huvagoc írta:...Elnézést, ha butaságot kérdezek...
Szerintem nem, de ez a lényege a topiknak hogy inkább vásárlás/döntés előtt kérdezzenek a leendő vevők, ne utána. (Ha butaságot kérdezel majd a NAS használata után 1 évvel is, az kínosabb, de előtte szerintem nem lehet buta kérdést feltenni.)
1. Ha a „failover” alatt a merevlemez elhalálozása elleni védettséget érted, akkor az 2 lemeztől már megvan, 4 lemeztől meg akár 2 diszk egyidejű elromlását is át lehet vészelni a RAID6-tal. Tény, hogy a DS1513+ elég hosszú időre elegendő tárhelyet biztosít a legtöbb felhasználónak, ráadásul akár 15-lemezig bővíthető.
2. Én nem tanácsolnám, hogy 4 TB-nál kisebb lemezzel kezdjél. 3x3 TB-tal lesz szabadon 3 TB-ot a terved szerint. 2x4 TB-tal ugyan csak 4, de nem foglalsz el egy fiókot pluszban és 3 helyett max. 2 lemez tud elromlani. De később nem lesz érdemes a 3 TB-osak mellé 4 TB-osakat venni, ráadásul a 4 TB-osak egyre olcsóbbak lesznek. Ha kevés most a 4 TB szabad hely, inkább tegyél még hozzá egy kis pénzt és kezdj 3x4
TB-tal, minthogy később korláttá váljon a 3 TB-os lemez.
3. Ahogy látod nekem is, bár ha 5-lemezest mondasz, akkor nincs is más lehetőség.
4. Hogyne, a NAS-on futó DLNA-szerver kiszolgálja a tévét, amit a tévé le tud játszani, az menni fog.
5. Hogyne. Meg zenéket is.
6. Ha a NAS-on futó Audio Station alkalmazás felismeri a DAC-ot, mint USB-s hangkártyát, akkor szerencséd lesz. De ezt nem tudom megmondani. Ha nem, akkor vehetsz egy
Synology Remote csomagot, és máris van optikai kimenet a NAS-on. Igaz, ez csak 16 bitet, és max. 48 kHz-et tud. Ha a DAC ennél komolyabb, és mondjuk feldolgoz 24 bitet és 192 kHz-et is, akkor jobban jársz, ha veszel egy médialejátszót, azzal kapcsolódsz a NAS-hoz, és ahhoz kötöd a DAC-ot. Egy
ILYEN pl. megjelenik a NAS Audio Station alkalmazásában mint céleszköz, így akár a mobiltelefonról tudsz rá zenét küldeni (a tévé bekapcsolása nélkül), ami 24 bites 192 kHz-es is lehet, kijön az optikai kimenetén.
7.
ÍGY. Az Audio Station elérhető webböngészőben, de van natív app iOS-re, Androidra és WIndows Phone-ra is (ingyenes).