Dolby atmos ds218play!

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dolby atmos ds218play!

HozzászólásSzerző: Vennik84 » 2018.02.21. 10:41

Koszonom a lenyeget megtudtam! Akkor lenyegeben a medialejatszot nem tudom elkerulni!
Vennik84

Re: Dolby atmos ds218play!

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.02.21. 10:01

Vennik84 írta:...hogy a ds218play ezt tudja e nyujtani illetve a nagyobb 50-60-70gigas filmekkel is elbir?...

Nem jó a kérdés feltevés. Mert a NAS-nak alapvetően nem sok köze van a házimozihoz, csak kiszolgálja kb. fájlszerverként a médialejátszókat (ami vagy különálló eszköz, vagy a TV-be van építve, vagy egy számítógépes program). Tehát ha van egy valódi médialejátszód (lásd ITT), ami HDMI-n továbbít Atmos hangsávot, akkor természetesen a NAS-ról le tudja játszani az ilyen filmeket. Ha „okos” TV-be épített lejátszóval játszol le, akkor azok közül szinte egyik se tud ilyet, mert HDMI-kementén nem jön ki HD-s hang, nem tudod átvinni egy erősítőre (kivétel néhány legújabb tévé, amin ARC+ kimenet van, ami elméletileg tudja a HD-t is, de kérdés, hogy a beépített lejátszója átadja-e erre a kimenetre).
A NAS-on futó Video Station (és mobil párja a DS video) alkalmazásokat nem tekintem házimozihoz kapcsolódó megoldásoknak, ez nem arról szól, hogy házimozizzunk 3D-s hanggal, hanem hogy mobilon, számítógépen távolról megnézhessünk valami videót a NAS-ról. Tehát a NAS-nak alapvetően semmi dolga a filmekkel, azokat pont úgy osztja meg egy lejátszóval mint egy fájlt a számítógéppel (AFP, SMB, NFS protokollokon). Az okosTV esetében meg DLNA-n, ahol kevesebb formátum vihető át, de ott is a lejátszó dolgozza fel a fájlt, nem múlik semmi a NAS-on.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Dolby atmos ds218play!

HozzászólásSzerző: Vennik84 » 2018.02.20. 22:25

Hello
Azzal kezdenem,hogy teljesen kezdo ezaltal az elso synology vasarlasom elott allok! Leginkabb az alap funkciokat hasznalnam mint csaladi fotok, videok mentese torrentezes stb viszont fontos lenne szamomra a temaindito dolby atmos (7.2 vagy 5.1.2)hangzas es sajnos nem talaltam sehol semilyen infot, hogy a ds218play ezt tudja e nyujtani illetve a nagyobb 50-60-70gigas filmekkel is elbir? Igazabol ha mar a 4k-ra is ki van hegyezve ez a model elkerulnem a tv box vasarlasat! Elore is koszonom
Vennik84

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!