DS 216 J munkára és otthonra

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS 216 J munkára és otthonra

HozzászólásSzerző: lobo » 2016.03.23. 14:32

Vinyóban látom hogy mindenki a WD RED-et javasolja, ebből vagy 2 TB v 3TB gondolkodom. Ez jó választás, vagy van jobb?
lobo

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.03.23. 12:12

Akkor DS21j elég lesz szerintem, ha anyagilag majdnem mindegy, akkor esetleg egy DS216 inkább, azt később növöd ki.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lobo » 2016.03.23. 12:03

Irodai munkára használjuk Excell, Word, PDF, amik nem ritkán 20 MB-os méretűek. Nem folyamatos terhelés. Videos munka és Photoshoppos munkák lokális gépen történik, a NAS-on csak a mentés lesz.
lobo

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.03.23. 11:13

Mail Server biztos nem kell a mentéshez, az másról szól.
Azt lenne jó tudni, hogy a folyamatos munka az milyen terhelést, mekkora adatmennyiség mozgatását jelenti, és ehhez milyen gyorsnak kell lennie a NAS-nak. Elméletileg egy DS216j is elég gyors adminisztrációs munkához. Ha mondjuk videókat vágnak vagy kiadványt szerkesztenek a kollégák, akkor mindenképpen egy erősebbet javasolnék.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DS 216 J munkára és otthonra

HozzászólásSzerző: lobo » 2016.03.22. 22:35

Minél többet olvasok, annál kevésbé tudom, hogy mire volna szükségem :) Saját cégem 4 gépének az adatait szeretném biztonságban tudni, úgy hogy munka közben ezen dolgozik mindenki, tehát nem csak backup-ol, hanem ír és olvas, és különböző jogosultságokkal a lemezen (bár asszem ez nem gond.)
Néha szeretném én interneten keresztül elérni androidos telefonnal, és a 2 kamerát is szívesen kihasználnám.
Outlookos levelezésünket is menteném rendszeresen, nem tudom, hogy erre kell a Mailserver, vagy esetleg elég csak az outlook.pst-t a NAS-ra tenni, és onnan használja az outlook.
És persze a magán dolgaim is feltenném, fényképek, videok stb...
Ebben kérnék segítséget, hogy a fent említett szerkezet elegendő-e?
lobo

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!