Virtualizáció

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Virtualizáció

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.09.09. 14:03

v2wc írta:...A többi kérdéssel kapcsolatos iránymutatást köszönöm, még nem jutottam előrébb...

Pedig azt hittem, a legtöbb kérdésre tudtam válaszolni.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: v2wc » 2019.09.09. 13:30

Gandalf írta:macOS virtuális gépről sosem hallottam, Te igen?

Igen, hallottam és rendszeresen használom VmWare fusionnal.
A többi kérdéssel kapcsolatos iránymutatást köszönöm, még nem jutottam előrébb. Akiket az ajánlott listáról idáig felhívtam, nem tudtak válaszolni. Úgy tűnik, csak eladják, javítják és ha használják, akkor csak az alapfunkciókat és ide erre a fórumra irányítottak, hogy majd itt, vagy hogy írjak levelet.... :)
v2wc

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.09.06. 15:06

v2wc írta:...de ideirányítottak erre a fórumra azzal, hogy ez a magyar hivatalos oldal, tegyem fel itt a kérdéseimet, megválaszolják...

Szia!
Ennyi kérdés alapos átbeszéléséhez valamelyik rendszerintegrátor partnerünkhöz irányítanálak. De a tudástárban megtalálod a kapcsolódó cikkeket is, pl. EZT. EZ pedig a VMM oldala.
ITT megtalálod a támogatott oprnedszerek listáját. macOS virtuális gépről sosem hallottam, Te igen? A fenti linken láthatod, hogy függ össze pl. a RAM-mal, fizikai processzormagokkal a virtuális gépek száma, innen a korlát. ITT láthatod, a licenc mire való. Enélkül csak 1 virtuális gépet futtathatsz, 1 ingyenes (grátisz). +3-at és +7-et tudsz hozzáadni a NAS-hoz.
A virtuális DSM-nek nincs köze a virtualizált Windows-okhoz, ez arról szól, hogy egy NAS-on több DSM működhet, Neked nem erre van szükséges, hanem virtualizált Windows-os gépekre, ha jól értem.
A virtuális kapcsoló az a virtuális switch-et akarja jelenteni amelyen keresztül a valódi hálózatra kapcsolódnak a virtuális gépek.
A virtuális gép hivatkozás megosztása és futtatás távoli állomásokon kifejezéseket nem tudom hol olvastad, angolul kellene látnom, hogy biztosan tudjam, miről van szó. Aki fordította, szerintem nem értette...
A Virtuális DMS licencet ITT értheted meg, de ahogy írtam, ennek nincs köze Windows-os virtuális gépekhez. Ezek „Synology-s” virtuális gépek. Igen, a virtuális DSM licenceit meg kell időről időre újítani, de nem a virtuális gépek, hanem a virtualizált DSM nem fog működni, ha nem teszed.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Virtualizáció

HozzászólásSzerző: v2wc » 2019.09.03. 14:30

Sziasztok,

NAS vásárlásán gondolkodom, de elakadtam Virtual Machine Manager témában.
Kerestem synology elérhetőséget, syno szervizt is, de ideirányítottak erre a fórumra azzal, hogy ez a magyar hivatalos oldal, tegyem fel itt a kérdéseimet, megválaszolják.

Kb. 2-3 virtuális gépet szeretnék egyszerre futtatni (XP, Win10, NT+RDP) LAN-ról és távolról is elérni. Túl nagy terhelésük nem lesz, de azért legyenek elérhetőek, stabilan.

Azt írja a synology oldala a 918+ -nál,
https://www.synology.com/hu-hu/products/DS918+#specs / Szoftveradatok
hogy:

"...Támogatott operációs rendszer: Windows, Linux és Virtual DSM"
Akkor NT vagy macOS virtuális gépet nem enged?

"...Javasolt virtuálisgép-példányok 4 (További információk)"
Többet nem is enged telepíteni, vagy a proci miatt javasolják?

"...Javasolt Virtual DSM-példányok száma (licenc szükséges) 4 (inklusive 1 gratislicens)"
Többet nem is enged telepíteni, vagy ez az egyidejűleg futtatható virtuális gépek száma? És mi az 1 gratislicens??? Most akkor 5-öt adnak az alapgéphez, vagy az a +1 valami más?

"...Max. virtuális kapcsoló 4"
Mi az a virtuális kapcsoló???

"...Virtuális gép hivatkozás megosztás állomásonként 1"
Ez megint micsoda???

"...Virtuális gép futtatása a távoli állomáson ---- "
Ez ki van húzva. Ezek szerint, csak LAN-on elérhető a virtuális gép? Buherálni kell hozzá pl. VPN-t?

"...Licencelés - Minden Virtual DSM licenccsomag egy Virtual DSM példányt tesz elérhetővé a Virtual Machine Manager szolgáltatásban."
Ez megint micsoda???

"...A licenc megvásárlásával három évre a Virtual DSM szolgáltatás frissítéseihez is hozzájut."
Mi az a Virtual DSM szolgáltatás? 3 év múlva el sem indulnak a virtuális gépek? Új licenceket kellene vásárolni?
v2wc

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!