otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: psuser » 2022.10.28. 09:55

Kedves Fórumtagok !

Szeretném segítséget kérni a következő témában :

Szeretnék venni egy DS220j NAS-t 2 datab 1 TB-os SSD-vel RAID-be.

Sajnos azokat a régebbi SKC400 ssd-ket adják meg a kompatibilitás listában amiket már nem nagyon szeretnék venni - mert már főleg SKC600 -at lehet kapni.

Tud valaki konkrét megoldást erre , mert hiába írtam nem kapok rá választ az oldalukon keresztül.

Előre is köszönöm !
psuser

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.03.23. 11:11

storm írta:Meg is érkezett ma a DS220+...

Gratulálunk! Regisztráld itt a Terméktámogatás oldalunkon, és várunk bent a fórumban, ha még lesz kérdésed (lesz)!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: storm » 2022.03.23. 10:54

Köszi Gandalf és Pippin a tanácsokat. Meg is érkezett ma a DS220+, bár nem bírtam magammal és inkább a 6GB RAM verziót választottam :) Másikról kb 1 TB adatom veszett el, szóval egész jó arány.
storm

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.02.23. 16:04

storm írta:...A RAM egyébként bővíthető, vagy amit vettem, azzal kell elégedettnek lenni? Ez utóbbi esetben nyilvánvalóan a nagyobb jöhet szóba, hiszen asustor is akadozott, amíg nem kapott több ramot.

Bővíthető bármikor. Én nem venném azonnal 6 GB-tal. Értem, hogy Asus-nak kellett, de itt nem kell. Illetve nagyon sok dolgot rá kell bíznod, hogy legyen értelme. Szerintem még akár évekig nem fogod tudni annyira kihasználni, hogy kelljen 2 GB-nál több RAM.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: storm » 2022.02.23. 15:17

Pippin írta:Az még a jó RED széria.
Alighanem szükség lesz egy Linuxos gépre az adatmentéshez.
A Synology útmutatója így néz ki: link, egy hasonlót keress a tiédhez.
Az adatok elvileg menthetők a JBOD ellenére ha mindkét lemez ép.

Megnézem, köszi! És akkor egyetértésben mindketten a 220+-t ajánljátok, ha jól vettem ki? A RAM egyébként bővíthető, vagy amit vettem, azzal kell elégedettnek lenni? Ez utóbbi esetben nyilvánvalóan a nagyobb jöhet szóba, hiszen asustor is akadozott, amíg nem kapott több ramot.
storm

HozzászólásSzerző: Pippin » 2022.02.23. 14:44

Az még a jó RED széria.
Alighanem szükség lesz egy Linuxos gépre az adatmentéshez.
A Synology útmutatója így néz ki: link, egy hasonlót keress a tiédhez.
Az adatok elvileg menthetők a JBOD ellenére ha mindkét lemez ép.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: storm » 2022.02.23. 14:01

Pippin írta:Amit hozzáfűznék a Gandalféhoz:
A WD RED pontos típusa? Van amelyik kimondottan ellenjavalt NAS-ban.
Kerülném a JBOD-ot hisz bármely lemezed hibásodik meg a másikon lévő adat is kuka!
Az ideális a mostani ASUS után mindenképp a DS220+ (esetleg 6 GB-tal a 2 helyett) ha belefér a keretbe.

WD40EFRX NASware 2.0
Ezek szerint totál kuka lesz a két lemez adattartalma, mert eddig jbod üzemben voltak?
storm

HozzászólásSzerző: Pippin » 2022.02.23. 13:38

Amit hozzáfűznék a Gandalféhoz:
A WD RED pontos típusa? Van amelyik kimondottan ellenjavalt NAS-ban.
Kerülném a JBOD-ot hisz bármely lemezed hibásodik meg a másikon lévő adat is kuka!
Az ideális a mostani ASUS után mindenképp a DS220+ (esetleg 6 GB-tal a 2 helyett) ha belefér a keretbe.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.02.23. 13:17

storm írta:...Melyik típust ajánlanátok?

A Synology DSM rendszere szerintünk jelenleg a legjobban kezelhető operációs rendszer, ami NAS-on fut. A Plex miatt Intel processzoros modellt javasolnék, mondjuk DS220+, ha továbbra is elég a 2 lemez. A HDD-k formázva lesznek a Synology-ban, hiszen teljesen másként partícionálja és kezeli a RAID-et, mint az Asus, ennek tudatában mentsd le, amit kell!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: storm » 2022.02.23. 13:02

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, Eddig Asustor 6202 volt otthon, 2x4 TB WD Red HDD-kkel, JBOD kötésben. Eon hálózati ingadozásoknak köszönhetően feladta a küzdelmet. Avulást figyelembe véve kb. 30ezret fogok kapni kártérítésnek... Most, hogy újat kell beszereznem, gondoltam, hogy körülnézek, AT kezelhetőségében voltak hiányosságok, amiket lehetőleg kikerülnék.
Feladata elsősorban Plex 4K házimozi és zenei tárhely, hálózati üzemben. Ezen kívül dlna és féjlbackup, amire használom.
Melyik típust ajánlanátok?
+1 kérdés a merevlemezek kompatibilitása. Egy az egyben átrakhatóak, vagy mindenképp kellhet valami extra adatmentő művelet?
Köszönöm, ha tudtok infókat adni!
storm

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!