Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2025.10.10. 15:31

nagyimre1980 írta:...Ha igen, akkor ezt meg tudjátok erősíteni? És LED-el mi a helyzet?

Nekem fogalmam sincs. De a kérdésed alapján olyan, mintha a NAS valahová a közeledbe lenne tervezve. Nem kellene ennyi lemezt ember közelébe tenni, kamrába, gardróbba, pinécébe egy otthoni NAS-t lehetőleg. Irodában meg még könnyebb külön helyiséget találni neki. Azt nem értem, miért kell egyébként a 30 TB-os lemezek korában 8+5 fiók, és főleg miért induláskor. A bővítőegységre nagyon ritkán van szükség, mert mire tele a 8 fiók, addigra már általában megéri a kisebb meglévő lemezeket nagyobbra cserélni, nem újabbakat tenni melléjük. A DX517 helyett bizonyosan inkább nagyobb kapacitású lemezekre költenék. Pl. az ITTENI 26 TB-osakkkal kezdeném..
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nagyimre1980 » 2025.10.10. 15:04

Synology DiskStation DS1825+ és DX525 páros vásárlásán gondolkodom.
Egy dologról viszont sehol se találtam infó, kézikönyveket is végigolvastam, de nem írják sehol.

DX525 ventilátorainak sebességével és LED világításávalmkapcsolatos a kérdésem.

DS1825+ ventilátorainak sebessége állítható, és LED ki-be kapcsolhatóak.
DX525 ventilátora is szabályozható? Régi Esata tudom hogy ez nem volt megvalósítható, de USB-C keresztül szerintem már igen.

Egy felhasználónál találtam infót, hogy DX525 ventilátorainak sebessége az alapNAS sebességihez szinkronizálódik.
Ha igen, akkor ezt meg tudjátok erősíteni? És LED-el mi a helyzet?

Köszönöm a választ!
nagyimre1980

HozzászólásSzerző: Pippin » 2025.10.09. 08:41

Most raktuk ki róla a hírt: link...
Új eszköz vásárlásakor már a legfrissebb 7.3 fog felkerülni, menni fog egyből.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: nagyimre1980 » 2025.10.08. 16:11

Sziasztok!

Jól olvastam ,hogy a DSM 7.3 verziójától már a 2025 modellek támogatják a 3. feles merevlemezeket (és 2,5" SSD) ha azok nincsenek az inkompatibilis listán?

Ezt több helyen is írják, de van ahol 2026 első negyedévét írják, van ahol már mostani dátumot írnak? Mi az igazság?

DS1825+ beszerzésén gondolkodom. De nekem fontos lenne a 3. feles HDD támogatása (WD RED)

Köszi
nagyimre1980

HozzászólásSzerző: pkerekes » 2023.11.07. 23:46

Gandalf írta:
pkerekes írta:...vagy ezek megszuntek mar azota ?

2011 óta nem nyitottunk külön alfórumot modellek szerint, az azonos DSM miatt nem volt értelme. Egyébként nem tudsz két NAS-t regisztrálni, de nem is lenne így értelme.

ertheto es koszonom a valaszt
pkerekes

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2023.11.07. 18:28

pkerekes írta:...vagy ezek megszuntek mar azota ?

2011 óta nem nyitottunk külön alfórumot modellek szerint, az azonos DSM miatt nem volt értelme. Egyébként nem tudsz két NAS-t regisztrálni, de nem is lenne így értelme.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pkerekes » 2023.11.07. 17:40

sziasztok

hulye kerdes, de masodik (stb) NASomat hol tudom regisztralni itt a forumon hogy a modell specifikus forumokat elerjem !? :)

csak az elso NAS (210j) forumait latom a modellspecifikus forumok kozott ?
vagy ezek megszuntek mar azota ?

koszi
P
pkerekes

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2023.09.15. 14:21

YNO írta:...az nem terheli meg nagyon a rendszert?

És ha megterheli, az miért gond? Nem fog a kamerafelvételek rovására menni, ha nagy fájlt másolsz közben, vannak prioritások. Neked nem kell a terheléssel törődnöd, az a rendszer dolga.
YNO írta:Az SSD a halksága miatt lenne.

Miért, hálószobába tennéd a NAS-t? Kamrában, konyhában, előszobaszekrényben jobb helye lenne (bárhol, ahol van ethernet). Ha az SSD apró mérete (egy nagyobb HDD-hez képest) elég Neked, akkor egy kétlemezes NAS és két HDD sokat spórolna, akár egy külön szekrényt is csináltathatnál a megtakarításból a NAS-nak, ha nincs hová tenni most egy távolabbi helyiségben.
YNO írta:Esetleg 3 slot Raid 5 -be kötve (személyes fotók videók és média files) és a 4. slot 500Gb a folyamatosan rögzítő kameráknak fentartva az jó megoldás lehet?

Felesleges, nem lesznek biztonságban így a kamera felvételei. Ha már lesz egy RAID5 kötetem, bizonyosan minden lemezt abba tennék.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Pippin » 2023.09.15. 13:47

YNO írta:Tényleg bocs az amatőr kérdésért, lehet hogy ezt már más is feltette. Szóval ha 3 kamera rögzít egy kötetre és ugyanoda elindítok egy 100GB- os file írását Pc-ről, miközben egy média file-t játszok le, az nem terheli meg nagyon a rendszert?

A kamerát teheted külön, de RAID5 csak SSD-hez esetleg, hagyományos lemeznél ne erőltetném.
A nappaliban vagy hálószobában lenne? Nem lehet jobban elpakolni? Tényleg túlzásnak tűnik az SSD.
Mi a kiszemelt NAS?

YNO írta: a 4. slot 500Gb a folyamatosan rögzítő kameráknak fentartva az jó megoldás lehet?

Elég lesz 3 kamerának? Nem sok időt tudsz így visszanézni majd.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: YNO » 2023.09.15. 12:28

Gandalf írta:Megoldható, bár legtöbbször nem érdemes otthoni felhasználás során több kötetet létrehozni. Elhasználsz egy lemeznyi kapacitást egy másik lemez tükrözéséhez, miközben (legalább párosával egyforma kapacitású) meghajtók mellett az összes lemez biztonságban lehetne. Illetve a SSD-nek sincs sok értelme otthon a HDD-vel szemben.

Tényleg bocs az amatőr kérdésért, lehet hogy ezt már más is feltette. Szóval ha 3 kamera rögzít egy kötetre és ugyanoda elindítok egy 100GB- os file írását Pc-ről, miközben egy média file-t játszok le, az nem terheli meg nagyon a rendszert?
Az SSD a halksága miatt lenne.
Esetleg 3 slot Raid 5 -be kötve (személyes fotók videók és média files) és a 4. slot 500Gb a folyamatosan rögzítő kameráknak fentartva az jó megoldás lehet?
YNO

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!