USB Station 2

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: USB Station 2

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.06.28. 18:02

Szerintem pár DSM 4 képesség meg fog jelenni ott is, de biztosat nem tudok. Ne USB Station-t vegyél, ha fontosak az új szoftveres képességek, ott a ROM mérete és a fix lemez hiánya eléggé korlátozza, hogy mi minden valósítható meg!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: johngrisham » 2012.06.28. 12:06

Érdeklődnék, hogy mikor vagy egyáltalán lesz-e elérhető a DSM 4.0 USB Station 2-re?

Üdv.
johngrisham

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.01.19. 10:26

Elnézést a lassú válaszért, valahogy elkeveredett a hozzászólásod. USB Station 2, nem 3 gondolom :)
A torrentkliens 20-at tud egyidőben kezelni (seed és leech összesen). Amíg használtam (DiskStation-ön, nem az USB Station-ön) nálam tökéletesen stabil volt, és a maximális sávszélességemmel ment. Az USB Station-re SEMMI nem telepíthető utólag.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: san2000 » 2010.12.19. 18:49

Nagyon gondolkozok az USB Station3 megvásárlásán.
Ami nagyon tetszik benne a hangtalan működés és kis áramfelvétel.
Kizárólag torrenetre használnám a gépem helyet energia takarékosság szempontjából.
A kérdésem az lenne,hogy a valóságban mennyire használható a gyári torrent kliens?
Hány aktív letöltést tud vezérelni ill seedelni ?
Mennyire stabil ?
Vannak-e fagyások ?
Kihasználja-e az internet adta sávszélességet ? ( le/fel töltési sebesség )
Ha nem megfelelö a gyári kliens telepíthető-e bármilyen progi (Trasmission ) az USB vinyóra?

Hirtelen ennyi.

Köszönöm a válaszokat előre is.

Üdv

san2000
san2000

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.11.22. 22:00

Lehet kompatibilis külső hangkártyát használni (pld. Terratec Aureon), de akár a Synology Remote-ot is.
Nem, nem telepíthető semmilyen szoftver, mivel az oprendszer a ROM-ban van, nem a lemezen.
Időzített letöltésen nem tudom mit értesz, a sávszélesség korlát időzíthető, így megadható akár nulla sávszélesség is a nem kívánatos időszakban. HTTP/FTP esetén nem tudom, hogy a sávszélesség korlát hatással van-e ezekre a protokolokra is, vagy sem. Felhasználók létrehozhatóak természetesen FTP-hez is.
Hálózaton megosztott lemezeknél nincs jelentősége a lemez fájlrendszerének, azt nem tudják a csatlakozó gépek, hogy milyen.
30 rottent nem fog menni, mivel a Download Station max. 20-at engedélyez egy időben minden Synology-n. A torrentnek semmi köze a hálózati kapcsolatok számához, az SMB/AFP/NFS esetén értendő csak.
Ne vegyél USB Station 2-t, nem lesz elég Neked. Inkább egy DS110j-t mondanék, mert látom, mi mindenre szeretnéd már most használni, amely igények csak nőni fognak az idő során.
Gandalf
Adminisztrátor

USB Station 2

HozzászólásSzerző: blaisos » 2010.11.22. 17:42

Synology felhasználók, USB Station 2 tulajdonosok, guruk!

Életem első NAS-át szeretném beszerezni.
Az USB Station 2 nagyon megtetszett, mert elsősorban online rádió hallgatásra és letöltésre keresek egy halk és keveset fogyasztó eszközt.
A következő kérdésekre keresem a választ:

- lehet-e külső USB hangkártya csatlakoztatásával 3.5 mini jack bemenettel rendelkező aktív hangszóró szettet kapcsolni az USB Station 2-re?
A lényeg az lenne, hogy a már meglévő hangszóróimat használnám internetes rádió hallgatáshoz. (Amit elég sokat teszek).

- valahogyan telepíthető-e a Transmission BT kliens az USB Station 2-re?

- a Download Station eMule / BitTorrent része lehetőséget ad-e időzített letöltésre?

- a Download Station http/ftp része lehetőséget ad-e időzített letöltések beállítására / felhasználói név és jelszó megadásra?

- az FTP szerverben megadható-e jelszóval védett felhasználó? Az anonim ftp gondolatától a hideg kiráz.

- ha jól értem hivatalosan nem lehet szoftvercsomagokat telepíteni az USB Station 2-re. Nem hivatalosan van-e erre mód?
Gondolok itt a NSLU2 linux distro csomagjaira vagy a Pogoplug/Sheevaplug-ra módosított Ubuntu/Debian csomagokra.

- ha az USB Station 2-höz csatlakoztatott vinyó fájlrendszere ext3, akkor szükséges-e a hálózatra kötött gépeknek kezelni ezt a fájlrendszert, vagy csak az NFS/AFS/CIFS protokollt kell beszélniük hogy írják-olvassák a megosztott adatot?

Valószínűnek tartom, hogy átlagosan akár 30+ aktív torrent ketyegne a háttérben (plusz néhány időzített http letöltés). Van valakinek tapasztalata mennyit bír el az eszköz? Valahol olvastam, hogy egyszerre maximum 32 hálózati kapcsolatot tud kezelni. Jól értem hogy 30 torrent akkor ki is lőtt volna 30-at? Vagy már akár 1 torrenttel is elérhető a maximum hálózati kapcsolatok száma?

A válaszokért nagyon hálás lennék!
( Kompromisszum kész vagyok :) )
Köszönöm!
blaisos

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!