Synology router

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Synology router

HozzászólásSzerző: attilabacso » 2016.11.17. 09:58

kedves Gandalf! :)

Köszönöm a válaszodat.

1. Jelenleg egy TP-link tl-wr1043nd van hosszú ideje. Tökéletesen működik, még az eredeti firmware-rel. ennél azért jobb a synology router sebessége ugye? Telekom netmánia L internet csomagom van, ami 30mbit/s (3.75Mbyte/s ha jól számolom).

2. Miért akarnék programokat telepíteni egy router SD kártyájára? Nekem a Plexen kívül semmire sincs szükségem, a Synology saját programjai meg gondolom alapból telepítve vannak, vagy ha nem, akkor is elég hozzá párszáz MB szabad hely.

3. Mivel kis méretű a TV-m (43") és viszonylag messziről nézem (4m), ezért Full HD-nél soha nem töltök le nagyobb felbontású videót. Általában SD, vagy max HD, amit nézek. A filmek (fájlok) mérete 3 GB-nál soha nem nagyobb. Már a Full HD is felesleges, mert úgysem látszik a különbség ekkora távolságból. Még mindig a külső USB-t javaslod, vagy mégis elég egy 64gb-s SD kártya? Hozzátenném, hogy egyszerre maximum 2 (de inkább 1) szálon megy a letöltés kb fél óráig, aztán napokig idle van (max a seed van, de az is max 3 szálon). Mivel törlök mindent 1-2 hónap után, nincs is mit seedelni.

4. Ha nincs Plex, akkor nincs értelme az egész routernek, mert a TV-n nem fogom tudni nézni az ott tárolt tartalmat. Vagy van valami más app, amit a TV-re le tudok tölteni? Mondjuk a Plex jó lenne, mert azt már ismerem és szeretem.

5. Az már elég, ha időzíteni tudom, hogy éjfél és reggel 7 között kapcsoljon ki. Ilyenkor egyáltalán nem sugároz?

köszönöm!
attilabacso

Re: Synology router

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.11.17. 09:43

Kedves Attila!
1. Routerként az RT1900ac jobb, mint egy NAS :) Hogy a jelerőssége nagyobb-e és mennyivel a régi routernél, azt nem tudom. Ha vannak otthon ac-s eszközök, azok bizonyosan távolabbról is gyorsabban csatlakoznak majd, mint n-es kapcsolat mellett eddig tették. De egy hasonló, 3 antennás routerhez képest az RT1900ac nem sugároz érdemben erősebb jeleket, nem várnám el tőle, hogy egy nagyobb lakást, több falon keresztül is kiszolgáljon, legyen szó bármilyen wifi-módról is.
2. Külső USB-s lemezt javasolnék erre, az SD-kártyát inkább a routerre telepíthető programoknak adnám, azokhoz biztos elég a kártyaolvasó sebessége.
3. Mehet, de inkább a külső USB-s lemezre.
4. Nem lesz Plex, és vélhetően 3rd-party csomagok sem.
5. A routert nem lehet kikapcsolni szoftveresen. A wifit lehet időzítve kapcsolgatni, így este le lehet állítani, hogy ne sugározzon. Hasonlóan kikapcsolhatóak a LED-ek akár időzítve is a router előlapján.

Nekem nem pótol egy RAID-es NAS-t még a Synology router sem, illetve nagyságrendekkel több mindenre használható bármely DiskStation a rengeteg telepíthető csomag miatt, mint a router. Értem, én, hogy azt hiszed, hogy csak a torrentezést kellene megoldani, de ha NAS-od lenne, bizonyosan egyre több szolgáltatását használnád idővel.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Synology router

HozzászólásSzerző: attilabacso » 2016.11.17. 08:26

Üdvözletem!

Alapvetően NAS-t szerettem volna, de megtaláltam a Synology routerét, és vásárlás előtt szeretnék információt kapni róla.

Amire használnám:

1. Routerként, mert a régi 300Mbps router csak 2.4-es, viszont ennek nagyobb a hatótávja és a jelerőssége, amúgy is cserélni akartam
2. Max 30 GB film és zene tárolására SD kártyán, vagy valamilyen USB eszközön (folyamatosan törlök mindent, amit megnézem, semmit nem tárolok hosszabb ideig)
3. Torrent kliens futtatása, ami az SD kártyára (vagy külső USB tárolóra) ment.
4. Plex jó lenne, ha működne rajta (erről sajnos nem találtam információt, hogy a Synology SRM oprendszere ezt támogatná)
5. Naponta 7.00-24.00-ig van bekapcsolva (éjszaka minden routert kikapcsolok, szeretek zajmentesen, nyugodtan aludni)

Ezt mindenképpen tudnia kell:

1. Samsung Smart TV-n (UE43J5500 típusú) szeretném nézni közvetlenül a Synology routerre kötött eszközön letöltött és tárolt adatokat (filmek és zenék)

Nagyon jó lenne, ha tudná ezt:

1. iphone-ról ki tudnám kapcsolni a routert (hogy ne kelljen az ágyból felkelnem, odamennem a routerhez és manuálisan kikapcsolni)

Előre is nagyon köszönöm a segítséget,

üdv,
Bacsó Attila
attilabacso

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!