy inteles hardverre írt programok portolni erre a modellre, mint a többi x86-os architektúrájúra. De gyanez a helyzet az összes többi nem Intel-es Synology-val is, mégis minden hivatalos app megjelent azokra is párhuzamosan az inteles verziókkal. Ez max. a 3rd-party fejlesztők egy részének lehet hátrány a programfejlesztésnél.
DS414play bizonyosan nem lesz, a DS414 vagy a DS412+ mindenre jó.
A DS412+ sem nyújt többet a transzkódolás terén, mint a DS214play, ne keverd a transzkódolást a streameléssel!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: sarkanyp » 2013.11.29. 18:00

Kedves Gandalf!

Az, hogy a 214play nem x86 technológiás, az azt is jelenti, hogy a DTV streamelés nem működik rajta? Az angol nyelvű fórumon olvastam itt, hogy erre csak az x86 típusok képesek, de ez a megállapítás már lehet, hogy idejétmúlt.

4 lemezes típust, terveim szerint 414play-t szándékozom venni - remélhetőleg hamarosan alkalmam lesz rá :-)

Ha a play nem képes streamelésre, akkor a 412+ modell igen? Utóbbi ugyebár 1-es típusú transzkódolásra is képes, de a leírásotok szerint a végeredmény attól is függ, hogy "milyen teljesítményű a NAS-unk". A konkrét típus esetében (412+) ez tapasztalatotok alapján mit jelent? Mekkora "bemeneti" felbontást tud kezelni milyen eredménnyel?

Köszönöm!
sarkanyp

HozzászólásSzerző: lakbal » 2013.11.18. 11:07

Köszönök mindent, most jól meg is rendeltem a 713+-t :twisted:
lakbal

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.11.15. 16:43

Google? Jobb ötletem nincs. De a Synology esetében mindössze annyi a fontos, hogy mely szoftvercsomagok nem léteznek másra, csak X86-ra. Elég kevés ilyen van, de ki tudja mennyi lesz a jövőben. Illetve bármely alkalmazást talán könnyebb, vagy többeknek könnyebb X86-ra portolni, így talán több ilyen csomag lesz, vagy hamarabb jön ki az Inteles NAS-okra egy-egy újdonság. Mindez a nem hivatalos csomagokra (3rd-party) igaz elsősorban, a Synology a sajátjait szerintem megcsinálja minden modelljéhez egyszerre. De mindez csak találgatás a részemről, hátha segít valamit.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lakbal » 2013.11.15. 15:15

köszönöm.

hol tudok utána nézni, hogy x86 platform (gondolom szoftver szinten) miben tud többet az arm-nál? valamilyen compare oldal van esetleg arm vs. x86-ra?
lakbal

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.11.15. 13:13

lakbal írta:Nyilván sokkal jobb a 713+-as, azonnal is venném, de miért fizessek másfélszer annyi villanyszámlát? Átlagos felhasználás mellett milyen előnyét élvezhetem ki az atom többletfogyasztásának?

Szerintem ezt magaddal kell „lerendezned”. Ha úgy érzed, hogy nem tudnád kihasználni, akkor ne vegyél olyat. Bár mi többet keresünk azon, de ha sem az X86 platform, sem a későbbi bővíthetőség (7 lemezig) nem esélyes, hogy fontos lesz valaha is, akkor felesleges kiadás lenne. Amit még mérlegelni lehet: 3 év garancia van a DS713+-ra, nem kettő, és ha eladnád néhány év múlva, még akkor is jól használható, értékesebb, esetleg garanciális is lesz. Ezen a processzoron vélhetően tovább lesz még DSM frissítés, mint a kisebbeken.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lakbal » 2013.11.15. 11:38

köszönöm!

Még egy kérdés furdalja az oldalam:

Van lehetőségem megvenni a 713+-t is.
Tehát az árkülönbözettől tekintsünk el. (a 214+ hoz képest)

A 213+-om is alig dolgozik (2 TV film kiszolgálással, max.20 szálas torrentezés 0-24, cloud station 3 géppel 0-24 órában, 2 mac timecapsule, 2 iphone és 1 ipad foto stream mentése, illetve zenetár a részükre. Ment még naponta egyszer este 3 távoli synology-t)
Ami bővülés várható, hogy még 3vagy 4 távoli szervert lement majd esténként...

Nyilván sokkal jobb a 713+-as, azonnal is venném, de miért fizessek másfélszer annyi villanyszámlát?
átlagos felhasználás mellett milyen előnyét élvezhetem ki az atom többletfogyasztásának?

köszönöm előre is a segítséget.
lakbal

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!