Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: kridli » 2015.11.11. 11:33

Gandalf írta:Igaz, 162 800 Ft lesz...

Huhh, hát akkor még gondolkodom :)
Köszi a segítséget.
kridli

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.11. 11:12

kridli írta:...De az androidos eszköz szempontjából nem mindegy, hogy eredeti vagy átkódolt videót játszik le?...

Én is csak találgatok. De Androidon nem tudhatja meghatározni a DS video app, hogy milyen felbontásban és bitsebességel kérje a NAS-tól az adott filmet, ha ezer féle hardveren ezer féle app játsza majd le azt. Ezért inkább a kisebb felbontást választja, gondolva, hogy azzal már csak nem fog akadozni. De ettől még akár akadhat is egy gyenge telefon. Más oprendszeren meg úgy látszik, ezt a dilemmát el tudja dönteni, főleg hogy ő maga a lejátszó app is.
A jövő héttől már idehaza is kapható a legerősebb 2-lemezes modell, a DS716+. Az 4-magos Intel Celeron (Braswell) processzorra épül, 4K-t is transzkódol. 2–4 GB RAM, eSATA, 1,6–2,08 GHz között szabályozott órajel. Igaz, 162 800 Ft lesz...
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kridli » 2015.11.11. 10:40

Az teljesen tiszta számomra, hogy ha gyenge egy androidos eszköz, akkor nem tud lejátszani túl jó minőségű videót. Nekem kicsit az az ellentmondásos a táblázatban, hogy azt írja androidra eredeti verzió streamelése 1080p-ig (nyilván ha elbírja a telefon), vagy átkódolása 320p-re. De az androidos eszköz szempontjából nem mindegy, hogy eredeti vagy átkódolt videót játszik le? Szerintem csak annak kellene számítania, hogy le bírja-e játszani azt a minőséget, amit ad a nas, az akár eredeti, akár átkódolt, és a nas teljesítményének azt kellene meghatároznia, hogy milyen magas felbontásig bírkózik meg a realtime átkódolással, de ha más eszközre elbírja 720p-ig, akkor bírnia kellene. Lehet hülyeségeket írok, akkor elnézést, de nekem ez kicsit fura.

Várható egyébként a közeljövőben új 2 lemezes 1-es csoport 1-es típusú NAS? Mert a 216play sajnos nekem más szempontból kiesik, és ahogy látom a jelenlegi kínálatból nincs más ami tudná. (ha még lehetne kapni a 214play-t, akkor nem is lenne kérdés mit vegyek)
Köszönöm a segítséget.
kridli

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.11. 10:25

A transzkódolás akkor működik, ha a DS video mobill app van telepítve a telefonon. Ez a különböző platformokon különböző kliensprogramot jelent. iOS-en pl. a DS video játsza le a filmeket, Androidon pedig Te határozhatod meg, milyen lejátszóprogramnak adja át a lejátszást. Mindez az adott operációs rendszerek korlátjából következik (vagy talán abból, hogy a DS video programozói milyen ügyesek az adott platformon), így nem egyforma képességű az app más-más oprendszeren. Ha a lejátszást egy második program végzi, akkor bizonyosan lelassul minden, illetve nem lehet biztos benne a Synology, hogy mi fog történni, miután átadta a másik programnak a streamet. Ez a korlát megszűnhet, ha újabb Android verziók érkeznek, vagy valami okosságot kitalálnak a Synology oldalán. Egyébként az is lehet, hogy egy erős Androidos telefonon és jó lejátszóprogrammal mégis működik más felbontásokra is a transzkódolás. Kipróbáljuk, hogy pontosabbat tudjak mondani.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kridli » 2015.11.11. 09:57

Hello.
Tervezem, hogy lecserélem öregecske butácska lassúcska régi (nem Synology) NAS-omat egy új Synology-ra, és ha már veszek, akkor olyat szeretnék, ami tud transzkódolni is. Nézegettem azt a táblázatot a honlapon, hogy melyik csoport mit tud, és nekem az a fura benne, hogy Android-ra tényleg kisebb felbontásig tud transzkódolni, mint a többi platformra? Tehát egy 1-es csoport 2-es típus (pl. 215+), akkor ez tényleg így van, hogy mondjuk ios-re 720p-re is tud konvertálni, androidra viszont csak 320p-ig? Ez elég hihetetlennek tűnik nekem, ha egyszer át tudja konvertálni "realtime" a nas, akkor miért számít, hogy mivel játszom le? Ha tényleg így van, ez (az egyéb szempontjaim alapján eléggé megnehezíti a választást számomra.
kridli

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.10. 09:37

jozsi252 írta:Megér a DS215+ annyit amennyivel többe kerül?...

Ilyen kérdésekben nem fogunk segíteni, mert nem tudunk. Ha ez mindentől (a vevő igényeitől, a felhasználástól) független kérdés lenne, és igen a válasz, akkor nem lenne szükség a kisebb modellre. Ha nem lenne a válasz, akkor a DS215+-t nem venné senki. Ezt Neked kell eldöntened, Neked mi mennyit ér.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: jozsi252 » 2015.11.10. 07:06

Akkor viszont lehet hogy a gyári DS klienssel még alacsonyabb lenne a procihasználat. Már csak egy kérdésem lenne. Megér a DS215+ annyit amennyivel többe kerül? Gondolom teljesítmény alapján legalább 20-30%-al erősebb mint a DS216play?

Köszi!
jozsi252

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.09. 19:36

jozsi252 írta:...netről maximum hány MB/s-el tud letölteni az adott NAS...

A NAS „nem tudja”, hogy netről tölt le, vagy sem. Hozzá minden adat a routertől/switchtől érkezik. Netről pontosan annyival tud letölteni, mint a belső hálózatról. Az más kérdés, hogy egy torrentkliens esetében az x számú kapcsolat menedzselése mennyi erőforrást igényel. De ez a klienstől, és gondolom a torrent trackertől függ.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: jozsi252 » 2015.11.09. 19:04

Akkor átböngészem a TM topicot. Azt meg tudtam nézni én is hogy melyik NAS milyen erős pl. írás és olvasás terén. Viszont olyan teszt van valahol hogy netről maximum hány MB/s-el tud letölteni az adott NAS. Ez lehet akár torrent, akár FTP pl. Tehát hogy ez alatt a proci mennyire terhelődik le.

Köszi!
jozsi252

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.11.08. 22:23

jozsi252 írta:...Viszont teljesítmény terén nem hiszem hogy annyival is többet tudna...

ITT láthatod, miben melyik 2-lemezes milyen erős. A Transmission beállításairól bent a fórum megfelelő topikjában tudunk beszélgetni.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!