Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: kridli » 2015.11.11. 09:57

Hello.
Tervezem, hogy lecserélem öregecske butácska lassúcska régi (nem Synology) NAS-omat egy új Synology-ra, és ha már veszek, akkor olyat szeretnék, ami tud transzkódolni is. Nézegettem azt a táblázatot a honlapon, hogy melyik csoport mit tud, és nekem az a fura benne, hogy Android-ra tényleg kisebb felbontásig tud transzkódolni, mint a többi platformra? Tehát egy 1-es csoport 2-es típus (pl. 215+), akkor ez tényleg így van, hogy mondjuk ios-re 720p-re is tud konvertálni, androidra viszont csak 320p-ig? Ez elég hihetetlennek tűnik nekem, ha egyszer át tudja konvertálni "realtime" a nas, akkor miért számít, hogy mivel játszom le? Ha tényleg így van, ez (az egyéb szempontjaim alapján eléggé megnehezíti a választást számomra.
kridli

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.10. 09:37

jozsi252 írta:Megér a DS215+ annyit amennyivel többe kerül?...

Ilyen kérdésekben nem fogunk segíteni, mert nem tudunk. Ha ez mindentől (a vevő igényeitől, a felhasználástól) független kérdés lenne, és igen a válasz, akkor nem lenne szükség a kisebb modellre. Ha nem lenne a válasz, akkor a DS215+-t nem venné senki. Ezt Neked kell eldöntened, Neked mi mennyit ér.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: jozsi252 » 2015.11.10. 07:06

Akkor viszont lehet hogy a gyári DS klienssel még alacsonyabb lenne a procihasználat. Már csak egy kérdésem lenne. Megér a DS215+ annyit amennyivel többe kerül? Gondolom teljesítmény alapján legalább 20-30%-al erősebb mint a DS216play?

Köszi!
jozsi252

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.09. 19:36

jozsi252 írta:...netről maximum hány MB/s-el tud letölteni az adott NAS...

A NAS „nem tudja”, hogy netről tölt le, vagy sem. Hozzá minden adat a routertől/switchtől érkezik. Netről pontosan annyival tud letölteni, mint a belső hálózatról. Az más kérdés, hogy egy torrentkliens esetében az x számú kapcsolat menedzselése mennyi erőforrást igényel. De ez a klienstől, és gondolom a torrent trackertől függ.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: jozsi252 » 2015.11.09. 19:04

Akkor átböngészem a TM topicot. Azt meg tudtam nézni én is hogy melyik NAS milyen erős pl. írás és olvasás terén. Viszont olyan teszt van valahol hogy netről maximum hány MB/s-el tud letölteni az adott NAS. Ez lehet akár torrent, akár FTP pl. Tehát hogy ez alatt a proci mennyire terhelődik le.

Köszi!
jozsi252

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.08. 22:23

jozsi252 írta:...Viszont teljesítmény terén nem hiszem hogy annyival is többet tudna...

ITT láthatod, miben melyik 2-lemezes milyen erős. A Transmission beállításairól bent a fórum megfelelő topikjában tudunk beszélgetni.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: jozsi252 » 2015.11.08. 21:09

Gandalf írta:Az a baj, hogy a DS216play annyira új, hogy csak igen kevés embernek van még idehaza is. A fórumon kb. senki nem írt tapasztalatokról az új processzor kapcsán, mi sem teszteltük. Azt gondolom, a megadott ársávban ez lehet most a legerősebb, és ez is marad még jó ideig. Megjegyzem, a torrentezésnél nem csak a torrentek száma, de mondjuk a max. kapcsolatok száma is fontos, azzal is tudsz erőforrást spórólni, illetve a 70%-os terhelés az nem zavarna engem, illetve egy-egy újabb torrenttel minimálisan nőne csak, és főleg nem a letöltések össz sebessége, inkább az össz kapcsolatok száma az, ami erőforrást igényel.

Igen azt tudom hogy pár hete/hónapja van a piacon a DS216play. De akkor szerinted is hogyha a teljesítmény a fontos, akkor ez most amolyan best buy.
A DS215+ ahogy nézem 25-30k-val többe kerül mint a DS216play. Viszont teljesítmény terén nem hiszem hogy annyival is többet tudna az a Annapurna Labs Alpine AL-212 proci ami benne van.
Gondolkoztam még azon hogy várok kicsit, csak nem tudom hogy van-e értelme. Gondolom várhatóan fog kijönni DS216 is valamikor, GPU terén biztos kevesebbet fog tudni mint a play, viszont proci terén? hmm..
Amúgy a Transmission jelen állás szerint így van beállítva
Globális Partnerkorlát: 200
Max letöltések száma egyszerre: 5
Ez a 200-as szám a kapcsolatoknál nem tudom hogy mennyire számít soknak?
jozsi252

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.08. 20:32

Az a baj, hogy a DS216play annyira új, hogy csak igen kevés embernek van még idehaza is. A fórumon kb. senki nem írt tapasztalatokról az új processzor kapcsán, mi sem teszteltük. Azt gondolom, a megadott ársávban ez lehet most a legerősebb, és ez is marad még jó ideig. Megjegyzem, a torrentezésnél nem csak a torrentek száma, de mondjuk a max. kapcsolatok száma is fontos, azzal is tudsz erőforrást spórólni, illetve a 70%-os terhelés az nem zavarna engem, illetve egy-egy újabb torrenttel minimálisan nőne csak, és főleg nem a letöltések össz sebessége, inkább az össz kapcsolatok száma az, ami erőforrást igényel.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: jozsi252 » 2015.11.08. 18:53

Sziasztok

Szeretném kikérni a ti segítségeteket is NAS vásárlásában.
Most egy DS114 NAS van, és ezt szeretném lecserélni. Amit kinéztem az a DS216play.
A NAS első sorban letöltésre van használva, illetve backup tárhelyként. DS114-nél ha elindítok 5 torrentet pl. akkor a proci terhelés olyan 70% környékén van. A mostani sávszélem 40 megabit.
Nemsokára nagyobb csomagom lesz, ami 160 megabitet jelent. Úgy gondolom hogy a 160 megabit már biztos sok lenne az 1 magos DS114 procijának. Ezért döntöttem a DS216play mellett, mivel abba már 2 magos 1.5GHz-es STM STiH412 proci van.
Sajnos a prociról nem tudok sokat hogy mennyire erős.
Amire szükségem lenne, az az hogyha hozzáadok 5-10 torrentet, és elkezdek tölteni 20MB/s környékével, akkor ne legyen a proci annyira leterhelve mint most.

Szerintetek is jó választás lenne a DS216play? Igaz hogy pont a transzkódolást nem használnám ki, amibe ugye erős a DS216play, de az erősnek mondható proci jól jönne a nagy letöltési sávszél miatt.
Vagy érdemes szerintetek még várni kicsit hátha jön ki olyan 2016-os szériás Syno NAS ami nekem megfelelőbb lenne? A határ olyan 100k környéke nekem.

Köszönöm!
jozsi252

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.03. 09:43

Tudtommal nem lesz utóda a Remote-nak. Hibásat életemben egyszer láttam, így inkább azt gondolom, nem sokan vették már mostanában. Számos USB-s hangkártya és DAC helyettesíti az interface részét, a távvezérlő helyett pedig ott a DS audio app bármely mobilra. Ingyenes, okosabb, képernyője van. Vélhetően a mobiltelefonok lettek a konkurenciái a Remote-nak, ezért szűnik meg.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!